Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 3:24 pm 
Аватар

Цитат:
Ако обаче мисленето ни започва с - от нас нищо не зависи - НЯМА ДА СТАНЕ !!!

Ама разбира се , че всичко зависи от нас, бре момци! В крайна сметка нали ние и тези покрай нас съставяме тази държава! Нашите семейства! Нашите приятели! Ми онези в Народното събрание и по министерства и агенции също не са вносни! Пак са от нас! Ако ние ние (всеки един поотделно или под формата на сдружения) не се преборим с НАШИТЕ СИ КРИВИ И КАЛПАВИ национални черти - няма кой друг!
Оставям следващите размишления за себе си...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 7:20 pm 

Благодаря за всички мнения,колеги. Говорих вече с колега-юрист, работим по въпроса.Ще ви информирам своевременно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 10:58 pm 
Аватар

Темата е набъбнала яко и не ми се връща назад,затова се извинявам предварително ако се повторя с някого-АЗ С ДВЕ РЪЦЕ СЕ ПОДПИСВАМ ПОД ДОКУМЕНТ ОБЯСНЯВАЩ НА Г-Н МИНИСТЪРА И ДРУГИТЕ,ЧЕ НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ ЗАБРАНЯВАТ ВСЯКА ГОДИНА ЕДНИ И СЪЩИ РЕКИ.И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!ПРОСТО НЯКОЙ В ИАРА ПРЕПИСВА СТАРИ СПИСЪЦИ И ГИ ПРЕДЛАГА НА НИЩО НЕРАЗБИРАЩИ ЧИНОВНИЦИ.НОВАТА ЗАПОВЕД Я Е ПОДПИСАЛ НЯКАКЪВ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР,КОЙТО ВЕРРОЯТНО Е ВИЖДАЛ РИБИ САМО В ЧИНИЯ ИЛИ АКО ПЪК Е РИБОЛОВЕЦ СЪС СИГУРНОСТ Е "СТРЪВНИК".И ВЪОБЩЕ ПИСНА МИ ОТ ЗАБРАНИ-НЕКА ИМА РАЗРЕШИТЕЛЕН РЕЖИМ КАКТО Е В ЕВРОПА/КЪДЕТО УЖ СМЕ И НИЙ??? :oops: :oops: :oops: /,А НЕ ЗАБРАНИ,КОИТО ТОПЛЯТ САМО БРАКОНИЕРИТЕ.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ...
МнениеПубликувано на: Вто Фев 09, 2010 11:07 pm 
Аватар

:smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 10, 2010 1:07 pm 
Аватар

vesko написа:
Темата е набъбнала яко и не ми се връща назад,затова се извинявам предварително ако се повторя с някого-АЗ С ДВЕ РЪЦЕ СЕ ПОДПИСВАМ ПОД ДОКУМЕНТ ОБЯСНЯВАЩ НА Г-Н МИНИСТЪРА И ДРУГИТЕ,ЧЕ НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ ЗАБРАНЯВАТ ВСЯКА ГОДИНА ЕДНИ И СЪЩИ РЕКИ.И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!ПРОСТО НЯКОЙ В ИАРА ПРЕПИСВА СТАРИ СПИСЪЦИ И ГИ ПРЕДЛАГА НА НИЩО НЕРАЗБИРАЩИ ЧИНОВНИЦИ.НОВАТА ЗАПОВЕД Я Е ПОДПИСАЛ НЯКАКЪВ ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР,КОЙТО ВЕРРОЯТНО Е ВИЖДАЛ РИБИ САМО В ЧИНИЯ ИЛИ АКО ПЪК Е РИБОЛОВЕЦ СЪС СИГУРНОСТ Е "СТРЪВНИК".И ВЪОБЩЕ ПИСНА МИ ОТ ЗАБРАНИ-НЕКА ИМА РАЗРЕШИТЕЛЕН РЕЖИМ КАКТО Е В ЕВРОПА/КЪДЕТО УЖ СМЕ И НИЙ??? :oops: :oops: :oops: /,А НЕ ЗАБРАНИ,КОИТО ТОПЛЯТ САМО БРАКОНИЕРИТЕ.
Веско

Общо взето мислим подобно - проблемът е как да се опазват запасите , а не как да се забранява риболова !

Данчо Савов - аз не се отказвам от обещанието !!! :lol: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 10, 2010 4:24 pm 
Аватар

Току що научих, че от 01.02.2010г. Изпълнителен директор на ИАРА е ...ЯВОР НЕДЕВ !!!!!!!!!!! :shock:
Очаквам в скоро време край водоемите да видим агитационни билбордове на водещите политичерски партии у нас , а също и на риболовците да се раздават безплатни футболни топки в син цвят и с автограф на г-н Изпълнителният Директор !!! А репортажите от събитията ще прави директно Крум Савов ...
Боже, Божее, какво толкова съгрешихме , та ни наказваш с тия нищоправци ...? :cry:
Колега Стоянов - да не забравя - в зарибителния план за 2009-а балканките са 750 000 бр. , а ШАРАНА - 1 500 000 !!! Нали знаеш каква е възпроизводителната способност на едните и на другите ? :roll:

В интерес на истината от понеделник след обяд насам сайта на ИАРА е малко по-активен ( вече е на адрес http://www.iara.government.bg) - сигурно е по заповед на Я.Н. ... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 10, 2010 8:34 pm 
Аватар

Колега Стоянов -Нали знаеш каква е възпроизводителната способност на едните и на другите ?

Да, Колега ... знам!!!

Дискотирането на тези въпроси показва заинтересованост и разбиране на проблемите.

А, Вие знаете ли, в колко на брой от нашите реки, тези ''балканки''
биха могли да създадат потомство?

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 10, 2010 8:53 pm 
Аватар

Мечо Пух каза:

"Току що научих, че от 01.02.2010г. Изпълнителен директор на ИАРА е ...ЯВОР НЕДЕВ !!!!!!!!!!! :shock: "

Подбрано:

“Хайде на бас, че ССД ще прескочи 4-те процента на следващите избори. Имам “Ауди А4“, готов съм да го заложа тук при вас“ - политологът Явор Недев се кълне, че е съгласен да остави ключовете и талона на лимузината в редакцията на “ТЕМА“. Условието му е някой от съветниците на левицата да направи равностоен залог. За разлика от него нагласите на Юрий Асланов не са хазартни: “Какво да заложа ли? Имам в джоба една синя запалка. Залагам я, че партията на Софиянски няма да влезе в следващия парламент.“
38-годишният Недев е член на ССД и обучава кандидатите за общински съветници и депутати на партията. Освен това той е бизнесмен, футболен коментатор и бивш президент на ФК “Черно море“. Коренякът софиянец е започнал първите си стъпки в занаята, като е давал PR-съвети на сегашния ни посланик в Македония и експредседател на Народното събрание Александър Йорданов. Познати на Явор се шегуват, че навремето е поел варненския футболен отбор, защото имало опасност Йорданов да не бъде преизбран за депутат от морската ни столица, ако “Черно море“ изпадне в “Б“ група."

Край на подборката.....Източникът е списане "Тема", брой 39 /155/, октомври 2004г.

Колеги, самото назначаване на подобна фигура начело на Агенцията, поне за мен, обезмисля и попарва каквито и да било надежди за някаква промяна в положението......Както се казваше навремето - На печелившите - ЧЕСТИТО!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 10, 2010 11:00 pm 
Аватар

Стоянов написа:
Колега Стоянов -Нали знаеш каква е възпроизводителната способност на едните и на другите ?

Да, Колега ... знам!!!

Дискотирането на тези въпроси показва заинтересованост и разбиране на проблемите.

А, Вие знаете ли, в колко на брой от нашите реки, тези ''балканки''
биха могли да създадат потомство?

Поздрави!

Не разбирам къде е уловката - в България има достатъчно много планински реки с необходимия целогодишен воден приток и кислородно съдържание , за да са налице условията за надеждно възпроизводство на балканската пъстърва, макар да са "снежен" тип реки! Съвсем отделен е въпроса с "хранителната" база в тези реки - сигурно си виждал 25-6 см риби с едри глави и тънки тела - сигурен белег за недостатъчни количества храна и ниска , и нестабилна температура на водата , което препятства нормалния хранителен цикъл на рибите !

Идеята ми в забележката за количествата зарибителен материал е , че при видове , които освен че се възпроизвеждат по-лесно са и по-защитени е глупаво да се зарибява в промишлени количества, сравнено с броя при слабозащитените и по-трудно възпроизвеждащите се видове като балканката ...
Именно за това пишем тук с другите колеги , че опазването изисква ясна програма кои и доколко са застрашените видове в рибният свят на България и именно върху тях да се съсредоточат усилията на ВСИЧКИ нас !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 11, 2010 6:59 am 
Аватар

Здравейте колеги.
Както казва Бате Райко - на печелившите честито.
Ами че от политиците по големи риби има ли , все намират начини да се измъкват ама сухи . Къде е политологията къде е ИАРА . За съжаление проблемите скоро няма да се решат.
Поздрави.
Соте.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Чет Фев 11, 2010 12:00 pm 
Аватар

Нищо не се знае, не бързайте с фаталните заключения.Може пък да се случи неочакваното .... ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 11, 2010 10:56 pm 
Аватар

mecho puh написа:

Не разбирам къде е уловката - в България има достатъчно много планински реки с необходимия целогодишен воден приток и кислородно съдържание , за да са налице условията за надеждно възпроизводство на балканската пъстърва, макар да са "снежен" тип реки! Съвсем отделен е въпроса с "хранителната" база в тези реки - сигурно си виждал 25-6 см риби с едри глави и тънки тела - сигурен белег за недостатъчни количества храна и ниска , и нестабилна температура на водата , което препятства нормалния хранителен цикъл на рибите ! [/quote]

Каква уловка колега, няма уловка!?!

Просто това, което пишеш не е така! След, зарибяване пъстървата успява да се адаптира и успешно оцелява в много от реките ни. Но за жалост в много малко от тех се наблюдава цялостен цикал на възпроизвадство. Повечето от причините си засегнал в поста си. Реално реките, където можем да ловим диви риби са не повече от двайсеттина. В Стара Планина, по южните и северни склонове, източно от рез."Централен Балкан" и в Странджата се броят на пръстите на едната ръка! Още толкова са западно от "Централен Балкан" в посока София. Три големи реки в Родопите, и по-точно тяхните притоци в горните течения и т.н.т... Пиша това за да стане ясно, че 80% та и 90% от рибите, които ловим, преди това някой е пуснал. Количествата, които се пускат в последните години наистина не са малки! При положение, че това са 3-4 реки на регион. Нали си представяте, какво са 10-20 хил. бр. на късите ни и стръмни високопланински реки. А тук, пък е отговора на въпроса с охраната. Токаджии, бракониери и вс. др. винаги ще има, просто зарибяванията трябва да изпреварват, убитата, изядена и т.н.т. риба! На бракониерите, контолните органи да си им пишат актове. НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗИСКВАМЕ ТЕЗИ РИБИ ДА ВЛИЗАТ В РЕКИТЕ!!! Цифрите в план 2010 не са лоши.

А, за стопанисване и управление на рибните ресурси от сдруженията още не сме дорасли. Ние не можем да усвоим това, което ни се дава без пари, а какво да говорим за самофинансиране!
В първия си пост споделих една не лоша практика, чието осъществяване отнема по-малко време от, колкото да го пиша тава във форума! Безцелното копиране на цели абзаци от ДВ, бр., ал. и т.н.т., не виждам, с какво ще ни помогне колега, mecho puh !?!

...моля, не ми отговаряйте! Последният ми пост по темата!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 12, 2010 9:41 am 

Стоянов написа:
... НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗИСКВАМЕ ТЕЗИ РИБИ ДА ВЛИЗАТ В РЕКИТЕ!!! Цифрите в план 2010 не са лоши....

В първия си пост споделих една не лоша практика, чието осъществяване отнема по-малко време от, колкото да го пиша тава във форума......

:idea: :idea: :idea: :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 12, 2010 9:45 am 
Аватар

Светльо каза:

"Нищо не се знае, не бързайте с фаталните заключения.Може пък да се случи неочакваното...."

Басиму.....верно е така и си връщам думите назад.....наистина може да се случат и неочаквани неща с такава всестранно развита личност:

Изображение

П.С.: Фотката е "копи-пейст" от Финишнг мания-та...
П.С.2: Светльо, тогазе на Искрецка имаше имен ден батьовото, а аз пропуснах да ти го честитя :oops: :oops: ... Айде на патеричка да си жив и здрав :wink:!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пет Фев 12, 2010 10:31 am 
Аватар

Здраво момчета.Бате Райко не съм и знаел, че имам.Ще знам за напред ! А кой е този с таз китарка ? Новия ИАРА бос ли ? \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа