Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 2:01 pm 

По молба на Markony_RS ще кажа няколко думи за себе си:
Роден съм в Плевен 1977 г., завършил съм ТМЕТ в Плевен - "Промишлена електроника", ТУ София "Ядрена и топлоенергетика", женен с две деца.
Живял съм в Плевен, Козлодуй за момента съм София. Работя в голяма строително монтажна фирма.
Ловя риба от 4 годишен: от черникова пръчка, лимонадено шише, тръстика, дезодорант, делфин 6 и руска тояга, бамбук, японски телескоп 3.90 (от червените ) без водачи, през руски телескопи от фибро стъкло (с ръчно поставени порцеланови водачи и макародържач овити с капрон и намазани с лак от сергия на сбора на Гиген) с макара Риле Рекс (купена с връзки ) , японски пръчки от 1.9 с макаричка Орион (руска имитация на мичел) ...... фен на всичко от ДАМ (като студент)...... до мухарство.
Не че ще спра да ходя за риба по традиционния начин, но реших малко да се разнообразя, а и честно казано вече няма къде да отидеш на спокойствие да ловиш. На платения вир -няма кеф, на неплатения - цяла нощ мрежи и ядене и пиене, а ти ходи се пробвай да ловиш после. Обичам да ходя за риба основно сам, но по често в последно време съм с децата и жена ми, сина ми е леко запален по риболова, жена ми лови а дъщерята е още малка да държи пръта. Обиколил съм доста места в България и за момента ми се вижда, че мухарството все още не е станало масово и има възможност да отидеш да си починеш някъде далеч от лудницата (а и местата са много по красиви от обсипаните с пластмасови бутилки брегове на язовирите).
Не съм гледал какво са писали колегите, ако искате още инфо - пишете на adiadi72@yahoo.com
Приятен ден !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 3:00 pm 
Аватар

adiadi72 написа:
.. фен на всичко от ДАМ (като студент)...... до мухарство.
Не че ще спра да ходя за риба по традиционния начин, но реших малко да се разнообразя

Добре дошъл колега, правилно мислиш като не се ограничаваш само до мухарството, но ако все още не си навлязъл в него, ще ти кажа, че ще се превърне в ултимативния ти начин да уловиш кефал или пъстърва.

Иначе, аз много обичам да ловя костур на блесна през лятото и дърти кленове на плувка през зимата на Марица. Съвета ми е да не спираш да практикуваш алтернативните начини на риболов, особено през периода Септември-Февруари, когато пъстървата е забранена. Много колеги изтрещяват точно тогава, без да има възможност след това да им се помогне.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 3:06 pm 
Аватар

adiadi72 написа:
...............
Ловя риба от 4 годишен: от черникова пръчка, лимонадено шише, тръстика, дезодорант, делфин 6 и руска тояга, бамбук, японски телескоп 3.90 (от червените ) без водачи, през руски телескопи от фибро стъкло (с ръчно поставени порцеланови водачи и макародържач овити с капрон и намазани с лак от сергия на сбора на Гиген) с макара Риле Рекс (купена с връзки ) , японски пръчки от 1.9 с макаричка Орион (руска имитация на мичел) ...... фен на всичко от ДАМ (като студент)...... до мухарство.
........

Хехе,
с това описание, риболовният ми живот и спомените за оборудването (със съвсем малко изключения и допълнения), за секунди минаха пред очите ми като на филмова лента>

Добре дошъл колега!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 6:01 pm 
Аватар

Добре дошъл! Прав е Владо. Аз уж се бях отказал от плувката, ама то пак си ме повлече натам. :wink: Но въпреки всичко, когато съм на река бих ловил само с мухарка. :wink:

Поздрави. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 8:00 pm 
Аватар

Хахаах,аз помолих да напишеш 2 реда ,не цяла автобиография.Идеята беше ,че сме едно голямо семейство и поне град,професия...някъде можем да се срещнем....
И аз съм за алтернативния риболов...утре съм на състезание с изкуствена стръв,вдруги ден на костур с вардевас..ако неще да лапа стримерите:).Поздрави и добре дошъл!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 8:05 pm 
Аватар

Ще се очовечим най-накрая :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 04, 2009 5:08 pm 

Добре дошъл!
Хванеш ли се с тази красота на риболова,ще ти изгният кордите пич по макарите.Ще започнеш отначало да ги съчетаваш някак си,и лека полека погледа ти не вижда другите такъми.Няма нищо лошо в това!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 08, 2009 3:46 pm 
Аватар

Добре дошъл в редиците градски,нищо че,не живееш в момента в Плевен.Повярвай ми това е риболовът с най-голям релакс.Мойте други въдици имам в предвид плувки,блесни,дънни одамна съм ги песионирал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 08, 2009 6:56 pm 
Аватар

Здравей,градски!
Добре дошъл и привет.И аз не живея в Плевен,но това не пречи да ходим за риба.А мухарството също е вид риболов.
А откакто хванах мухарката забраих другите въдици.
В този сайт има доста интересни и полезни неща.Препоръчвам ти да попрочетеш малко.Надявам се да ти хареса.

Поздрави и жив и здрав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа