Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 2:05 am 
Аватар

Здравейте!
На 26 юни в 18:30ч пристигнах на река Тунджа, на 100тина метра от оградата на завод "Арсенал" Казанлък.
Риболова започна идеално- кефалите след всяко цопване на мухата, като малки подводници се стрелваха към нея и само след няколко минути душата ми беше в Рая /онзи мухарският Рай до който все по-рядко успяват да достигнат изстрадалите ни мухарски души/. И когато си мислех, че нищо не е в състояние да ме извади от този транс, обонянието ми беше пронизано от остра миризма на машинно масло. По шнура се стичаше кафява мазна течност. Огледах се- за секунди цялата река се покри с тънък сиво-синкав мазен слой. Стоях, гледах и не можех да повярвам ,че всичко това се случва!
27 юни в 9:25ч със свито сърце спирам на същото място и страховете ми се оправдават- вчерашната катинка не се е променила особено. Върнах се 300м нагоре срещу течението и я открих. ТРЪБАТА излизаща от "Арсенал" бълваше в реката кафява непрозрачна течност и само 20тина метра по-надолу успяваше да покрие цялата река със споменатия мазен слой. Направих доста снимки, които едва ли ще са от полза.
На 28 юни реката беше чиста, от ТРЪБАТА се изливаше прозрачна течност. Този ден хванах доста кефали, но повечето бяха с дълбоки рани около опашната и анална перки.Ако не се лъжа това е "червенка".
Много ми се иска р. Тунджа да е чиста и рибата да не е болна!
Ако мислите, че нещо може да се направи.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 7:04 am 
Аватар

Запряне, здрасти!! Брат, какво да ти кажа.....като "отидеш" и видиш снимките на Лъчо и Левката / не говоря за рибите / и ти иде да се разревеш - чисто, подредено, да ти е кеф да ловиш или просто да бъдеш сред природата....
Тука също ти е кеф...ако си роднина на Плюшкин или страдаш от някаква мания по тръбите...У нас тръби всякакви - лайняни, промишлени, цвикови...абе където има и най-малкото поточенценце с вода рано или късно се появява и съответната тръба, празнеща се мощно....
Ма какво да ти кажа - то какъвто народа, такива и тръбите му.....Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 10:54 am 

Колега,и аз ходих там в петък видях тръбата и дръпнах от големия гьол на реката един кефал около 26см целия ухаещ на бензин.Сигурно арсеналци почистват някакви части с бензин и любезно пускат боклука в реката,но се надявам да няма трайни последици за рибата .Тогава слязох по надолу на нивото на пресевните -там петна и индустриална смрад нямаше ,явно разлива отгоре го е задържал .Ходя често там и за първи път виждам такова нещо ,та си мисля ,че е някъв инцидентен бум на трудова активност от завода и се надявам да не се повтаря .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 7:34 pm 

аз пък от както се помня все инцидентни бумове виждам!Всеки ден!Майка му да е.а,няма ли един ден без някакъв инцидент за толкова време!Май по реалистично звучи,че всичко е един шибан рецидив от стотици години!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 8:27 pm 
Аватар

И аз видях тая мрасотия но си мислих чее от канализацията на Казанлък която също се изливеа там, месните казват че не ходят по тези места реката била много мръсна :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 8:16 am 
Аватар

Запряне,
не е вярно, това което казваш сигурно си го измисляш... такова нещо в Бг не може да се случи.. Не е възможно.. Тази толкова еко-ориентирана страна и такова съзнателно населени, и с така съвестно вършеща работата си администрация ....!!! това не е възможно...
Скоро си говорех на подобна тема с един галфон, та неговия отговор бе - тоя па,то всичко си еб.... м .... та ти за некви риби и води... лошото е, че след това се позамислих, кои е галфона... писал съм го и преди красива страна с насрана администрация...
А реките ще ги има много след нас и мазните мижитурки, които ги мародерстват...
...а и много поздрави на Недев... )))))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 30, 2010 11:46 am 
Аватар

http://iara.government.bg/?p=1479

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по