Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Фев 15, 2009 7:52 pm 
Аватар

Неделята пообиколихме Марица за 2 часа.Вятър ,водата се качила ,рибата я няма :lol: . Някой от Пловдив да казва къде са се настанили кефалите че от миналата година до сега, местата са се сменили два пъти .
Семпло репортажче със снимки тук
Марица неделя

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 15, 2009 11:46 pm 
Аватар

Много добри снимки :D Поздравления на групата от Пловдив

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 15, 2009 11:51 pm 
Аватар

Аз малко го допълних, ама съм малко бос ( в смисъл без обувки, а не шеф ) в тия блогове, и допълних след твоят, репортаж.

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2009 11:46 am 

Хубави снимки ,колега!Чудя се не сте ли ходили от Гребна база нагоре ,навремето имаше хубави разливи и бързеи,макар че там Марица май е по тясна и на висока вода сигурно не става за риболов.То навремето беше преди 10години ,га бях студент,та нещата може много да са се променили .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2009 8:06 pm 
Аватар

svinyata написа:
Хубави снимки ,колега!Чудя се не сте ли ходили от Гребна база нагоре ,навремето имаше хубави разливи и бързеи,макар че там Марица май е по тясна и на висока вода сигурно не става за риболов.То навремето беше преди 10години ,га бях студент,та нещата може много да са се променили .

Еееех колега, зачекна една много деликатна тема. Точно това коментирахме, с Кръстю при последната фото сесия на Марица. Та говорихме си, че обикаляме реката, облавяме потенциалните места, набелязваме местата където се групира рибата (ако я открием) и така до първото пролетно топене на снеговете, или някои по обилни дъждове и реката се сменя. Няма ги тихите заливчета, или малките каналчета, където има дълбоки и с бавно течение места, комбинирани с плитки и с бързо течение, участъци, които от своя страна са с чакълесто дъно и тук таме с пясъчни ивици, с малки водорасли. (еее бати изречението, май се олях ). И в един момент се получава, че всяка година трябва да започваш всичко от начало, ( не, че има нещо лошо в това). Спомням си, че бате Райко в един свой пост беше казал: ще цитирам по памет " Ако знаем точното място, точната муха, точното време, и отидем и хванем рибата, къде отива очарованието на на всичко онова, което наричаме МУХАРСКИ РИБОЛОВ". Та да се върнем на темата, спомням си, че едно време ориентир ни беше пешеходният мост над гребната, точно зад него на реката съм вадил трофейни екземпляри. А сега там е коренно различно.
Променя се реката, променяме се и ние, само още не съм разбрал кой кого, променя повече.

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 16, 2009 8:23 pm 
Аватар

Колеги , чух един слух /моля се да не е верен :x / -че вече има в продажба някакви уреди за зашеметяване на рибата / с ултразвук или ток, не съм сигурен/ на цена около 800-900 и че много народ в Пловдивско ходят с тях по Марица. Така че да не се окаже това причината за липсата на риба по известните вам места.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 17, 2009 8:11 am 

Верно е ! И аз съм чувал. Дали се продават или са самоделки не знам, но ще се опитам да разбера повече. Знам хора, които морят рибата по този "долен и подъл" начин и събират с кофи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 17, 2009 8:34 pm 

Адаш, ние променяме повече, естествено, нали сме едни велики.. да не казвам к`во..
Колкото до тока- това е отдавна известно... За да има мухарски риболов, са необходими три неща- богати хора, наследствени участъци на реката, висока такса-150- 300 евро на ден.. И ,разбира се, бедни мухари, роптаещи срещу това,и гледащи през оградата- без това кефа не е пълен..
Има и втори вариант- свестни хора,ОБЕДИНЕНИ в клуб,добросъвестни стопани на реката, празнуващи заедно магията, наречена риболов на муха- но, НЯМА ТАКАВА ФАНТАСТИКА...
Поздрави сърдечни \:D/ \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 8:48 am 
Аватар

Цитат:
свестни хора,ОБЕДИНЕНИ в клуб,добросъвестни стопани на реката, празнуващи заедно магията, наречена риболов на муха

Данчо това го слагам точно до книгите на Станислав Лем :):):)

Това в БГ не може никога да стане докато най четените теми в нашенските форуми са "да оплюем еди кой си", "мойте си риби" и така нататък :)

"Великия Български мухар" - оставящ си боклука на реката, джапащ като хипопотам пред всички други колеги разваляйки им риболова, бягащ като подивял да не би някой да го изпревари и да му хване рибите.

Малко самосъзнание си трябва, ама толко години нищо не ни влезе в главата та сега ли ???

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 9:59 am 
Аватар

за съжаления Данчо е прав ,.....за съжаление :!:
няма мухари няма блеснари ,няма плувкаджии и т.н.,въпроса опира до човека и културата,като ти го няма в главата няма кой да ти го налее!

поздрави и кеф на реката \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 18, 2009 2:05 pm 
Аватар

Можеш да направиш един човек супер специалист, супер професионалист и т.н. Едно нещо не можеш обаче да го направиш – ЧОВЕК !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 19, 2009 1:57 pm 
Аватар

Адаш, както обикновенно си до болка прав. Все ми се е искало, както реката променя нас, така и ние да я променим. За да се получи онова мистично единение, между човека и реката. А относно тока, ултразвука или там каквото използват си идва от лично наще робски гени и от нагласата, че това е нещо безплатно и трябва да се граби колкото може ( това го беше писал доктор Мишо в друг пост и по друг повод цитирах по памет) За това трябва един Мойсей да ни води през пустинята 40 години докато не умре и последният роден в робство.

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 24, 2009 2:54 pm 
Аватар

daniel написа:

"Великия Български мухар" - оставящ си боклука на реката, джапащ като хипопотам пред всички други колеги разваляйки им риболова, бягащ като подивял да не би някой да го изпревари и да му хване рибите.

Малко самосъзнание си трябва, ама толко години нищо не ни влезе в главата та сега ли ???

Поздрави

Наистина това е проблема на проблемите - много хора не разбират , че съревнованието е човек-риба , а не човек-човек .. :D Аз редовно ходя с братовчед ми ,но въпреки всичките ми приказки , той понякога се изкушава да "хукне напред" ! Макар ,че на думи е съгласен с мен , че най-важно е да си сред природата и да си в хармония с НЕЯ ! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа