Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: р. Искър 02 10 2008
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 8:09 pm 

Започвам разказа си с това, че днес бях решил да ходя на Струма, но поради бирената вечер се прибрах късно и си връзвах мухи до към 4 сутринта. Реших все пак да дремна 2 часа.. и разбирасе се събудих не когато трябва. Започна едно страдание от сорта на м... му знаех си че нетрябваше да лягам ама.. Като и да е. Сетих се, че скоро бях видял излета на бате Райко по Искър и си викам тва е, отивам! Събрах си багажчето и към 14 часа бях ето тук..
Изображение
Изображение

пораздвижих там гегата, ама не беше нещо активна рибката. Имах няколко плахи взимания, но безуспешни.. А да не забравя да спомена, че там се засекох с един колега от форума - "Таз"
По едно време нещо взе да духа един ветрец. Заваля дъждец :) и викам си е днес няма да го биде, но за мой късмет спря и аз продължих надолу по реката за да намеря ето този малък хулиган :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Брех как изцапа, като голям рибок :) И така джапам си аз с бутушките надолу и стигнах на това прятно вирче..
Изображение

Викам си: Ей тука ще изкочи големия рибок. И той взе, че изкочи. Е не беше от най големите :), но въпреки това на фона на останалите, които се хващаха беше по голям. :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Меткам си аз надолу по реката и все същите бебешори ми налитат. Въпреки това ми беше кеф, че 2-3 месеца, мухарката не я бях пипвал и ми беше едно пусто и празно та с голям кеф си маах по рекицата.
По едно време стигнах до едно малко мостче, където закачих отново няколко дечковци. Слязох още по-надолу. Понеже за пръв път ходих на Искъра и гледам надолу едни хубави местенца и си викам: Мамоо ей ся ги разпрах. За съжаление ентусиазма ми бързо беше попарен от някакъв канал, който бълваше една (не мога да я нарека вода щото беше много гъста) кафява течност и реката след него беше ужас :(...

И така върнах се разочарован нагоре по течението и по пътя хванах още един калпазан:) Нямам снимка как го пускам, щото беше много нетърпелив и се откачи докато го снимах..:)
Изображение

Понеже вече се стъмваше събрах си нещата и се прибрах за да ви разкажа за този излет :)

Поздрави от мен и наслука!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 8:12 pm 

ОФФФ Нещо пак съм объркал с тез снимки
Жалко... сега нямам време, но ще се опитам да ги пусна, че да се виждат...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 8:33 pm 

Колеги моля помогнете, ако няка знае как. Пробвах така като ми беше казал някой в един пост ама явно не е така работата... :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 8:41 pm 

Опитах и аз. Но не стана. Не, че съм капацитет. Значи адерЗа на снимките работи и се отваря сървара на който си ги качил. Обаче, когато се затворят в таговете не се получава. Нямам предства. Но ако в крайна сметка не се получи. Бат Райко, го е описал прекрасно мястото. :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 9:05 pm 
Аватар

Линк към галерията. Линк. За интернет експлодър с левия ботон се дават "properties" върху снимката и се копира съдържанието на Address(URL) - в случая - http://c2.ac-images.myspacecdn.com/imag ... 68be65.jpg. след това вече е по стандартния начин се слага в таза това копирането.

Изображение

За Firefox е малко по елементарно. С десния бутон на мишката се маркра "View image" и отново се копира линка на вече виждащата се снимка а не галерия. И пак се слага в тага [имг]http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/55/l_2837ff03c5564bd1bd5bd4ef8168be65.jpg[/имг] естествено на латинаца изписан.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 02, 2008 9:16 pm 
Аватар

namaste написа:
Колеги моля помогнете, ако няка знае как. Пробвах така като ми беше казал някой в един пост ама явно не е така работата... :(

За снимките - ти даваш адреса на страницата където е снимката, а не адреса на самата снимка.
Аз съм с мозила(лисица 3.0) и като натиснеш дясно копче на мишката върху снимката има опция "View Image", цъкаш и се показва на екрана само снимката, копираш от адрес лентата всичко(адреса на снимката) и го пишеш тук с таговете.
Изображение
Ако си с IE 6 или 7 пак с дясно копче на мишката, от падащото меню най-отдолу има "Properties", избираш го и от отворилият се прозорец има ред Address: местоположение на снимката. Копи и пейст тук и после пак таговете.
Изображение

Успех

---------------------
Направил си традиционен маршрут от култовите околософийски дестинации за излети :D :D
Хубави снимки.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 03, 2008 7:55 am 
Аватар

Фильо, здрасти!! Поздравления за излета - Искъра винаги поднася изненади, пък дори и да не са риболовни / справка - виж парасьонките от последното ми ходене :lol: :lol: /. Не знам докъде си стигнал, ама така, както го обясняваш най-вероятно си стигнал до прословутия ТЕЦ. Там гадовете съвсем "случайно" са оставили една тръба да изхвърля мътилката от промивката на пясъка :? :? . За снимките мога да ти помогна само и единствено ако се видим на живо - на мен Тоше ми показа как става и го правя абсолютно автоматично, ама да ти обясня какво точно правя :oops: :oops: :oops: Още веднъж - поздрави за излета!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 12:09 am 

я да видя ся дали ще стане..?

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ИИИИИИхааа \:D/ най-накрая :D

Мерси много на всички за помоща за снимките.

Док. специално благодаря! Че ми помогна да се оправя с процеса и успях да ги кача сам най-накрая!!!

Бате Райко ! :) винаги може да се видим на живо на приказка или за рибка..

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа