Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Мар 15, 2009 6:34 pm 
Аватар

Здравейте колеги!

Решил съм да си взема дишащ гащеризон. Изчетъх доста мнения и по принцип съм се спрял на това:
Изображение
Проблема обаче е, че досега не съм пазарувал он-лайн и това ми е доста непонятна материя. За това ще помоля за малко помощ и разяснения.
От това което видях в нета, най добрите цени са на магазини в щатите. Обаче нямам познат човек там. За това ако може да споделите някакви други варианти. Он-лайн магазини, e-bay, как ще станат нещата с доставката и т.н.. По принцип гледах обяви в e-bay, които и със стойността на доставката ме устройват. На самата обява си пише България и стойност на доставката, което предполагам означава, че доставят до България. Нямам идея обаче за колко време.
За начина на плащане имам някаква обща представа как би станало, но само на теория. Така че не бих отказал помощ и тук.

Търсих доста варианти и за покупка в България, но общо взето тегава работа с тоя продукт. Само не можах да намеря гащеризони на Snowbee, а имаше мнения, че не са лоши. Та ако някой може да каже къде в София мога да ги намеря и да пробвам ще бъда благодарен.

Благодаря предварително!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 15, 2009 9:44 pm 
Аватар

http://shop.fishing-mania.com/viewdress ... sht&do=all разгледай това колега

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 9:12 am 
Аватар

jonata, здрасти!! По принцип си се ориентирал правилно...скаран съм с това оборудване, но четейки отзивите - "Симс" са си най-добрите.... Сега по отношение на пазаруването - и в он-лайн магазин и в Ибей трябва да си създадеш акаунт, възможно най-лесния и бърз начин е плащане през ПейПал / всички сериозни продавачи в Ибей, или он-лайн магазини го имат /. Принципно доставката от Щатите е рамките на двадесетина дни до месец / говорим за нормалния вариант, без ползване на по-скъп и по-бърз начин на доставка или за някакво забавяне, което обикновено е резултат от неразбории в нашите пощи /. Имай предвид, че това са скъпи продукти, за които обикновено продавачите не са съгласни да впишат в съпровождащите декларации стойност под 100 долара и тогава "влизаш" в приключението мито и ДДС :? :? :? / конкретна информация не мога да ти дам, защото само веднъж щяха да ми "прожектират" тоя филм, ма с една двадесетолевка си спестих прожекцията . :lol: :lol: /. Това е в най-общи линии. Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 9:37 am 
Аватар

Изчети подробно всяко мнение от тази тема посветена на пазаруването от ибейката
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=14373
---------------
симс не е всичко на света :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 11:10 am 
Аватар

Здраво !!! Значи пич, аз пазарувам от ebay с дебтна карта Visa Electron.Вкарвам сумата, която ще ми е необходима за продукта + шипинга до БГ.След това влизам в ebay с акаунта си, намирам си заплютата стока и си я поръчвам.Супер коректни са.Не съм имал проблеми до сега с нищо.Поръчвам си маратонки от там всяка година.Наскоро ми пристигна и една пръчка 4-5 клас :) Поръчвал съм само от Англия до сега.Стоката ми пристига за 3 до 5 работни дни.Действай смело ! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 7:10 pm 
Аватар

Колкото до картата,аз също съм с VISA и нямам проблеми...
Иначе,бате Райко ти е описал в общи линии.Предполагам,че и линкчето,което ти е пуснал Мишо,също ще ти е полезен.И както казва,Пилето :wink: - давай смело.Ако владееш до някъде и Ингилийски,спокойно можеш да контактуваш с продавачите в И-бей - да се уговаряш и уточняваш.....

Колкото до марката - всеки сам си избира.Четеш отзиви,вадиш си изводи - на кое можеш и на кое не би повярвал,ако пък успееш и лични впечатления да събереш - още по-добре.

А,забравих да ти кажа - ако имаш познат,роднина и т.н. в Щатите,например,работата е муцка.В повечето он-лайн магазини шипинга в доста от щатите е безплатен.От там приятеля или брат'чеда ти го праща като подарък и готово \:D/ ..... Аз така направих :wink: ...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 9:40 pm 
Аватар

Тази тема, дето Д-р Мишо ми е пуснал линк към нея наистина не я бях намерил, въпреки че се опитах да прочета възможно най-много преди да досаждам. Мисля, че започват да ми се изясняват доста неща.
Благодаря на всички за споделеното. Започват да ми се оформят няколко варианта. Е ако ми се наложи може да задам още някой и друг въпрос, но обещавам, вече само конкретни. Ако пък се справя с пазара ще се похваля задължително.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 16, 2009 9:55 pm 
Аватар

Приятелю,не се притеснявай да задаваш въпроси на тази тема.Качествената мухарска екипировка,според мен, е нещо все още ново за голяма част от братята мухари,по простата причина,че тук просто няма предлагане като в Щатите или Англия,например....Ние тепърва се сблъскваме с "такова нЯщо" :lol: .....Така че всяко обсъждане и споделяне на опит или дори не пряко впечатление,ще бъде полезно....

Между другото - аз за себе си избрах Симс :wink: .Единственото нещо,с което се съобразявах като го избирах(гащеризона),беше това да е горе-тексов,както и ....цената....Оставям настрана мненията,които прочетох,чух и т.н....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Мар 20, 2009 12:14 pm 
Аватар

jonata написа:
Здравейте колеги!

Решил съм да си взема дишащ гащеризон. Изчетъх доста мнения и по принцип съм се спрял на това:
Изображение
Проблема обаче е, че досега не съм пазарувал он-лайн и това ми е доста непонятна материя. За това ще помоля за малко помощ и разяснения.
От това което видях в нета, най добрите цени са на магазини в щатите. Обаче нямам познат човек там. За това ако може да споделите някакви други варианти. Он-лайн магазини, e-bay, как ще станат нещата с доставката и т.н.. По принцип гледах обяви в e-bay, които и със стойността на доставката ме устройват. На самата обява си пише България и стойност на доставката, което предполагам означава, че доставят до България. Нямам идея обаче за колко време.
За начина на плащане имам някаква обща представа как би станало, но само на теория. Така че не бих отказал помощ и тук.

Търсих доста варианти и за покупка в България, но общо взето тегава работа с тоя продукт. Само не можах да намеря гащеризони на Snowbee, а имаше мнения, че не са лоши. Та ако някой може да каже къде в София мога да ги намеря и да пробвам ще бъда благодарен.

Благодаря предварително!

Поздрави!

Абе колега, аз чак сега се загледах по детайно в това към което си се насочил!!!
Това не е ли детският гащеризон на Симс?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 22, 2009 1:03 pm 
Аватар

Да бе, детския е, ама и аз видях късно.

Но казуса е решен. Поръчах си ей този гащеризон: Greys GRXi Breathable Waders

Изображение

Трябва да дойде до един месец.

Ако някой е ползвал такъв и или друг модел на Greys може да сподели впечатления.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 10:21 am 

Аз вчера направих сефтето на моя - "Грейс Платинум",със съответните обувки.Очарован съм.Гащеризона е удобен, дебел,здрав,със прекрасно оформен и профилиран чорап,който има подметка от друг материал-там, както е известно ,им е слабото място на всички гащери..
Обувките избрах да са със гумена подметка и шипове.Гумата се води "стики ръбър",демек "лепкава".Има добро сцепление,изглежда нормално,със сравнително малък грайфер.Добре се държи и на камък,и на мек терен,а по потънали дървета и хлъзгави корени е фантазия!!!
Гащеризона има някаква промазка, защото излизам от водата напълно сух.Аз съм доста едър човек-1,89,100килца,и взех размер "Л".Добре ми е.Нося обувки 46,тези за газене ги взех12,и са ми леко свободни,докато чорапа на гащеризона е 9-11,и ми е леко опънат..Дано това не го съсипе преждевременно :D .Нещата изглеждат много, много добри.Това е най-високото ниво на "Грейс",и има защо-не виждам,какво човек би желал повече от един гащеризон...Останалото е превъзбуда :D :D
Трагедията е в местата,където ползваме тези скъпи вещи- парцали и найлон по клоните, гарнирани със предни брони от коли и едно умряло магаре,вече оглозгано..ТОВА ГО НЯМА И ВЪВ ИНДИЯ...
Поздрави..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 7:08 pm 
Аватар

Благодаря ти Данчо и не само за споделените впечатления :wink: . Сега с нетърпение ще чакам и аз да направя сефтето.

Трагедията е освен, че ги ползваме там където описваш, че са скъпи принципно за нашия стандарт на живот, а не въобще.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 10:47 pm 
Аватар

Той нашия живот на фона на европейската криза май почва да се подобрява.В смисъл там хората имат кво да губят и падат от високо ,пък ни бедни си бяхме и след кризата пак тъй,,,,,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа