Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 03, 2008 3:32 pm 
Аватар

Та понеже все драскам из на колегите темите,реших да си направя една информационна темичка и аз :oops:
Малко пресни впечатления от този уикенд. По Въча преди да се влее в Марица,10-на маломерни кефалчета на суха михица в събота.Пак в събота по Марица след вливането на топлия канал за 2 часа три кефалюги доста добри,около 30-те санта/;-) понеже газех с неопрена си намерих и едно воблерче,да ми е честито ;-)/ В неделя бях по Стряма от дупките на Ръжево конаре,надоло по течението от 9.30-14.30 поне 60-на кефала,имаше един по за света към 30-те всички останали по 20-25 см,хванах и 5-6 чаушанчета,вземаше също на суха муха от сорта на бръмбар,осичка,спинер.Голяма жега беше с пустият му неопрен,но риба си даваше на всяко хвърляне почти,водата е вдигнала доста по Стряма и е леко мътна. Всички рибки без изключение си плуват на воля.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 05, 2008 5:45 pm 
Аватар

Здравейте. За да не пускам нова тема, тъй като Марица е спомената, само да кажа че току-що и аз се връщам от местата след вливането на Топлия канал. Имах да пробвам една от новите си мухарки St. Croix Rеign- 5 клас. А и не само мухарката ми беше нова, и шнура, който ми бе подарен от колега от форума - Hardy 5-ти клас. Еми родих се! Пръта е страхотен! По принцип аз не съм голям кретерий за оценка на оборудване ама хубавото си е хубаво!!! А шнура.....името да си напишеш с него във въздуха! И на близка и на средно-дълга дистанция все е ОК. Като се има впредвид, че този сезон започнах с Lazer Adventure и сега какво държах е просто страхотно чувство!
А иначе рибите си взимаха...за полвиния час, който имах на разположение...и свикването с новия такъм...две мерни кефлета захапаха мухата;)
Супер доволен съм! И от покупката и от риболова! Кеф е, че е ноември, а времето е прекрасно за любимото хоби! Само повече време да имаше!
Поздрави на всички колеги!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 09, 2008 9:20 am 
Аватар

На 7.12 с колеги бяхме да помятаме на дупките на Ръжево Конаре за щука. Бях взел и тежката артилерия #9 клас 13 фт, опитах на мишка и стримерчета,но нищо не се обади,за 4-5 часа,невидях някой да извади нещо. После помухарихме с един колега по Стряма, капо- взели са да вадят пясък директно от реката и е мноого мътна,макар че слезнахме 3-4 км надоло по течението.Иначе температурата на водата беше идеална 7 градуса.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 09, 2008 2:44 pm 
Аватар

Здравей може ли малко по подробно да представиш тази въдица. Мерси предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 09, 2008 4:17 pm 
Аватар

Ами сопата е на Flextec #8-9 13 ft на три части,двуръчна.Мноого яка сопа, на сухо изхвърлям целият шнур без проблем, но на вода нещо ми се опъва и едва достигам 15 метра изхвърляне. Иска се много тренировки ,а буквално за 10 минути ръцете ти изтръпват,не е шега работа :oops: По спомен я взех за 60 бр.лири, и за още към 30-на ползвана макара със шнур,чисто нов. Пусти мерак,но определено си е много специфично изхвърлянето с големи сопи,макар че изгледах доста филми и бая съм помяткал съм пълен лешпер.
За зимата си е занимавка,но определено удоволствието което ми доставя Сейджа 4 клас на 4 части неможе да се сравни с нищо друго :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа