Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:29 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: купувам дъбинг
МнениеПубликувано на: Вто Яну 26, 2010 10:04 pm 

Благодаря за съвета имам доста сдс пера имам и някакъв дъбинг но ми е подарък и не знам точно за какви мухи е но като го разглеждах видях че единият е доста по фин а другият май е от див заек сив на цвят.Е аз от 3 години правя мухи но повечко са тези за кефали имам и за пъстърва но не винаги лично на мен ми харесват.Понякога ги правя много хубави но трябва да съм бил на масата поне 2/3 часа.Но все пак съм хвящал добри пъстърви в гърция на повечето от мойте мухи.
Имам доста пера от фазани пауни малко козина от сърна но искам да си закупя и дъбинг. Не съм сигурен но тия дни направих нимфи от доста фин дъбинг може да е и за сухи мухи но като е отежнен с оловна тел пак потъват.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Яну 26, 2010 10:35 pm 
Аватар

kiril terziev написа:
Не съм сигурен но тия дни направих нимфи от доста фин дъбинг може да е и за сухи мухи но като е отежнен с оловна тел пак потъват.

Привет, или грешно си се изразил и аз не рабирам написаното или има някаква обща заблуда.

Нимфите - имитират ларвите на насекомите които са под водата и задължително потъват. Даже се слага олово , волфрам за да се смъкне примамката близо до дъното. Дибинга който трябва да използваш за тях е точно този от сивия заек както можеш да си правиш и фазанови такива. Потърси из форума за фазанова и заешка нимфа че за 4 дена 5 пъти съм вадил линкове и сега не ми се рови пак - утре евентуално ще ти пусна ако желаеш.

Сухите мухи - използвай финния дъбинг макар че така не ми става ясно точно какъв е. Използвай перата от паун и фазан за телца, козината от елен за крила и така.

П.П. Май схванах :) . Всичко което е с дъбинг ще потъва независимо дали има оловна тел или не. Важно е как си го изработил дали има елементи които да крепят мухата на повърността или не.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа