Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Първо причастие.
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 10:56 am 
Аватар

Здравейте приятели!Вярвам че всеки си помни първия риболов.Предупредиха ме като новобранец да не почвам с безкрайни въпроси,а да прочета всичко писано до тук и да наблегна на практиката:Вечерта на 2 март се уговорихме с 3-ма другари да посетим р.Росица с цел първия ми излет с мухарка в ръка.С тая не-лека задача се нагърбиха Димо Русев и Неделчо Горския след дълго увещаване с кайзер пастърма и биволски филета.Сутринта от мерак хванах термометъра в 6:30 и побеснях беше около 1 градус над нулата.Обезкоружен пак си легнах ,но след 30 мин смс от Димо ме накара да подскоча и вече тичах към колата.Метнах малкия си спининг за секи случай в багажника,че можеше да се окаже мухарлъка голяма лъжица за моята уста.Кафета,закуски на ОМВ и газ към реката.Може би съм карал малко бързичко,ама да ме извинят колегите.На реката лек ветрец ,много сняг,реката висока ,но не много мътна.В далечината се видя един зелен суитчър на Радослав,само пандата не видях.Неделчо предложи да започна уроците с 2,40 Шекспирче някъде около 5-ти клас.Нагазихме в един широк разлив и почнаха бекрайните мъчения на мойте учители.Знам ,че не е лесно да се преподава,много от движенията се правят инстиктивно и са трудни за обесняване.След час и половина вече с 12-13 метра изваден шнур успявах да не оцеля нито Димо ,нито Неделчо,нито околните дървета и храсти ,което си беше голям напредък.Накрая на такъма се мъдреше оранжева бръмбаретка с хакел от див петел(глей кви термини ползвам)След едно успешно подаване нещо стана у водата и О УЖАС:имах риба на куката и то близък до мерния кефал ,който ама никак не му се излизаше от леговищвто.Посегнах инстиктивно към макарата и се чу вик отляво:"С Шнурааааа"Свестих се аз и се набрах като финикиец.Щастлив вече го откачих и го пратих при бабите му.На 5-ч час вече бях с мускулна треска ,премръзнал и готов за още подвизи,но времето се намръщи,а и телефона не млъкна през цялото време.Направихме разбор и поехме обратно.Заключението беше ,че от мен може и да стане мухар,бях хванал 3 кефала,смених си сам повода и 3 мухи.Имах всякакви заплетени и оплетени ситуации с които се оправих горе долу добре.Пробвах шекспир на 2,70 с WF и там се представих задоволително.Изобщо пълна идилия.От адреналина не бях усетил студ и умора,но в колата навръщане бях разглобен,а в къщи вече подсмърчах.Това е от мен.Големи благодарности на Димо и Неделчо за дето ги измъчих,но аз ще се реванширам.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 11:11 am 
Аватар

Маркони,айде честито ти "бойно кръщене" :D ..... Честно да ти кажа малко ти завиждам.Просто преживяването от първия път винаги е много сладко и незабравимо.....

Поздрави ! ! !

П.С: А пък за другите ти излети,в които не се съмнявам,че ще имаш:wink: ,може да ни зарадваш и с някое фото....

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа