Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 10:34 am 
Аватар

Благодаря първо за споделеното.Доста е красиво там .. и чистичко, а бе направо не знам какво да кажа.Суперлативи нямам такива в речника си :P Условията за риболов за един път ! Куки без контри, без страйк индикатори.Определено рибите са на почит там.

Обаче идва тънкия момент - колко от нас могат да си позволят такъв трип свързан само с риболова на изк. муха, демек само с удоволствието.Хем го нямаме в България, хем са малко тия дето ще рекат, ще щракнат с пръст и ще идат дето вика бате Райко да се докоснат до мухарлъка.Не са никак малко евраците, а далавера няма ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: :)
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 11:16 am 
Аватар

Pileto написа:
Обаче идва тънкия момент - колко от нас могат да си позволят такъв трип свързан само с риболова на изк. муха, демек само с удоволствието.Хем го нямаме в България, хем са малко тия дето ще рекат, ще щракнат с пръст и ще идат дето вика бате Райко да се докоснат до мухарлъка.Не са никак малко евраците, а далавера няма ...

Не е въпроса в далаверата,както има фенове на футбола,които събират 4 години да идат на световни финали или други на концерт на любимата група,даже в друг контитент,ако имаш огромното желание,рано или късно ще си осъществиш мечтата на желаната река,поне да знаеш какво е усещането...а може и да се върнеш ;-) пак.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 12:33 pm 
Аватар

Държа да отбележа, че такъв трип ще ти излезне също толкова пари, колкото 1 седмица почивка по "Шерно море"....

П.П. Далавера... каква трябва да е далаверата от един риболов?!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 1:10 pm 
Аватар

Сега аз нещата ги виждам по два начина.

1. Даваш си парите и отиваш на некой просташки "курорт" на мръсния плаж да ти люпят семки на главата, да си подлагаш кожата на риск от ракови заболявания и да ти смучат паричките разни самозвани келнерчета и барманчета къде на вързано куче леб не могат да дадат. Ще потрошиш още некой лев по дрискотеки и мички и те ти ги илядо лева за седмица. И къде е далаварета?

2. Отиваш Босна, Словения, Черна Гора или до където ти позволи портофела за една семица, живееш на чисто подредено и сред вежливи хора, чустваш се европеец, виждаш как всеки цент който даваш си заслужава, нацепваш се от кеф защото риболова върви, няма боклук в реката и единствената ти тревога ще е каква муха да сложиш и в кой учатък да ловиш. Пак нема далавера, ма не ти люпят семки върху главата поне.

И ако идеята е за почивка в истинския смисъл на думата - вариант 2 по ми харесва.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 1:52 pm 
Аватар

Драго ... <winers

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 2:21 pm 
Аватар

Драго много точно си го написал, ама трябва да се проумее :D

Пичове, веднаж се живее ... не босна и словения, ами и за нова зеландия мисля вече :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 15, 2010 2:28 pm 
Аватар

Аз за Новата ще мисля чак като се върна от Патагония, дотогава не ща да се напрягам излишно дее.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 9:54 am 
Аватар

Здравейте пак момчета ! :)

peerless, не че търся далавера от самия риболов, няма далавера кинти да се изкарат за въпросния.

Иначе сте прави, признавам, искаш ли нещо, ще сбереш парички.Ма трудно се сбират в днешно време като че ли, а ? А сравнението на риболова с това да идеш на моренце, малко неуместно беше де.Са, ако ще ходя в Босна, ще отида основно заради риболова на изк. муха.Па и нещо между другото ако изпаднат хубави босненки .. нали :lol: А на море е ясно що ходиме, нали ? Ходиме да се разцепиме от партита, к**ви и т.н. Сега подразделение "Дартанян" ще наскачат да ме хокат как ние младите, това ти, онова ти, а-у не знаеме как да си изкараме а-у - СПОКОЙНО ! Просто вие старшите и у морето и у планината и у риболова виждате вариант за релакс, за почивка.

Вечно ваш, Пилещара ! Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 10:28 am 
Аватар

Kaloyan написа:
: За съжаление нищо общо нямаме с тях ! Ама нищо... !!!
За огромно съжаление, словенците винаги са били мнооооого по-нормални хора от нас, българите !!! Още по времето на Югославия, те си се открояваха и бяха доста по-различни и като манталитет, и като архитектура, и като производство... като всичко !
Ти ходил ли си в Словения... ???

ДА ходил съм 2 пъти ! И именно затова се хващам за гените - и те славяни , и ние - също ! И там си има мангали - и тук също ! Разликата е в 6-те века "чалга" тук и 2-та века "валс" там ! :wink:
6 века чалга тук, защото процеса продължава и досега... :(
Апропо в Германия работихме и със словенци и не го намирам никак, ама никак по-различни от мен ! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 10:35 am 
Аватар

"Далавера" от риболова? :shock:
Такова понятие за нормалните хора няма - "далаверата" е да си сред природата, да и се наслаждаваш и да си естествена част от нея, а не вредител рушащ я отвътре !
"Далаверата" е в магазина - отиваш купуваш си "истинска езерна пъстърва" по 8лв./кг. и доволен я меташ на скарата , докато някой гад събира следващото количество от "заграденото" ... :x
Явно съм сбъркал месторождението ... :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 11:46 am 
Аватар

Цитат:
Пичове, веднаж се живее ... не босна и словения, ами и за нова зеландия мисля вече

Здрасти, док!...Ше идеш ма първо пред изпитна комисия състояща се от мен и негово Величество Мунчо Дъ Фърст ше трябва да покажеш дали си научил онзи типичен аборигенски танц :)

Цитат:
Па и нещо между другото ако изпаднат хубави босненки .. нали

Ти там внимавай, та некой фанатичен босненец да не ти мушни гранатка в гащите и да гръмнеш откъм чатала :) Един вид наказателен сюнет :)

Цитат:
Ма трудно се сбират в днешно време като че ли, а ?

Така е! Когато не достигат, наистина е трудно да отделяш за нещо подобно, но пък има колеги с по-големи финансови възможности, които си го позволяват спокойно. Добре е когато те споделят!

Цитат:
А сравнението на риболова с това да идеш на моренце, малко неуместно беше де

Много си е уместно! Колегата подсказва за какво би похарчил същата хилядарка без да се замислиш колко е трудно да отделиш пари. Когато обаче е за риболов само, като че ли го приемаме като ебаси разхода, от който далавера няма..Няма ли?! Я се сети как ти е дърпала най-голямата балканка, която си хващал...а ся си представи да ти думне некоя двукилограмова!
Хобавият спомен цена има ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 16, 2010 11:53 pm 
Аватар

Няма цена ... :smt117

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 17, 2010 10:46 am 

Красиво колега, много красиво!
Поздрави :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 17, 2010 9:26 pm 

Относно кефа-кеф цена няма.Относно пътуването в чужбина-или го обичаш, или не.Или пътуваш, ловиш, виждаш нещата както са,или гледкаш телевизия,и нета-точка по въпроса.Миналата седмица се върнах от Босна-няма да има репортаж..Не ми се пише ,точно заради ей такива разсъждения-"ма,то ,там е кат`рибарник..."Ако напиша, че не са кълвали 50-ки, ще се почне:"еми, то, там, е кат`тука,що да даваме кинти..."
Така че,дотука с репортажите и мисленето.Всичко е известно, на който му се ходи, да ходи.Другото е, като да обясняваш на педофил,колко е лошо секса с малолетни.
На мен лично ,ми се ходи НАВСЯКЪДЕ. Животът е един.Личните впечатления-също.Една от причините, да сме най-тъпата нация в света според мен,е извратеното ,изродско самочувствие/чувство за величие/, породено от това, че никой не беше ходил по-далече от Трън доскоро.Дори и като се поразшетахме, почнахме да пречупваме нещата през нашенското си-от Искъро по-длибоко нема..
Драго е прав.Човекът разсъждава много трезво и спокойно.Жалко, че не можахме да се засечем тая година :?: там.
България в момента е в най-голямата екологична, природна ,риболовна дупка-нито има платен риболов като хората, нито остана естествена природа.Скоро няма да има нищо.Това-по причина на самочувствието,обрисувано по-горе.Колкото повече от нас се престрашат да походят, толкова по-ясно ще стане, какво трябва да се случи тука.Засега, само се стои на брега на морето, с натопено пръстче, не ни стиска и викаме:"мамо ,страх ме е .."От к`во?? От това, че ако си намалиш ракиите на три,вместо на седем дневно, ще спестиш пари за една Босна ли?Да не кажат хората, че не си със скъпа пръчка, или че не можеш да хвърляш?? От това, че там е "платен риболов", и не е интересно!!??-интересно е ,има тръпка,нещата са съвсем различни,и един класически нашенски философ може да се капотира класически, уверявам ви...
Абе,стига толкова по темата .Гледайте "Аламинут".Много са добри.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 17, 2010 9:45 pm 
Аватар

Данчо, какво те интересува кой какво ще каже, винаги има песимисти и черногледи хора (не визирам никой конкретно - да не ме разберете грешно)... който, както иска да го разбира, дали е рибарник или не... дали е като при нас или не... аз ходя на риба за собствено удоволствие и не ме интересува, че някой ще ми каже - абе ти не си никЪФ муАр... то на рибарник всеки може!

Публикуването на излети поне за мен е начин, да споделиш емоцията с хора които не са били с теб в момента, а не да се хвалиш или каквото и да било... лошото е, че понякога така се разбира...

С оглед на това, качете снимки от Босна и Соча, за всички които бихме им се изкефили!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа