Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2009 1:13 pm 

Здравейте ето ме и мен,надявам се не сте ме забравили-аз съм онова русо същество,което миналата година се влюби в мухарството :roll: Времето се затопли,а с него и желанието ми за излети по рекички се засилва още повече/стига вече само съм сънувала реките/но установих един проблем-лятото ми беше готино да газя в дълбокото,а сега няма да е много подходящо и ще трябва да се снабдя с някакви ботушки докато усвоя добре далечното замятане.Та проблемът е в това,че никъде от магазините които обиколих не намерих малки размери,а дори пичът от shakespeare малко ме обезкуражи с думите,че за България няма внос на такива номера-нямало търсене и...така.Ако някой има идея къде може да се открият такива битушки или гащеризон-37-38 номер,ще съм благодарна.Ако ли пък не това ще е начина да свикна по-бързо с далечните замятания <ok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2009 4:35 pm 
Аватар

Не знам дали има търговци в БГ,които да внасят ботуши и гащеризони по номер на обувката.Повечето продават №45 - нещо им е като стандарт :lol: .
Според мен,имаш шанс в чуждите он-лайн магазини.Там има гащеризони и ботуши за жени и за деца.

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2009 8:31 pm 

Пробвай във фирма "Бент".И да няма ,ще доставят. :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 10:37 am 

Това че ще се научиш да хвърляш на по далечна дистанция не значи че няма да ти е нужен гащеризон, при обрасли брегове се гази и хвърляш по протежението на реката, така че ако си решила да се занимаваш с този вид риболов това е един от задължителните атрибути.
Желая ти успех в търсенето, и си мисля че колегите са прави да потърсиш в он-лайн магазините.
Иначе взимаш един 45 номер и влизате в него двама, важното е кой ще е от пред :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 1:19 pm 
Аватар

Анри, глей ся!!!
Туй мухарски риболов без газене е като стара гауда без хубаво червено вино, като ....... като секс без оргазъм, раз'ираш ли!!!

Мани ги тия далечен кастинг, телефонна любов, бля, бля!!!

Слушай бате си Данчо Савов и тичай у Бент-а да видиш могат ли измисли нещо. Бих ти препоръчал гащеризон, че ако паднеш, шансът Д-то да остане сухо е по-голям. Даже, ако е от Бент-а, бих ти препоръчал да питаш за гащеризон на Серт от теслон (или таслон ли беше, не си спомням точно).

А ако ти се занимава с доставки по нета и искаш да си "дишаща" глей' тука . Че и прИмоцийка има в момента и М размер е наличен (ако си такъв, де).

А ако искаш да си още по джиджана и съвсем да не ти се поти Д-то в жегите ей го на.

Поздрави и успех в избора!
------------------------

Цитат:
Иначе взимаш един 45 номер и влизате в него двама, важното е кой ще е от пред

Ивайло, anri е девойка, тъй че няма много опции кой отпреде, кой отзаде (освен ако някои неща, за които не искам и да знам, а и ми е бедно въображението, не са възможни :oops: :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 4:49 pm 
Аватар

И аз също бих ти препоръчал гащеризон вместо ботуши,въпреки,че и ботушки си трябват.
Само дето не бих ти препоръчал таслановия гащеризон на Серт.Имам го.Спарва яко,тежи и съм като Робокоп :lol: в него.По-добре да дадеш някой лев повече и да си вземеш що-годе хубав гащеризон.От дишаща материя.Варианта,който ти е посочил Ангел с Орвиса е добър.Шипингът от Орвис е 30 долара за стойност до $ 99.Или търси поне нещо подобно.Особено пък и ако го "барнеш" на прИмоция,няма да ти дойде много по скъп от тукашните варианти.Аз лично си взех от промоция в един американски он-лайн магазин гор-тексов Симс и ми дойде малко над 150лв :wink: ....
Така че имаш варианти.....

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2009 5:37 pm 
Аватар

pacho написа:
И аз също бих ти препоръчал гащеризон вместо ботуши,въпреки,че и ботушки си трябват.
Само дето не бих ти препоръчал таслановия гащеризон на Серт.Имам го.Спарва яко,тежи и съм като Робокоп :lol: в него.По-добре да дадеш някой лев повече и да си вземеш що-годе хубав гащеризон.От дишаща материя.Варианта,който ти е посочил Ангел с Орвиса е добър.Шипингът от Орвис е 30 долара за стойност до $ 99.Или търси поне нещо подобно.Особено пък и ако го "барнеш" на прИмоция,няма да ти дойде много по скъп от тукашните варианти.Аз лично си взех от промоция в един американски он-лайн магазин гор-тексов Симс и ми дойде малко над 150лв :wink: ....
Така че имаш варианти.....

Поздрави ! ! !

Пачо, говорим за три различни неща - ботуши, ПВЦ гащеризон и "дишащ" гащеризон.
Та, сравнявайки "ябълка със ябълка" (а все пак става въпрос и за съществена разлика в цените) ще ме прощаваш, ама не мога да се съглася с теб за Серт-а. Аз лично по-добре направен и по-лек ПВЦ гащеризон не съм виждал.
В началото на есента купих такъв за мой приятел и много му се кефи. Вярно че в много големи жеги не го е носил, но и в по-топличко и в студеничко (с панталон отдолу) каза, че му е идеален.
А за горещините има гуменки и голи кълки. Само да не ти се налага да мааш из копривата :) (vanio, поздрави!!! :) ).
Та, не мисля че спарва повече от един неопрен!?

А че дишащото е "друга бира" спор няма!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 11, 2009 10:12 pm 
Аватар

Не мога да не одобря едно от предложенията, още повече че имам гащеризон и той ми е малко широчък :D Известо неудобство виждам във факта , че и двамата сме десняци-естествено това си има предимство ако ще се облавят противоположни дистанции... Давайте идеи, че не остана време :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 11, 2009 11:11 pm 
Аватар

josefin написа:
Не мога да не одобря едно от предложенията, още повече че имам гащеризон и той ми е малко широчък :D Известо неудобство виждам във факта , че и двамата сме десняци-естествено това си има предимство ако ще се облавят противоположни дистанции... Давайте идеи, че не остана време :D

Aaaa, в никакъв случай не е добре да обръщаш гръб на приятелката си :) :) :) (най-малкото - може нож да ти забие :) )
Тъй че правите компромис да ловите с една мухарка и ......... хващайте общ ритъм :)
--------------
Аз предложенията си ги направих тъй че Жозефин (с риск да ти създам проблеми :) ), наближава Св. Валентин, тъй че отвързвай кесията да направиш един хубав подарък на Анриета :) (и после хубаво да го полеете с червено вино - православни сме все пак :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2009 9:30 am 
Аватар

Ангеле :wink: ,колежката попита за гащеризон или ботуши и никъде не е опоменавала от каква материя да са,колко да струват и т.н. Т.е. - въпросът беше по принцип.При това положение си мисля,че е добре да се препоръчва по-скоро оптимален вариант между цена и качество.Аз лично минах през всички видове гащеризони(без неопрена) и пак стигнах до дишащия :D .Имах и ПВЦ и тасланов.Сега,таслановият естествено,че става,но за по-топло време според мен не е много подходящ.Та затова препоръчах дишаща материя.....
А иначе,тука има едни високи ботуши - китайски - тънки и много леки.Екстра са за лятото,въпреки че и те доста спарват :lol: ....

В крайна сметка,всеки сам си преценя :wink: ,ние само изказваме мнение....

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2009 12:51 pm 
Аватар

pacho написа:
Ангеле :wink: ,колежката попита за гащеризон или ботуши и никъде не е опоменавала от каква материя да са,колко да струват и т.н. Т.е. - въпросът беше по принцип.При това положение си мисля,че е добре да се препоръчва по-скоро оптимален вариант между цена и качество.Аз лично минах през всички видове гащеризони(без неопрена) и пак стигнах до дишащия :D .Имах и ПВЦ и тасланов.Сега,таслановият естествено,че става,но за по-топло време според мен не е много подходящ.Та затова препоръчах дишаща материя.....
А иначе,тука има едни високи ботуши - китайски - тънки и много леки.Екстра са за лятото,въпреки че и те доста спарват :lol: ....

В крайна сметка,всеки сам си преценя :wink: ,ние само изказваме мнение....

Поздрави ! ! !

Пачо :wink: , или ти нещо не си разбрал моите постове (може и аз лошо да съм се изразил), или аз нещо не разбирам твоите?!?
А имам впечатлението, че говорим едни и същи неща, пък се получава нещо като спор (или поне така звучи)?!

Разбира се, че всеки сам си преценя за какво колко да даде и какво за какво му трябва и всеки сам "си знае джоба". Ние може само да препоръчваме. Мисля че и аз това съм направил, но ако не е станало ясно, пак да кажа :) :
- та ако Анри (или Джозефин :) ) е готова да даде 450-500+ $ за Гор-Текс-ов гащеризон + обувки, аз лично само бих я приветствал за избора й :).
- ако е готова да се "раздели" с 270-280$ до 350 $ (в зависимост от обувките) мисля че Орвисчето, което съм посочил е много добро предложение.
Дишащ гащеризон с ботуш сперед мен е лош вариант.
- 60-80 лева - ПВЦ гащеризон. Недостатъците пред дишащите са повече от ясни, няма смисъл да ги коментираме. Просто правиш си преценка можеш ли и искаш ли да си позволиш дишащ или не, и си готов да "преглътнеш" недостатъците на ПВЦ-то. И тук, в тази ниша смятам че Серт-а е много добър вариант.
Неопрена умишлено не го коментирам. За мен е силно ограничен за времето, в което може да се използва, обикновено е по-скъп от ПВЦ-то, а ресурса е под съмнение дали е по-голям, адски гадно е да се носи на голо и при газене, въпреки че си сух оставя усештането, че си мокър (поне при мен е така. Обувал съм един път неопрен).
- а не й ли се дават 60-80 лева, за 30-40 - бАтушки до чатала! Аз лично не бих препоръчал ПВЦ - единственото им предимство пред гумените е че са мааалко по-леки и компактни. Иначе не запарват по малко, опасността от скъсване е по-голяма, ремонтът е по-труден (да не кажа невъзможен), връзката между гумения ботуш и ПВЦ-то не винаги е добра, и др.

Поздрави на всички газещи в рекички :) !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2009 7:17 pm 
Аватар

Ако искаш да попаднеш още в началото в десятката,а не после да сменяш и подменяш си вземи Симс.Струва си всеки долар.Преди да поръчаш внимателно се запознай с таблиците за мерките,като имай в предвид,че мерките ти трябва да са взети по бельо/без майтап/.Иначе рискуваш да си вземеш много по-широк гащиризон. \:D/Болшинството фирми правят само основните размери,а при Симс имат подразмери например ЛЛ,който е с ширината на Л,но с по дълги крачоли.
Успех!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 9:11 am 
Аватар

Ангеле,няма лошо :wink: .... За едно и също говорим :D .... Само дето не съм съгласен,че трябва да се разделиш с 450-500 долара за хубав гащеризон,пък бил той и гор-тексов.Аз моя Симс го набарах на промоция.Беше намален наполовина - 129 долара :D ,като до мен дойде около 170лв. (доларът беше 1,25лв. :wink: ) + едни обувчици,които са в пъти по-удобни от ботуш,например....Предложения за обувки на прИмоция пак могат да се намерят.Примерно - моите Коркърси бяха намалени на 44 долара :shock: :lol: .И като направиш сметката - вярно,че идва по-скъпичко,но не чак толко.....Но както казва Веско,поне знаеш за какво си дал всеки лев,всеки долар.....

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 10:24 am 
Аватар

pacho написа:
Ангеле,няма лошо :wink: .... За едно и също говорим :D .... Само дето не съм съгласен,че трябва да се разделиш с 450-500 долара за хубав гащеризон,пък бил той и гор-тексов.Аз моя Симс го набарах на промоция.Беше намален наполовина - 129 долара :D ,като до мен дойде около 170лв. (доларът беше 1,25лв. :wink: ) + едни обувчици,които са в пъти по-удобни от ботуш,например....Предложения за обувки на прИмоция пак могат да се намерят.Примерно - моите Коркърси бяха намалени на 44 долара :shock: :lol: .И като направиш сметката - вярно,че идва по-скъпичко,но не чак толко.....Но както казва Веско,поне знаеш за какво си дал всеки лев,всеки долар.....

Поздрави ! ! !

Пачо, Г3 ми излезна 200 или 250 лева (май беше първото, ама толкова бях шокиран като ми обяви цената канадецът, който ми го донесе, че забравих :) ), ама имах психическата нагласа да се разделям с 400+ $, ако не стане работата :), че то прИмоцийки може и цяла година да дебнеш и се я размер да няма, я да не шипват до БГ, я нещо друго.
На мен например за обущетата не ми се чакаха промоцийки, ама нали бях спестил от вадера, а и нетърпение имах да го дообзаведа, че да го пробвам и казах "айде....".
-------
Анри, почвай да го дебнеш туй нЯщо за прИмоцийки по нета, че да се успокояваме всички :)
---------
Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 13, 2009 12:46 pm 
Аватар

Има много он-лайн магазини в щатите,които често правят промоции :D .Най-добре е да използваш Гугъл.Въведи нЕкво кодово :lol: название,нещо мухарско - fly fishing wader, simms waders, fly fishing apparel и т.н и виж колко виртуални магазинчета ще ти излезнат :lol: .Ако пък си се насочила към нещо конкретно,просто го потърси в Гугъл и ще видиш къде на колко го продават.След това виж и дали пращат до БГ и колко е шипинга..... И така....

Иначе,дотук май повечето мнения са ЗА гащеризон :wink: ,като гледам....

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа