Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 2:15 pm 
Аватар

Здравейте, колеги! Някакви отзиви за изложението, което се провежда в Интер Експо Центъра? Струва ли си бъхтането на 300 км. в едната посока?

Поздрав най-сърдечен, Ваш приятел вечен, весел Зарезанчо!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 5:47 pm 
Аватар

То не е изложение, то е базар...
и не си струва!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 6:27 pm 
Аватар

Ами на мен това ми трябва. Продължавам с темата шопинг, защото съм почнал от нула преди 2 месеца. А и IVP е съвсем наблизо (нали Bate Raiko) . :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 6:44 pm 

Не разчитай особено много на това изложение. В Пловдив също има не лоши магазини и ще ти е по-близо. А за IVP - има какво да се види и купи, но първо звънни един телефон, че и на Ванката все пак му се ходи за риба.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 6:48 pm 
Аватар

Ако ще купуваш лодка, двигател, яхта, стрелково оружие, оптически прицели може би си заслужава но за нашия риболов всичко можеш да си го намериш и в магазините на Бент, Алем както и онлайн в шопевете на Радо и IVP. Дет се вика аз съм не на 300 км ами на три преки и не знам какви тайландки трябва да вкарат в програмата, че да се навия да ида.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 7:16 pm 
Аватар

Засега лодка не ми трябва. Търся гащиризон, без претенции в материя,само да ми стане... 175 см. /140 кг. ...... Голямо топче, знам! Понеже съм и лекар (освен "начинаещ мухар") знам, че в момента в Сливенско един бракониер-мрежар е болен от лептоспироза, ... преди малко BTV показа, че в нашия регион е хваната пираня 1,5 кг........ а, аз често мятам мухички там.... Не са ми параноя, ама човек почва и да се плаши, ходейки "по капли". ..... От темата "шопинг" разчитах най-много на Бент-а, ама най-голямото от "дишашите" не ми стана. Сега съм склонен и на "гума", щото става и по-хладно. Проблемът ми е , че докато не пробвам нещо, няма как да го поръчам. Затова ще пробвам и Базара, временно за "гума", ама да стане. Иначе отдавна съм за узрял за "Breathable".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 11, 2009 7:54 pm 
Аватар

Оф Топик
Баси и журналята как създават тревоги само.
Тази пираня от Сливен е РАСТИТЕЛНОЯДНА - май е Colossoma Brachypomum и е ясно , че е пусната от някой аквариум.

В природата този вид се храни с твърди плодове и семките им като става доста голяма.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 2:47 pm 
Аватар

Е, Колега,
все още не съм загинал от притеснение, че някой неизвестен за мен рибок ще ми оглозга "кокаляците", въпреки това има достатъчно неща от които бива да се пазим...А и някак си времето позахладня. По темата- наистина не си струва. На 3-4 щанда риболовни такъми, прав е Waterman, че по-скоро е кварталния кооперативен пазар. Да не говорим, че представители на реномирани фирми в мухарския риболов се държат с клиентите си по-зле и от леля Пенка от Горно Нанадолнище, продавайки чушки на "Люлинското тържшще". Ама нейсе... И това ще надживеем, сигурен съм.

Ps: някакво адресче на нагазинчето на Радо (освен online, разбира се)?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 2:57 pm 
Аватар

tkalev написа:
... Да не говорим, че представители на реномирани фирми в мухарския риболов се държат с клиентите си по-зле и от леля Пенка от Горно Нанадолнище, ...

Кои са те Колега, кажи фирмите да се знаят добрите и лошите :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 3:11 pm 
Аватар

Днес минах през изложението, общо взето много посно.
@tkalev: Минах и през щанда на БЕНТ, бяха доста любезни и отзивчиви... та не знам за кои говориш :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 4:49 pm 
Аватар

Aз лично не останах доволен от представителя, застъпващ основно мухарско обурудване (в магазина ме посрещнаха далеч по-добре), иначе изложители бяха (дано не пропусна някого) Shimano, Tica, Бент и по-неизвестни фирми. По принцип винаги се поставям от "другата страна на барикадата", криза е, но да поискаш капаро 2/3 от цената на дадена стока за вноса й, и на въпроса какво става с капарото, ако (в конкретния случай гащиризон) случайно не ми пасне да повдигнеш рамене.... Как трябва да се разбира- подарък на фирмата в рамките на 150 лв. за това, че като генерален представител не е осигурил размер.... Май ще взема да си купя един за 200 лв от някой сайт и като не стане, поне да си знам , че е мой. То ако само с размери ставаше работата винаги, щеше да е лесно....
Е, излях си мъката, вероятно се и досетихте за коя фирма говоря, не зословя, просто на мен не ми свършиха работа... Май пак ще си гледаме по- на Запад, ама повечко от 300 км. на Запад от Сливен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 5:04 pm 
Аватар

Като цяло, ако някой разполага с wader Greys, номер XXLK в наличност (за продан или евентуално само за проба), да звънка, ще бъда благодарен. Тел. ми е: 0887299474.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 9:30 am 

Ако става въпрос за БЕНТ, то да кажа, че в каталозите на Харди и Грейс има около 15 различни размера за всеки модел гащеризон! Мисля, че се досещаш защо ги няма всички размери :wink:

Нормално е човек, като си поръчва нещо по каталог да си знае размерите, за да знае кой размер да си поръча. Тука няма "ако не ми стане", защото размерите са абсолютно точни. И ако все пак не ти стане, значи не си дал точните си размери. Вметвам само, че е добре да се вземе по-голям размер, за да може при студено време да се облече и някоя дреха под него, пък и като цяло да ти е по-свободен.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 1:58 pm 
Аватар

С това последното не съм съгласен.Ако си дадеш точните мерки,които се вземат по бельо :lol: ще ти пасне дрешката с летни и зимни катове под нея.Иначе следващия номер е доста по-голям и ако се налага да шофираш с него ставаш нещо кат рекламно лице на Мишлен...
Докторе,не се помайвай ами си заръчвай Грейса по интернет,ако е от серията Ж ще ти дойде за два-три дни от острова и при тоя паунд тия дни може и да не стигне 250лв?!? \:D/ Само влез в сайта на Харди/Грейс и внимателно виж таблиците им с мерките,които трябва да си вземеш.
Впрочем Симс пуснаха дишаем панталон,който е много удобен,ако не газиш до шия. :roll: Аз си взех въпреки,че имам професионален гащиризон/пак на Симс/и съм много доволен.Излезе ми 270$ по приятел от Щатите.
Успех и те съветвам не си вземай пвц-та,ако не искаш да ставаш подгизваш от пот и конденз.
Веско
П.С.Тва че си платил капаро не означава,че цената ще остане каквато си я договорил...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 18, 2009 3:05 pm 
Аватар

Здрасти Веско,

Кои са тези "професионални" гащеризони на Симс?

Поздрави!

Ангел

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа