Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 11:06 am 
Аватар

Ари е майни! :)
Аз току-що прозвъних тук-там за спанетата..Вила "Петя" няма места за тия дни. Остават другите алтернативи.
За събора ще пътувам сам, така че който желае може да се комбинираме. Дори ако не напълня колата, а има желаещи от Карлово или Сопот, или дори Кърнаре:) ще се радвам да се вием заедно по завоите на Беклемето ;)
Хубаво е да започнем да се "броим" по някакъв начин, за да знаят организаторите горе-долу какво ще е присъствието, оттам и евентуалните приходи от тия 10 лева вход, които мисля че наистина са ок! Нали риби ще се купуват!
Да не е претрупан графика, но и да е по-систематизиран, че за новобранец като мен ще е по-добре, а не само аз...много нови колеги има последната година насам.
Примерно, първият ден всичко свързано с пръти, макари, линии, монтажи, и това може да завърши със състезанието по кастинг, в което ако има награда за най-лош кастингист се записвам веднага!
Вторият ден всичко свързано с муховръза - инструменти, материали, и т.н., което пак да завърши със състезание.
Поздрави, Краси!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 11:07 am 

http://www.bultourism.com/?search=%D0%9 ... =loc&pg=20

http://pochivka.bg/t-363-%D1%81%D0%B5%D ... 0%B0%D0%BA

http://www.journey.bg/hotels/hotels.php?city=1874

малко къщи и хотелчета :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 11:52 am 

Вижте това с таксата за входа е малко сложен въпрос, някои ще дойдат със семействата си, и на тях ли да се взима такса.
S.Mankov говори за хора който тепърва ще се запалят по мухарския риболов и ще си купят първата въдица от събора, е как ще го запалиш като още преди да си му показал за какво става въпрос му вземеш 10лв. Аз мисля че събора е по скоро страхотна реклама, реклама на мухарския начин на риболов, не може когато искаш да популяризираш нещо в България да събираш пари за това.
Разбирам да се събираме само мухарите, сложете такса и 50лв., за да се използват парите да кажем за зарибяване, но тук става въпрос за много по мащабно мероприятие и популяризиране на мухарския риболов. А може и да се направи нещо като дарения и този който наистина се чувства Мухар да оставя пари според възможности те си.
Мястото е страхотно, и Ви уверявам, че и без да има някакво мероприятие на уйкенд през Орешака и Рилския манастир минават стотици хора.
В крайна сметка всичко ще се реши от организаторите, понеже знам колко разходи струва едно такова мероприятие,
аз просто само изказвам мнение.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 12:31 pm 
Аватар

IVAYLO написа:
Вижте това с таксата за входа е малко сложен въпрос, някои ще дойдат със семействата си, и на тях ли да се взима такса.
S.Mankov говори за хора който тепърва ще се запалят по мухарския риболов и ще си купят първата въдица от събора, е как ще го запалиш като още преди да си му показал за какво става въпрос му вземеш 10лв. Аз мисля че събора е по скоро страхотна реклама, реклама на мухарския начин на риболов, не може когато искаш да популяризираш нещо в България да събираш пари за това.
Разбирам да се събираме само мухарите, сложете такса и 50лв., за да се използват парите да кажем за зарибяване

10 лева за възрастни, до 16г. безплатно?!
Поздрави, К.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 1:03 pm 
Аватар

Това е добра идея за децата под 16 години. А ако входа наистина е проблем и 10 лв са много за два дена и за това което ще видите на събора... а то няма да е малко може да се направи доброволен вход... всеки дава колкото си мисли че трябва да даде за едно такова мероприятие и за труда на организаторите. Така всички ще са доволни.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 1:23 pm 
Аватар

S.Mankov написа:
.... може да се направи доброволен вход...

Аз от казармата още знам, че нищо доброволно не се прави :shock:
Майтап, ама за какви ли не неща даваме пари(Троянска сливова+овчарска салата например)..това е веднъж в годината, два дни. Едни се гърбят с организирането и отъпкването на патека, която е обрасла яко с треви и буренаци..другите си гледаме наготово и присъстваме. Входа е повече от нужен според мен!
Колегата го има за чарджене, а то си е просто принос!
Поздрави, К.!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 2:14 pm 
Аватар

И аз така мисля, че е задължителен ама нали знаеш че винаги има недоволни, а е вярно че десет лева ги даваме за какво ли не... Нека организаторите решаг

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 3:42 pm 
Аватар

Съгласен съм с входа.10 лева са нищо пари на човек за един път в годината не мислите ли ? Да, ако дойде човек със семейството си и трябва да плаща и за дечицата по 10 лева ... грубо се получава.Но ето, че намерихме решение и на този проблем - за деца под 16г. вход свободен ! Така ... Данчо Савов каза
Цитат:
Относно събора : ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПУСНЕМ РИБИ,И ДА ГИ ЗАМЕРЯМЕ ЕДИНИЯТ ДЕН, ИЛИ СЛЕД ДВАТА ДНИ Exclaim Exclaim
Казвайте отсега-колко, какви пари ,и т.н.

Ето това е идея ! Нека го направим ! Очаквам включване ... \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 9:19 pm 

Това България никога няма да се оправи................

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 9:38 pm 
Аватар

Краси, имай ме предвид за едно място! Сигурно ще минеш през Габрово? Плащам в бензин, пари, муи, натура... :lol:

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 11:13 pm 
Аватар

Здравейте,
айде да се включа и аз :D

.. относно входа: Аз съм ЗА.
Без пари нищо не става. Мисля, че трябва да има фиксирани суми! Деца и инвалиди - безплатно, Ученици, студенти и пенсионери - с намаление и за всички останали - редовна цена. Така е навсякъде по изложения, панаири и др. А каква да е цената? Нека да я предложат организаторите, а ако имат някакви притеснения - могат да я пуснат във форумите и ще се види какви са мненията. По-горе беше спомената сума от 10 лв. за двата дни. Според мен - нормална цена. Дори ако трябва повече - пак ще отида.

..Сега за програмата: Практиката показва, че колкото е по натрупана и сложна, толкова по-малко се спазва и се изпълнява. За това предлагам да бъде с по 3 точки за разглеждане всеки ден, които да отнемаат не повече от 50 % от времето. През останалото време да можем да се срещаме и поговорим с колеги с които не се виждаме всеки ден. Да се забавляваме например със състезание по... нещо си, каквото решим и др.п.
И тъй като това ще е форум от национален мащаб, би ми се искало да разглеждаме и малко по-глобални въпроси така да се каже. Постоянно говорим за бракониерстване, вецове и пр. , ще е добре като се съберем да обсъдим и подпишем Декларация (например) по конкретен въпрос / случай, която след това да пратим до съответната институция. След като ще има и медийно отразяване, всичко това ще стигне до по-широк кръг. Когато даден проблем или въпрос достигне и ангажира по голяма част от обществото тогава започва да му се обръща и по-голямо внимание от даден чиновник или институция.

Подкрепям идеята на Данчо Савов за пускане на риби и тяхното замеряне след това :D .... преди всичко, ние трябва да се забавляваме \:D/

Приветствам това с присъствието на вносители и търговци на такъми. Ще бъде хубаво на едно място да може да се види, пипне и купи кой каквото пожелае. Някой пък ще имат база за сравнение....
Аз лично очаквам това да не бъде най-важното, защото удоволствието от хобито не е само да си вземеш класен такъм... Вярвам, че може и без да е такъв!

Ще бъде добре ако повече изразят мнение по темата! Споделям мнението на Мънков, че винаги ще има сърдити, но ако повече напишат какво им се иска - организаторите биха могли да направят така, че сърдитите да са по-малко.

Поздрави
А.

Последна промяна Angel-Acho на Сря Мар 04, 2009 11:28 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: заглавие
МнениеПубликувано на: Сря Мар 04, 2009 11:17 pm 
Аватар

И аз съм за платен вход , без претенции за сумата.... , тя да се определи от организаторите ! Както казвате "безплатен обяд няма" !

П.С.Понеже покъсно прочетох мнението на Ачо , искам да кажа за инвалидите . И аз съм от тях (90%) , не съм съгласен да не плащаме , поне 50% ама трябва да се плаща . Който има пари да стане мухар , ще има пари да си плати и входа....или поне част от него!

Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 05, 2009 8:12 am 

И аз съм съгласен със входо,щото почти на всякави такива мероприатия се иска дадена сума(иска се коверт в ресторант за някакво събиране на хора,на състезания с нещо също се иска)Аз съм на 15г. но въпреки това бих дал там некфи си 10лв като знам кфо ще видя и науча.Парите ще ти забравя ама знанията не :)

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 06, 2009 7:37 pm 
Аватар

Привет на всички!

Колеги до събора има време и няма време!...
в смисъл, че този който е решил да идва
е препоръчително да направи резервации още от сега.
Района е много примамлив за туризъм и много хора не спят и от рано си уреждат нещата

Има интернет !
има много възможности за настаняване,
могат да се запазват цели къщи като така излиза доста по-евтино!

ето примери: къща с култуво име БЛАНКЕНБУРГ

http://hoteli-bg.org/index.php?nav=preview&id=19729

http://pochivka.bg/t-363-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B8-%D0%B2-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%BA

http://www.bulrest.com/oreshak/index.php?oID=3402&cID=4&template=true

http://www.tuk-tam.com/tourism/416/page/380/name/1/

Организацията за настаняването и купона са в ръцете на купонджийте и гостите...,
а не на организаторите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 08, 2009 12:55 pm 
Аватар

.. гледам нек'во затишие :?
Дали нема интерес към мероприятието? :-s

..Да ви кажа, че вече направих резервация, но почти няма свободни места за този период. Та ако некой е решил - да се организира овреме.

Предлагам който е решил и е сигурен, че ще дойде - да се обозначи. То, че не знаем какво ще правим там, незнаем, но поне да знаем с кой ще се видим поне.

Макар, че направих резервация, аз... малко съм на кантар. Тръпна нещо пред неизвестното... Дали ще ми е интересно, к'во ще правим? Ако само ще се срещаме, то аз и така се срещам с много колеги от цялата страна, даже повечето случай при съвместни риболови. Така срещите за мен са по интересни и полезни. А там ми се иска да не е само среща...
Аз малко съм притеснен, да не се получи така, че тия два дни (2и3 май) само ще объркат цялата ми ваканция покрай Гергьовден.
При вас как е, как мислите?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа