Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:15 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Близо до Богров
МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 1:27 pm 
Аватар

Ако някой колега /предполагам от София и околността/ е обикалял очертаните гьолове, нека постне дали има смисъл да се гази тинята около тях. Пътя е Ботевградско, вляво е Сф, а вдясно - Долни Богров.
Изображение

Гьолчетата "под" пътя са прословутите "Богровски", тях си ги знам, интересуват ме тези с червеното.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 5:48 pm 
Аватар

Според мен това са гьолчетата на челопечене , там кадето реката беше избила дигите и се вливаше в баластриерата , но не съм сигурен.
А колкото до рибата костур има 100% за кефал незнам , щука и бяла риба също има .

Поздрави Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 6:25 pm 
Аватар

Същите са! Ама....на мене клена ми е тръпка :D Мерси за инфото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 6:42 pm 
Аватар

josefin написа:
Същите са! Ама....на мене клена ми е тръпка :D Мерси за инфото.

Значи сега се сещам , според моя пост реката като скъса дигите би трябвало да има кефал , защото в лесновска има !!! НО ??? щв разчитам на теб ако ходиш да дадеш инфо :).
Поздрави Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 23, 2010 9:48 pm 
Аватар

Ахааааа.......молодци, чекайте ся бат ви Райко да ви поразкаже малце :D :D !! За тая година показаните гьолове са залегнали за "експлорър" задълже....Сега, най-отдалечения заграден, в посока горната част на екрана, и приличащ на "кози крак" със сигурност държи клен - имам две извадени риби от него. Нещо напоследък на виждам Мимино във форума - той знае много добре тия места!! Той е и най-близко до голямата Челопеченска кариера.
Със сигурност най-близкия до шосето, зад едни оранжерии се падаше, е много стар - ловил съм на него като ученик, стоял съм и по една седмица на палатка, едно време боклучийските коли изхвърляха малко зад него боклука на града...На този гьол съм закачал на малка клатушка, купена от Попето, някакво чудовище, което така и не разбрах какво беше.....просто блесната спря като в дънер, дънера се обърна, показа се гръб, широк поне педя и.....0.18 се скъса като паяжина :shock: :shock: :shock: !! За пет минути изпуших 3 арди и треперех като лист :D :D :D !!
Лично за мен са по-интересни са тия малки три-четири гьолчета, които са разположени между тези два гьола....и тая година задължително ще ги изследвам. Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 2:20 pm 
Аватар

Не стааа !
Днес им дойде реда за бърза проверка, но освен няколко дребни уклея, безброй ситни слънчаци и доста каракудки, друго не се мерна.
Става дума за няколкото гьола, оградени с червено вляво на скрийншота. Перспективно изглеждащи местенца, с немалко - към момента - подходи за свободно /и далечно/ мятане, но без едно кълване.
Този вдясно - където добиват чакъл, не го пробвах.
"Козия крак", както го нарече бате Райко по-горе, представлява тесен, обрасъл канал с неподвижна воняща вода с цвят и консистенция на прокиснала боза /има и пяна/. Никакъв признак на живот, изключая двама кибици, вперили поглед в чистак нови стиропорови тапи. Понеже не бих рискувал да изварявам шнура след "риболова", там не го и топнах.
Има и няколко снимки, но няма да ги качвам за да не провокирам ялови въжделения в братството софийско. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 5:08 pm 
Аватар

Брехх... :( :( :( :( . Толкоз надежди им възлагах....нейсе...Между другото, колегата е ходил на голямата кариера / Челопеченската, дето е зад "козия крак"/ миналата седмица и ми каза, че са се разхождали убави клендури на припек....Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 5:22 pm 
Аватар

Бе може и аз да съм карък, макар да надушвам едър клен от километър и нещо :D Ама пък и един дребосък да не удари....
Предполагам, има още месец време преди папура да запуши всички места. Ако има някой мераклия, дано ме опровергае.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 11:06 am 
Аватар

Де бре рибохващачи...!!!!Честити празник на всички носещи името на св.Георги.Наздраве.....!!!!!:)
Батка,тук съм,чета редовно,ама пусто пиша малко,за което търпя критика и се извинявам.
Сега за инфо на всички -р.Лесновска,р.Искър и показаните водоеми са благодат за любителите на клена,в това число и моя милост.Намират се всякакви по размер риби вкл. и трофей по над 40 см.Налични са и добри костури,сулки,щуки и сомлета.Но - риболова е труден.В затворените гьолове се хващат една - две качествени риби,и дотук.Много са хитри.За клена основен "терминатор"-цитирам Бате Райко,е корка.Но добри резултати се постигат с всички кленски мухи.Въпрос на мерак.И друго - сега още е рано.Интензивният риболов започва след 20 май,и продължава до късна есен.Така че,имайте малко търпение.
Въпросният "кози крак" не се препоръчва - там се изхвърляше софииския боклук и е много мръсно.
Поздрави,Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 8:16 pm 
Аватар

Митак, здрасти!! Радвам се да те "чуя" приятелю!! Гледаш ли що става с ТЕЦ-о :shock: :shock: :D !! Прав си за "козия крак". Когато отидох за пръв път там бях в самия му край, с гръб към реката. Мятах точно към отсрещния бряг, в основата на доста сериозен насип / после се оказа, че голямата кариера е зад него /. Та меткайки си в един момент се загледах и установих, че насипа практически представлява някакъв уникален "сандвич" от земя, невоъбразима пресовка от найлони какво ли още не, после пак земя, пак "пресовка" и така около десетина и кусур метра нагоре :-s :-s :? :? . Все пак "арестувах" две риби от там, а имаше и още няколко интересни екземпляра. Водата беше относително чиста / на изглед /. Сега Жозефин разправя за някаква пяна :-s :-s :-s :-s .
Пак казвам, че точно на тия разпръснати гьолчета, между "козия крак" и Богров, възлагах много надежди, ма Жозефин ги попари....Все пак се постопли достатъчно и ако имаше рибки то те щяха да издадат присъствието си.....Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 10:00 pm 
Аватар

Здрасти Бате!
В този "кози крак"действително има капитални риби,но аз лично там не ловя.Голяма мръсотия,и наличие на огромно количество плъхове.Наслоения боклук е идеален за тях.
Пак ще повторя-още е рано за тези ловни обекти-голяма вода,студена вода,забрана и много гадове от типа на парашутисти и "вся остальная сволоч".Говоря предимно за реките,гьоловете са друга бира.Идеални за трениране на кастинга,и хоп рибка.Особено устието на Челопеченската кариера.Ти имаш опит от миналата година.
Жозефин,ако има неистови мераци,след забраната може да му покажа някой местенца,дето като види подводниците и ще захълца-досега от тях съм праснал три,ама спомените не ме оставят.
И още нещо-от тук риба не се взима.Който не ми вярва-да пита Лъчо Минев-ще получи урок по химия,и още нещо!!!!!!
За ТЕЦ-о,кво да кажа-гьол та дрънка.Надявам се в следвящете две три години там да заври от риба.Всички предпоставки са налице.Но има нещо много важно-неустоичивите и плаващи пясъци.Всяка изоставена кариера се нуждае от време да се успокой.Дано няма лоши случки.Затова-който не го познава да не ходи там сам.И изключително внимателно.
Стария гьол,оня с помпата,вече се отчита.А какви клендури - държи беден ми е речника.
Поздрави,Митко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 07, 2010 10:10 am 
Аватар

mimino написа:
Жозефин,ако има неистови мераци,след забраната може да му покажа някой местенца,дето като види подводниците и ще захълца..

Бива, бива :D Жозефин отдавна не е хълцал, само носталгично подсмърча. Приемам с радост :D
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 09, 2010 9:19 pm 
Аватар

На Враждебна имало платен водоем с американки. Ако добре си спомням, таксата е 10 лв., и ако желаеш, може да си вземеш уловената риба. Инфото е от съсед, който беше хванал десетина с мач.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 10, 2010 11:18 am 
Аватар

Къде точно е тоя гьол?
Макар "платен водоем" винаги да ме препраща към девиза "Безалкохолната бира и електронната цигара - първи стъпки към надуваемата жена" :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 10, 2010 12:21 pm 
Аватар

Де бре молодци.......Преди малко четох в Манията за тоя гьол....определено ще го пропусна - била манифестация, по-сериозна от зимно време на Щъркела. Изводите ги оставям на вас :-s :-s :-s :-s . Поздрави!!!!
П.С.: Това за първите стъпки е якооо \:D/ \:D/ \:D/ !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа