Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 7:08 pm 
Аватар

Здравейте молодци :D :D !!!
Днес бе велик ден за бат ви Райко, защото след ужасяващата суша :( :( най-накрая се омазах до ушите в клянска слуз, пот и сълзи :D :D :D :D . Купонът започне рано сутринта към ту 8.30, когато около устието окото видя уникални риби, разхождащи се тежко-тежко!! Бързо вързах един елк хеър / така май му се викаше на тая муа от еленова козина :oops: / и подметнах....Ма нъцки - рибите отиваха до мухата, спираха под нея и изчезваха с триста нанякъде :-s :-s :? :? . Бързо почнах да сменявам мухи, докато най-накрая първия убавец се предаде:

Изображение

Изображение

Бързо вързах едно бидоообразно творение от корк :D :D - скъп подарък от доктор Заеков 8) и следващия клян позира за фотка:

Изображение

Рибите се поуплашиха и реших да направя един заход от към трибуните. Минах от другата страна, отидах до трибуните и тръгнах в посока устието....Мамка му и прасе, нямах нито едно пипване :? :? . Викам си, и днеска отече работата :( :( :( . Стигам до заграденото на военните, заобикалям го и слизам ей в тоя участък / времето е вече около 11-11.30 и Слънчо е понапекъл /:

Изображение

Подминавам едни плувкари - приятели на Мунчо 8) 8) :D и поглеждам във водата....Дъхът ми спира - в средата на "канала", ако така можем да наречем местността, стоят наредени в различни конфигурации десетки риби около и над 30-те санта!! Слагам една модификация на Косьовия мохикан / наистина в определени моменти тази муха е по-резултатна дори и от лУбимия ми корк / и подавам леко....Излишно е да ви казвам що става 8) 8) :

Изображение

Изображение

Изображение

В един момент спирам да снимам, щото около мен се събира тълпа от жедни плувкаджии, почват да валят от небето булда и просто трябва да заявявам активно присъствието си :D :D :D !! Тази вакханалия продължи около половин час, през който извадих около 15-тина рибока, след което огромния пасаж вероятно се оттегли към язовира. За пореден път се убеждавам, че Пънча е една от най-перспективните клянски дестинации в Ийст енд-а :D .
Клатушкайки се в единицата към нас се сетих за темата на тоя долен агент-провокатор Мунчо :-s :-s :D :D - удовлетворявал ли ме мухарлъка.....ДА, ДА и ДА.....няколко такива риболова са достатъчни да ме заредят за цяла година напред!!!!
П.С.: Забравих да покажа оружието, което също бе на ниво 8) 8) :

Изображение

Изображение

Изображение

П.С. 2: А утре съм на Огняново :D :D :D :D :D !!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 7:41 pm 
Аватар

Я ги виж къде били клендурите :D а аз ги търся на Осъм -а :D .Оръжието стъклено ли е?

Поздрави и още много клендури да заловиш на Огняново

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 10, 2010 11:12 pm 
Аватар

Голям екшън е имало. Усещам на къде духа вятъра. Да му мислят Огняновските кленчоци. Успех и поздравления за показното.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 7:47 am 

те това е!Бате, другия път, като ги намериш наредени големите пробвай с най-големия си бръмбар.При мен винаги се получава интересно!Иначе си изнесал бърза лекция на околните.Не накара ли някой да почнат да ловят мухи,паяци,мравки и скакалци,при мен често се случва :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 8:01 am 
Аватар

Отново на ниво. Доста и красиви риби описани и показани в блестящо структуриран репортаж. Браво бате Райко!
Между другото да вметна за Елк хеъра. Аз съм имал много често обратната ситуация, когато тази муха ми е правила излета успешен. Обикновено в по-тихи и бистри води, когато рибите се стряскат от цопването на мухата /което обикновено се случва рядко при клена но......../ Елк хеъра ми е доказвал страхотни резултати. По мои наблюдения поне и привлича по едри риби.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 8:46 am 

Браво Баце, за майсторлъка :D
Поздрави :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 11:26 am 

Супер!!!!!!!!!!!!!!!!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 5:12 pm 
Аватар

Здравейте молодци!!
Тая радост, дето я изпитах, да ви се връща стократно :D :D :D !! Илиански, пръчката е възможно най-най-ранния графит на "Фишър". Това ми е втората фабрична въдица на великата фамилия и бих могъл да я опиша така - ако ви оставят на диво място и ви дадат шепа мухи и няколко пръта, то спокойно можете да се доверите на "Фишър" - сериозна изработка, нищо "фанси", както казват английскоговорящите, прът, изцяло направен за риболов....
Елк хеър-а се доказа и днес на Огняново - отделен репортаж няма да пускам, рибите бяха по-дребни от панчаревските, но килограмите отидоха към пет-шест 8) 8) 8) 8). Силно се отчете притчината около устието на рекичката, за разлика от фаворитното ми място с потъналите дървета при военните. Между другото на стената щекарите имаха някакво мероприятие ли, състезание ли :roll: :roll: :roll: .....Даже по едно време ми се стори, че мернах Мунчакис, ма се оказа, че съм се объркал :D :D :D :D !! Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 9:43 am 
Аватар

Вчера на обяд се добрах до Пънча, но освен един мерен юнак хванат под трибуната - нищо друго!!! Пънча е заприличал на блато от оная страна, братовчед ми каза, че в събота пък било обратно - зеленищата били от страната на селото! Под ВЕЦ-а беше като помийна яма - довечера "ще пера шнура" ... :shock: Нито едни вдигане, никакъв интерес, а на другия бряг имаше един колега, който по-упорито от мен се бореше с блатото ... :lol: Водата под Трибуната беше 24,3 по Целзий, под гумаджийницата 22,1 !!! Направо ми идеше да поплувам, но здравият разум надделя... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 10:29 am 
Аватар

"Мечо", здрасти бате!! И на мен ми направи впечатление, че водата на водоема цъфти частично, като цъфтящата вода се движи по волята на вятъра. И още нещичко ми направи впечатление.....
Както повечето от вас знаят, познанията ми спрямо мухите са на санитарния минимум, кастинга - слаб, газя с китайски батушки и "резани" гуменетки и най-важното - дърпам само кленове-простаци / но не в смисъла, който влага Бат ви Стан за костурите-простаци :wink: :wink: /....абе казано накратко - слаба ракия :oops: :oops: .
Цялата тая прелюдия беше с една основна цел - да не се смеете много на следващите ми думи!! За какво иде реч - направило ми е впечатление, че мокромохикана и различните негови производни, действат много резултатно именно в подобна "разпенявена" обстановка - повърхност, покрита преимуществено с т.нар. алохтонен матр,иял в сиво-белите "разцветки". Дали кленът я приема по-доверчиво на общия цветови фон или действа някаква друга причина, лично аз не се наемам да твърдя със сигурност. Безспорен факт е, че тая муха поне при мен проработва най-добре именно в такива води!!
Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 2:03 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
"..... направило ми е впечатление, че микромохикана и различните негови производни, действат много резултатно именно в подобна "разпенявена" обстановка - повърхност, покрита преимуществено с т.нар. алохтонен матр,иял в сиво-белите "разцветки". Дали кленът я приема по-доверчиво на общия цветови фон или действа някаква друга причина, лично аз не се наемам да твърдя със сигурност. Безспорен факт е, че тая муха поне при мен проработва най-добре именно в такива води!!
Поздрави!!!

Рибата заби на "кленския терминатор" :lol: - корк на #10 със кафяв хакъл и червено дупе... :roll: Пробвах и елк хеър, и мравки, и комари, че и съвсем светли варианти на бръмбаретки, но микромохикан - не ... :oops: :(
Всички вдигания бяха под трибуната, не всъщност имаше и две под гумаджийницата, но там явно бяха уклеи атакуващи мравката, а на ВЕЦ-а нямаше дори насекоми ... :roll:
Гюбрето на Радо замина с първите срещи с околните храсти преди седмица на Белово, иначе можеше да проверя твоята прелюбопитна теория ! :roll: Нищо, следващия път, макар като гледам как се гаврят с Пънча да не ми идва желание за такъв !!!
Бат' Райко - ти ако си "слаба рачия" , ний сме лимонде в мухаренето... :oops: :lol:
Привет !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 3:36 pm 
Аватар

Здрасти бате Раѝко.
Много добър риболов си направил,благодаря ти,че го сподели.
И сега да те питам,с коя от двете мухи хвана тоя дзвер:
Изображение
С малката или гулемата? :D

Поздрави и жив и здрав.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 5:11 pm 
Аватар

Наборе,олекнами,мислех че смете загубили в клендурските редици/щот тия петнистите ,ама ти си знаеш/.Така те искам.Поздрави и все така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 5:12 pm 
Аватар

Де бре Стойне :D :D :D !!
Първом си помислих, че питаш за червения бубарак, щото той наистина е сегментиран с две венчета :oops: :oops: от черна козина ли е, що ли е..не го знам със сигурност :oops: :oops: !! После обаче видох дребосъка :D :D !!
Светли.... ма къ я мислиш ти тая работа ве...мани ги тия петнистите.....те са за боговете и за Истинските мухари:D :D :D :D :D !!
"Мечо", баце, първата ми работа беше да пробвам с корка...малко като ония лаф за военния, дето като чуел за демокрация и се фащал за кобура :D :D :D :D.
За зла участ единствения корк в кутишката бяха / и все още са :( / два-три "бидона" на огромни куки от драгия Доктор Заеков!!
Инак аз наистина съм в пъти по-зле в цялостното си познание за хобито от повечето от вас :-s :-s !! Просто съм от тия чешити, чието щастие се "затваря" в границите на първия досег с новата убавиня, откриването на кляна и евентуалното му "излъгване".....Тези три неща ми носят безмерна радост, душевен мир и спокойствие, като си давам ясната сметка, че има десетки неща, които съм пропуснал / вероятно / безвъзвратно :? :? :? ......Но....държа да отбележа, че това не е в състояние да помрачи радостта ми от хобито или да ме накара да потъна в душевни драми!! Ако перифразирам твоя "адаш" - единственото по-хубаво нещо от един клян са...два кляна \:D/ \:D/ \:D/ !! Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 9:15 pm 

Бат`Райко!!! :-s :-s :D :D :roll: "Клянът" е тема безбрежна..Това е риба, доста по-предпазлива от пъстървата в трофейните размери..Просто ти ,кат`един истински джентълмен,интелектуално се задоволяваш с много малко..познавам хора,толкова "потънали" във преследването на ГОЛЕМИЯ КЛЕН,че.... Въобще, това си е тема, достойна за лудост, вживяване и откачане....
Трябва да ти вържа и аз една -две мухи. Може, да си промениш мнението...
Поздрави \:D/ \:D/ \:D/ :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа