Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 24, 2010 9:30 pm 
Аватар

Каквото и да напиша сигурно ще се повторя с някой.
Мога само да ви поздрвя за готиното изкарване и споделените приятни мигове.

Къде ви хареса повече конкретно за риболов?
Аз съм бил в Словения /не на риба/ и страната е много хубава, но от снимките каточели реките в Басна ми харесват повече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 24, 2010 10:11 pm 
Аватар

Втори път - БЛАГОДАРЯ за споделените преживявания!!!Прекрасна природа, потресаващи риби... :roll:
На тия хора пъстървовите запаси слагат в малкия джеб нашите кленски.... :oops: :(
Дай Боже повече такива експедиции и изчерпателни репортажи !
Да сте живи и здрави!
Наслука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 25, 2010 5:53 am 
Аватар

Аз също се захласнах повторно , удоволствие е да преглеждам
снимките отново и отново , само ще кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за споделените моменти . Ще ми се и тук да има
таквиз РИБИЩА , но сигурно ще ги ловя само в сънищата си :lol: .
Успех момчета , бъдете живи и здрави 8) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юни 25, 2010 12:56 pm 
Аватар

Момчета отново ни зарадвахте с прекрасен излет и незабравими снимки.
Такива излети винаги оставят в съзнанието и не се забравят.
Надявам се да се класирам и аз след някоя и друга година там.
Данчо като се видиме някои път с тебе ще разказваш на 4 очи :D.
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 1:50 pm 

jonata написа:
Къде ви хареса повече конкретно за риболов?
Аз съм бил в Словения /не на риба/ и страната е много хубава, но от снимките каточели реките в Басна ми харесват повече.

Здрасти, jonata,

И в двете държави реките са много добри и не случайно по тях ходят риболовци от цял свят.
На нас ни хареса много река Соча (Словения) - голяма река, каквато тук в България нямаме. Докато реки като Толминка, Бача и Требущица са малки и приличат по размер на някои наши реки.
Река Сава Бохинка също е много добра за риболов, но в участъка в който ние ловихме (RD Bohinj), реката е зарибена предимно с американки, които на нас не ни бяха цел.

Поздрави,

Левката

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 3:52 pm 
Аватар

Благодаря Левка, че ни направихте съпричастни на това красиво преживяване. Хубаво му става на човек, като прочете нещо такова. Начетохме се на глупости...

Поздрави!

Аз мисля да посетя БХ в началото на септември, за европейското!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 5:25 pm 

Здравей Стоянов
Началото на септември не е най доброто време за риболов по тези реки,
ако не вали един път на десет дни, поне десет часа без да спира и да откъсне тревите .Миналата година бях началото на август и началото на октомври,реките които ставаха за риболов през август бяха Плива,Саница и Рибник.Рибник беше на критичния минимум,а Унац беше трагична.До октомври не бяха валяли сериозни
дъждове и за риболов ставаха само Плива ,Саница и Клокот.
Ако някой реши да ходи на роболов в Босна, може да му дам по точна информациа за това място ,като мухи,места ,място за риболов, спане и други такива.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 7:09 pm 
Аватар

Здрасти, Лъчо! Благодаря! Информацията Ти е наистина много ценна! Ако реша да си взема въдиците със сигурност, ще те потърся за по-конкретна информация! Мисля тоя път само да гледам европейското по муха и шнур на 06.09.2010г.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юни 26, 2010 9:52 pm 

Привет, Стоянов,

Наистина се пишат доста глупости понякога. Мен лично ме учудва най-много, как колеги мухари твърдят, че тук в България имаме добри пъстървови реки пълни с риба, само трябвало майсторство, за да се хванат. Дават се примери с малки горски поточета в разни каньони и урви, рекички широки по 3-4 метра, в които масово рибите са между 10-20см., а едрите до 25см. Не виждам удоволствието, което доставя мухарския риболов от това да се скриеш зад някой камък и да цопнеш мухата във вирче 50 на 50 см. понякога без шнур. Тогава, каква е нуждата от мухарка?!
Такива места в Сърбия и Босна са забранени за риболов, защото в тях си хвърлят хайвера рибите от големите реки. Няма световно известни реки от този тип, а и мухарите по света се радват на по-широки, големи реки, поне такива са моите наблюдения по чуждите форуми и сайтове.
Например, в Сърбия има всякакви реки, но всички се кефят на Дрина, голяма река, широка 100 - 120 м., целогодишно бистра, с множество места за мухарски риболов и големи риби, въпреки, че по нея риболова не е лесен.
Но всеки има свои разбирания и лови където желае и изпитва удовлствие.
При възможността ти да отидеш в Босна, надявам се сам ще се убедиш в това, за което говоря.

Поздрави,

Левката

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: за излета.
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 6:44 am 
Аватар

Не знам със какви думи да започна. То на човек му спира дъха. ПОЗДРАВИ за излета по тези чудни места.Прекрасен риболов.Благодаря ви за споделените преживявания.Вече на 100% ми се запали душата за тези места.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 27, 2010 7:41 pm 
Аватар

L.MINEV написа:
Ако някой реши да ходи на роболов в Босна, може да му дам по точна информациа за това място ,като мухи,места ,място за риболов, спане и други такива.
Поздрави.

Ми като ни дразните с тия репортажи как няма да се реши. :) Още повече че споделям на 100 % мнението на Levkata за нашите "пъстървови" реки.
Даже аз вече съм го решил, само че няма как да бъде тази година, защото малкото ми почивни дни вече са разпределени.
Като начало, кое време на годината е най-добро за риболов там?

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 5:47 am 
Аватар

Де бре, де бре, ич не ми ги фалете вече тия муари...щом един клян не са фанале у Босна \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ !! Поздрави пичове!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 3:19 pm 
Аватар

Здрасти Левка,
Споделям напълно мнението ти за нашите пъстървови реки и по-точно за състоянието,в което се намират в момента.Иначе добре знаем,че има и по-големи реки у нас,в които биха живели прекрасно американки.Такава река е Арда и ако държавата ни беше с ъкъла си ,тая река би станала чудесна риболовна дестинация.А населението в селата по поречието би имало поминък покрай това вместо да се занимава с тютюн и дребно животновъдство.Вместо това на Арда се правят нови язовири и реката ще бъда съсипана докрай.
Айде със здраве!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 8:04 pm 
Аватар

Levkata написа:
Привет, Стоянов,

Наистина се пишат доста глупости понякога. Мен лично ме учудва най-много, как колеги мухари твърдят, че тук в България имаме добри пъстървови реки пълни с риба, само трябвало майсторство, за да се хванат. Дават се примери с малки горски поточета в разни каньони и урви, рекички широки по 3-4 метра, в които масово рибите са между 10-20см., а едрите до 25см. Не виждам удоволствието, което доставя мухарския риболов от това да се скриеш зад някой камък и да цопнеш мухата във вирче 50 на 50 см. понякога без шнур. Тогава, каква е нуждата от мухарка?!
Такива места в Сърбия и Босна са забранени за риболов, защото в тях си хвърлят хайвера рибите от големите реки. Няма световно известни реки от този тип, а и мухарите по света се радват на по-широки, големи реки, поне такива са моите наблюдения по чуждите форуми и сайтове.
Например, в Сърбия има всякакви реки, но всички се кефят на Дрина, голяма река, широка 100 - 120 м., целогодишно бистра, с множество места за мухарски риболов и големи риби, въпреки, че по нея риболова не е лесен.
Но всеки има свои разбирания и лови където желае и изпитва удовлствие.
При възможността ти да отидеш в Босна, надявам се сам ще се убедиш в това, за което говоря.

Поздрави,

Левката

Е т'ва е най - ,ама най-смисленото мнение,което съм чел напоследък на тема мухарски риболов в България.....
Истината е,че наистина нямаме НИЩО ! ! !.....
Да е жив и здрав Цар Кефал,че да си оправдаваме усилията и мераците.....

А Веско е прав за Арда.Аз съм на същото мнение. Но дори и тия дни чух,че мрежите не излизат от водата.Даже ми казаха хора,които са били на откриването по Арда,че са видели цели групи "рибари" - гости от съседните държави,които са "откривали" риболова,но без нито една въдица,а само с мрежи - все едно са си в задния двор на собственото си имение......

Съжалявам,че развалих малко настроението на темата,но така стана дума и ......

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 28, 2010 8:20 pm 
Аватар

Явно хората знаят, как да използват парите от лицензите за риболов, които за нас са доста високи на този етап. Наскоро четох, че от риболовни билети приходите в бюджета са около 1.800.000 лева. Само дето не се знае, къде отиват тези пари или поне не е видно от нашите условия за риболов. От снимките публикувани от Левката видях, къде отиват средствата събирани от разрешителните за риболов в чужбина. Поздравления за излета и споделеното изживяване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа