Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 08, 2010 8:18 am 

има много магазини за такива материали, кажете къде е най добре да се купят такива, щото напоследък все това ми е в главата, да се науча сам да си правя мухите:lol:

Последна промяна alexs на Нед Яну 10, 2010 11:51 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 08, 2010 11:49 am 
Аватар

колега, аз минах по този път преди 4 -5 месеца! Мога да ти препоръчам като за начало да купиш основните неща от някой онлайн магазин( говоря за менгемета, осн инструменти, набор конци , козини и тн още някой работи), пък вече като се разровиш из нета да видиш как се вързва, да вържеш степ бай степ някоя муха, ще установиш сам какво точно ти трябва! за да научиш повече за материалите и откъде ще ги намериш най-евтино , трябва практика! Фантазията ти трябва да работи в тази насока и тогава много странични (несвързани с риболова неща) ще намерят приложение в муховръза! Така подготвен , като влезеш в магазина, вече ще знаеш какво точно ти трябва!
Успех! И наслука! \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 3:46 pm 
Аватар

Да няма нова тема, някой знае ли магазин в София където има черен монтажен конец? Да се продава отделно, не в комплекти :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 3:58 pm 
Аватар

Би трябвало във всеки един магазин който продава да има. Аз поне винаги съм си купувал по един и никога комплект.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 15, 2010 4:22 pm 
Аватар

Е да, ама не, или в момента са свършили навсякъде където минах: Бент, Алем, Риболовен свят, и още 4-5, просто НЯМА та затова питам :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2010 1:26 pm 

Е толкова да е проблемен този черен конец :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2010 5:36 pm 
Аватар

kambana написа:
Да няма нова тема, някой знае ли магазин в София където има черен монтажен конец? Да се продава отделно, не в комплекти :)

Гледам си го заксал.. Звънни ми един телефон ще измислим нещо :D
Предварително да уточня: Не се продава!
Иначе добивам го от вносител на конци. За около 30 лв. съм купил токова колкото 20 души да връзват цял живот и да им остане :D

На по-късите шпули конеца е по 6000 м., с различна дебелина - около 6/0 и 8/0

Изображение

На тези шпули конеца е по 20 000 метра :shock: . Черния е с дебелина около 14/0, а сивия около 17/0

Изображение

Средна цена на шпула - 3,00 - 4,00 лв. Но не конеца, а макарите са кът.

Поздрави
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2010 7:09 pm 
Аватар

Ачо, здрасти баце \:D/ \:D/ !! Като видех първата и последната шпула - оранжевото и медното, и ми спре сърцето :lol: :lol: :lol: - това са най-хубавите цветове / поне според мен / за връзване на водачи/ особено за червеникаво-кафеви бланки /!!
Тия дни даже като обикалях из града открих един фирмен магазин, вносители на Мадейра Полирайон...Пол,вин час не можах да си тръгна от него, толкова интересни разцветки имаше...Обаче като се прибрах и се разрових из родбилдинг.орг и ме фана страх :-s :-s - оказва се, че повечето промишлени конци имат някакво силиконово или друго ваксово "втриване", за да минават безпроблемно през шивашките игли. Въпросната натривка ги правела много, много сложни и проблемни при ползване за водачи - изисквали многократно третиране с колор призървър и пак нямало гаранция за последваща поява на "рибешки очи" / това е буквалния превод, не ме питайте на живо какво представлява ефекта :roll: :roll: :roll: /....
Извинявам се за оспамването де :oops: :oops: :oops:....за муховръз конците са си идеални. Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 16, 2010 10:52 pm 
Аватар

Бате, тия конци за муховръз са екстра. От година време ползвам такива и съм доволен. Още поне 10-ина души съм снабдил и до сега никой не се е оплакал :wink:
Тия точно дето си се загледал в тях, за връзване на водачи може да дойдат малко тънички, но това зависи и от билдъра де.. А конеца е двойка усукан. Не е третиран с нищо и при това е много гладък .

Жив и здрав
А

п.п. Настройваш ли се за посрещането :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 12:35 am 

Ачо, аз се чудя защо "пазарът" на конци пропадна. То к'во било! :D :D :D
Сега да не си помислиш, че си открил радиатора 1в БГ муховръза. Ичо Габровски, още преди пет-щес години ги разнасяше тези чилета. :D :D :D Обаче точно той ме подсети, за конците от разните му там фирми. И има още оригинални идеи. Примерно това,което споменваш за 17/0, най-добре се прави от дамски чорапогащник. :D :D :D Перфекция за малки мухи. За рибване със зелена медна тел. Добре лакирана в зелено може да се използва ротор от касетофон за кола. Точно маркта не мога да ти кажа. Но мотерчето лесно се "модва" с 0.5 кг чукче.
А за "самозадоволяването" с материали има цели саги. Бай Владо и началника на горското :D :D :D :D :D :D :D :D
П.С.
Дадоха ми малко куки за подаряване и кожа от лисица. Не се продават! :D :D :D
Който иска да обади .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 7:22 am 
Аватар

Пигов, нямам претенции да съм "открил радиатора 1в БГ муховръза" Писах за тези които незнаят, а и темата е такава.. А за дамския чорапогащник знам, но идва скъпичко, а и по-трудно ми е да го разплитам. Шпулата идва по на далавера. 20 000 метра конец за около 4 лв.

Спомена куки... добре, че ме подсети :D
На няколко пъти поръчвам куки от тук http://shop.ebay.com/budda0002/m.html?_ ... 11.c0.m301 шипинга е безплатен и пристигат за около 7 - 10 работни дни (поне до сега така идваха). Доволен съм, а и на други за които съм поръчвал от там са доволни :D Така куката се връзва на около 12ст./бр. (по сегашен курс на $US) На такава хубава цена у нас съм купувал само куки Сеймуро, но при тях няма избор на модели.

Поздрави
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 9:30 am 
Аватар

Ачо каза:

"Настройваш ли се за посрещането"

Въх не думай, че не мога да спя :lol: :lol: :lol: :lol: !!

"...Не е третиран с нищо и при това е много гладък ."

Хммм :roll: :roll: :roll: , бамумамата, направо се стреснах кат ги четох ония мнения..Между другото останах с впечатление, че задокеанските билдъри са донякъде консервативни - работят с няколко утвърдени марки конци и рядко експериментират. Както и да е..живот и здраве ще ги мислим тия конци!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Яну 17, 2010 8:18 pm 

Ачо, никъде не съм споменал куки. :D :D :D
Имах само в предвид, че когато ти си купувал фидери тук сме се блъскали доста по въпроса за цените.
Ти какво продаваше? Битова химия ли? Имаш ли представа, колко е себестойноста на сапуна? Като си тръгнал да правиш от "изпилените" сметки. :D :D :D :D :D :D Иначе сапун става лесно от сланина и натриева основа. На пазара продават и аромати.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 18, 2010 11:23 am 
Аватар

Ангел-Ачо написа:
Гледам си го заксал.. Звънни ми един телефон ще измислим нещо :D
Предварително да уточня: Не се продава!

Но не конеца, а макарите са кът.

Поздрави
А.

Еми да звънна ама ти нямам телефона ;) пък и може да се разберем на лично, за мен няма значение.
Видях че и двамата се намираме в София, та лесно ще направим връзка.
По въпроса с макарите, нямам свободни, връзвам от месец и още не съм освободил.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 18, 2010 5:51 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Ачо, никъде не съм споменал куки. :D :D :D

Пигов, като казах спомена, това имах предвид
Ivan VP написа:
Дадоха ми малко куки..

Както и да е, не мисля да споря :lol:

kambana написа:
..Еми да звънна ама ти нямам телефона..

0889 719 316, когато ти е удобно - звънни. И макари ще измислим, няма проблем :D

Поздрави
А

п.п. По-горе бях пуснал линк от където могат да се купят куки на прилична цена. Днес получих поредната пратка куки от там - 6 х 100 бр. + 100 бр. подарък. В една от по-предните поръчки стана объркване. Понеже проявих разбиране, селъра реши да се отблагодари със 100 бр. Гиф :D Не съм му ги искал, но явно човека държи на името и коректността си, а като прибавим и добрите цени.. Спокойно го препоръчвам :D
Тия дни пак ще поръчваме, поне докато праща до тук без пари да се заредиме достатъчно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа