Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Гащеризон или Неопрен ???
Гащеризон 51%  51%  [ 18 ]
Неопрен 11%  11%  [ 4 ]
И двете 37%  37%  [ 13 ]
Общо гласове : 35
Автор Съобщение
 Заглавие: ?!?
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 25, 2009 1:08 pm 
Аватар

Здравейте Пичове !
Не ми стана ясно, защо вместо да се джавкате и да си ги мерите не обяснихте на човека как стоят нещата примерно както Мишо го е направил за зимното приложение на гащеризони с дишаща мебрана...!?
Явно за да присъстват на пазара..и неопреновите имат своето приложение.....и вместо да се философства след като човека не е много в час...ноже да му се обясни...много е лесно да се правиш на велик пред новобранец...нали..!?

Приятел..така или иначе си поръчал този гащеризон.., изглежда доста добър особенно за ценовата си категория..определено ще ти е много комфортно в най-студените зимни месеци с него..особенно в стоящи води ..където няма много движение.., за да намалиш негативния спарващ ефект на неопрена ти препоръчвам да си вземеш от възможно най-тънкото термо белъо и термо чорапи може и скъорски.. имаше една самоковкса фирма забравих и името предлагат всичко това...
Така или иначе за динамичен речен риболов ще стигнеш и до гащеризоните с дишащи материи но винаги ще ти липсва комфорта на разтегливия и мек тънак неопрен..хехе няма как едното за сметка на другото..Успех.!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 25, 2009 1:24 pm 
Аватар

На магазин Яко комплектите термобельо са най-евтини.около 60 лв е комплекта долнище с горнище.От тънките модели са.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 26, 2009 6:39 am 

Ачо
Цитат:
Що реши, че смятам анкетите за забранени? :-s

Ами прочети си мненията по горе! Освен ако не си ги писал пак ти.
Колегата пита за неопрен, обаче се обяснява, че неопрена е материал. По точно неопрена е синтетичен каучук, ако трябва да бъдем котректни. И на децата е ясно, че "неопрен" за рибоов е ясно кавко се има в предвид. Както Ксерокс за копирна машина.
Ачка, вземи се стегни, че както ти гледам равзитието до година си ситигнал Сашка. По начин на мислене! Веррвай, не е много добре за самия теб! / това е майтап, да не се вържеш/.
Бранко, ще ти намерим подметка с цинт бре. Иначе за конкретния гащеризон, се изприказваха много мнения от експерти. Не дишал, не знам кво и т.н. Продължавам да твърдя, че за съотношение цена/ качество това е най-доброто което е имало в БГ. При това можеше да се пробва, а не да се гадае за размера по нета. И после или да ти притиска мадурите или да ти стой, както чувал с картофи.
Цитат:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 27, 2009 4:10 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Ачо
Цитат:
Що реши, че смятам анкетите за забранени? :-s

Ами прочети си мненията по горе! Освен ако не си ги писал пак ти.
Колегата пита за неопрен, обаче се обяснява, че неопрена е материал. По точно неопрена е синтетичен каучук, ако трябва да бъдем котректни. И на децата е ясно, че "неопрен" за рибоов е ясно кавко се има в предвид. Както Ксерокс за копирна машина.
Ачка, вземи се стегни, че както ти гледам равзитието до година си ситигнал Сашка. По начин на мислене! Веррвай, не е много добре за самия теб! / това е майтап, да не се вържеш/.

Абе четох ги и пак не намерих къде съм против анкетите :-s .. Както и да е, и без това сме тук да си запълваме времето :D
Викаш за Сашка.. аз съм върл фен на Сашка :D За ужас на Ивана, Сашка си остава класика ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 27, 2009 5:32 pm 
Аватар

Не дишаше първите 10 излета,почнах да го пера след всеки излет с течен италиански прах и сега така диша,че десния чорап почна да пуска,но и това ще отремонтирам.Майката му е да си у реката!
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 27, 2009 6:57 pm 
Аватар

Markony_RS написа:
Не дишаше първите 10 излета,почнах да го пера след всеки излет с течен италиански прах и сега така диша,че десния чорап почна да пуска...

:shock: :shock: :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 27, 2009 7:25 pm 
Аватар

Markony_RS написа:
Не дишаше първите 10 излета,почнах да го пера след всеки излет с течен италиански прах и сега така диша,че десния чорап почна да пуска,но и това ще отремонтирам.Майката му е да си у реката!
Поздрави.

Бранко, а на химическо чистене пробва ли..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 27, 2009 8:41 pm 
Аватар

Ангел-Ачо написа:
Markony_RS написа:
Поздрави.

Бранко, а на химическо чистене пробва ли..

Химическо чистене се препоръчва единствено и само след "тепавица"! haha1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 28, 2009 7:57 pm 
Аватар

Ангел-Ачо написа:
Боже, сега видях :shock: : има и гласували :-s

:lol: :lol: :lol:

Иначе според мен - и двете си трябват.Въпреки,че аз нямам неопрен и никога не съм ползвал...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 28, 2009 8:23 pm 

по темата мога да кажа,че от тази пролет и аз си взех дишащо гащеризонче и обувки за газене и просто нещата се промениха изцяло,в сравнение с миналата година,когато ме жилеха копривите и почти всеки път пълних ботушите!Отначало си мислех,как това нещо ще го нося при 30+,но си го носих с най-голям кеф!Немога да ти кажа как ще е през ноември и март,щото още не съм тествал!Имам и неопренов,който ползвам през зимата,щото аз ходя и при минус10 :D (не с мухарка,но това няма значение)Та мисълта ми е,че всяко си има приложението,но едно е сигурно-за мен гащеризона е задължителен!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 28, 2009 8:40 pm 

Абсолютно си трябват и двете.Лятото с дишащ гащеризон или кадемлийски гащи тип Пиговки или тип Мунчовки :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Зимата не е полезно с дишащият гащеризон.Дори и с термо бельо е доста студеншко ......трае се ама на дърти години няма да е хубаво после.За зимата един хубав неопренов гащеризон и работите заспиват.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 30, 2009 9:25 am 

Dimo_Rusev написа:
Абсолютно си трябват и двете.Лятото с дишащ гащеризон или кадемлийски гащи тип Пиговки или тип Мунчовки :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Зимата не е полезно с дишащият гащеризон.Дори и с термо бельо е доста студеншко ......трае се ама на дърти години няма да е хубаво после.За зимата един хубав неопренов гащеризон и работите заспиват.

Поздрави

:D :D :D :D :D :D :D
Димо, е прав, че и двете вършат работа.
Ачка, оценявам чувството ти за мухор. Такова трябва да се има, щом си в "мухарската лига".
Един поздрав
http://www.youtube.com/watch?v=ZapX2uk0L7U
:D :D :D :D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 08, 2009 11:21 am 
Аватар

Да питам тук, да не пълня с нови теми. Вчера си пробвах новия дишащ гащеризон на Behr, 3 часа джапах по Струма и беше супер. Проблема идва от там че като го свалих имаше мокри петна по панталона с които бях отдолу, и да питам това нормално ли е просмукването на малко вода?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 08, 2009 1:02 pm 
Аватар

Не е нормално, Камба!

Въпросът е обаче дали не е пот?!
Вчера беше доста топличко и ако панталонът ти е имал "склонност" да запарва ...... ето ти мокри петна.
В кои части бяха петната?

Ако си сигурен, че не е от потта, взимаш чист спирт и мажеш на местата, където имаш съмнения, че тече. Ако има дупчица, тя потъмнява малко повече и така ще разбереш къде е. След което лепиш!
Ако гаранцията включва безплатен първи ремонт, ако ти е изгодно, задействай я.

Ако е на шева обаче - кофти!
Там най-добре да търсиш гаранцията!

Поздрави!

Ангел

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 08, 2009 6:40 pm 
Аватар

За пот съм сигурен че не е, по съм склонен да мисля че е конденз, ама беше доста и си мисля че материята пропуска, и не е по шевовете а навсякъде - хаотично.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа