Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 295 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 4:17 pm 
Аватар

Здравейте на всички,
Нямах достъп до компютър 10-тина дена и виждам , че през това време сте стигнали далеч.Аз съм "за" за среща през октомври само
да уточним дневния ред , за да не губиме време в празни приказки.
Поздрави на всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 01, 2010 8:40 pm 

Предлагам среща в Букорещ. Ако се сберем няколко ненапрегнти мухари. Може да се организира чартър на някоя от нискобюджетните комапании. Освен традциония илач - мента + глог + валерина. Може да се включи и прополис. Поне действа на "изпърдяването'' във форумни условия. :D :D :D :D :D
Тайд линес брадърс! Тхе куе6чъстън ис вери сириЪЗ:D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 02, 2010 11:38 am 
Аватар

Ванка,аз имам чувство за хумор ,ама хората дето четат едва ли,та професор като теб едва ли ще бъде разбран ,затова плиис шшат ъп..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 03, 2010 2:50 pm 

Markony_RS написа:
Ванка,аз имам чувство за хумор ,ама хората дето четат едва ли,та професор като теб едва ли ще бъде разбран ,затова плиис шшат ъп..
Бранко, гладничък си нещо ми с е струва?
Така. Ей , само да ти кажа, нямам НАЧАЛНИК да ми даваш наклон на мухарката . К'У да сЪ Праи и Ко НИЕ!
Глей ся баровец . Теб отдавна съм те сложил на моторо . Понеже освен цепеща лимонада из форумите . Само да си припомним темата , където разкри, че мухарските макари на Даниелсън били сбъркани генерално.
Обаче, пич при теб основния проблем е
Дълбоки тръби до задавяне на изявени бракониери!
Бранко, имам старшно чувство за хумор и за това сложих емотикони.
А сега наистина сериозно. До тук беше с чувстово за хумор.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Разрешавам да ми се обидиш. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Не е ли редно този, който предлага това нещо той да определи -
Къде да се направи срещата?

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 03, 2010 3:59 pm 
Аватар

Ваче, не се ядосвай - всичко у нас е от прекален пуризъм. Даже на мен ми дойде леко нагорно, та рекох да сменя малко стаята. Като прочетох за мухарската река и честно казано ме доядя, че съм обременен от стръварско минало и в тази връзка никога няма да мога да се назова "чистокръвен мухар". Друго си е докато се излюпиш, да докопаш директно мухарката и натраквайки хиляда поста, хоп - на реката. Мухарската. Пък като се събудиш - краката ти отвити, а пръстите - пъхнати в контакта на реалността... Ако го направиш. Иначе рискуваш(или пък имаш късмета?) да си останеш завинаги някъде там, където пъстървите не са това, което са. И ако си достатъчно дебелокож, никога няма да го разбреш и даже да ти мине през ума, че може да бъде и друго.
Много е жалко, че чета призиви от сорта тези, които "са против" мероприятието - да не пишат. Противници няма, надявам се и зложелатели и сеирджии. Има хора, които се опитват да внесат малко здрав разум и рационалност, за да може тази хубава идея да има шанс да се претвори в материя, пък дори и отначало със слабости. Което няма как да стане с крайни становища в недоносената ни действителност. Не е ли по-добре да бъде разискван въпроса обективно, вместо всички да хукнем възторжено в някаква посока, водеща до задънена улица. Да, хубаво е директно да литнеш, но обикновено се получават смешни жабешки подскоци, ако първо не си проходил.
Иначе ще стигнем до думите на онзи древен философ, който още преди македонците да започнат да ловят на муха, написа следното - "Само един от моите ученици ме разбра и той ме разбра криво...''.

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Вто Авг 03, 2010 4:50 pm 
Аватар

Здраво !

Момчета, батковци сте ми повечето, ма дайте у таа тема да сме сериозни :!: Батко Николай рече нещо за октомври, хайде произнасяйте се ЗА или ПРОТИВ(обосновано).За мен проблем няма, не съм женен \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 03, 2010 8:20 pm 
Аватар

Твърдо съм на мнението на Пилето. Пишейки лигавщини само увеличаваме обема на темата, а реално до тук няма нищо конкретно при седем страници.
Ето аз примерно съм за среща през октомври.
Напълно съм съгласен, че трябва да има и дневен ред. Сега аз никога не съм членувал в сдружения, клубове и т.н., така че някой който има опит може да постави анчалото на такъв.
Ники, ти постави началото на тази тема, така че предполагам са ти се въртяли разни неща в главата. Ако искаш пусни нещо макар и в суров вид за да има някакви насоки.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 04, 2010 8:50 am 
Аватар

Здравейте всички,
Не съм сигурен дали ще съм изчерпателен , но ако всеки си помисли по следните въпроси и ако добави още други:

1.Име на сдружението. / Български Мухарски Съюз ... примерно /
2.Цел на сдружението / Явно е взимане на река за стопанисване /
3.Членове на сдружението / клубове по места или всеки отделен риболовец да си е отделен член с право на глас /
4.Финансиране / членски внос + спонсорство + други идеи /
5.Време и място на срещата - октомври / предложения ? /

По точка 3 може би е добре някой колега с адвокатско образование
да каже кое е по-удачно и смислено за това , което сме замислили.
Всички останали точки можем да ги подложим на гласуване в някаква
анкета във форума и да се гласува поименно.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 04, 2010 9:57 am 
Аватар

Ники, доколкото схванах от юристите сдружението трябва да се пребори за нова наредба за прилагането на закона,пък после другите неща.Мисля че основно работата е юридическа..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 04, 2010 10:40 am 
Аватар

Точно това е и големия проблем - законовия и подзаконовия нормативни актове да не влязат в противоречие помежду си, както нерядко става в нашата действителност. Трябва да има категоричност по въпроса и ясно дефиниране на лицата, които да могат да се разпореждат с реките. Мисля, че погледа трябва да бъде по-широк и да обхваща не само сдружения, но и чисто икономически субекти(според мен с предимство такива), които според мен имат по-голям ресурс за реализат подобни проекти. Андрешковската логика подсказва, че сдружение е по-евтината алтернатива, но по-качествената такава е услугата, предоставена на чисто комерсиална основа, макар и по-скъпа.
Мисля, че на подобна основа трябва да се поставят нещата, ако искаме да сме обективни и далновидни.

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 04, 2010 11:26 am 
Аватар

Markony_RS написа:
Ники, доколкото схванах от юристите сдружението трябва да се пребори за нова наредба за прилагането на закона,пък после другите неща.Мисля че основно работата е юридическа..

Така е , но преди да започнат юристите да се занимаят по-сериозно трябва да сме легализирани по някакъв начин - тоест да имаме някаква регистариация.Иначе от чие име ще отидат юристите в ИАРА и ще претендират за каквито и да било промени?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 04, 2010 11:33 am 
Аватар

Мунчо написа:
Точно това е и големия проблем - законовия и подзаконовия нормативни актове да не влязат в противоречие помежду си, както нерядко става в нашата действителност. Трябва да има категоричност по въпроса и ясно дефиниране на лицата, които да могат да се разпореждат с реките. Мисля, че погледа трябва да бъде по-широк и да обхваща не само сдружения, но и чисто икономически субекти(според мен с предимство такива), които според мен имат по-голям ресурс за реализат подобни проекти. Андрешковската логика подсказва, че сдружение е по-евтината алтернатива, но по-качествената такава е услугата, предоставена на чисто комерсиална основа, макар и по-скъпа.
Мисля, че на подобна основа трябва да се поставят нещата, ако искаме да сме обективни и далновидни.

Абсолютно съм съгласен с теб , обаче доколкото знам до сега няма нито една фирма , която да се е заинтересувала от инвестиции в тая област.Тоест , ние трябва да се преборим с проблемите в ИАРА за да могат и фирми и сдружения да стопанисват реки , в нашия случай ще опитаме да го направим с идеята тази река да се самофинансира , без финансов интерес за сдружението.Но ако от това може да се възползва някой човек с повече възможности , за нас е дюшеш , защото ще има още един обект за риболов.
Предполагам ти е все тая дали ще дадеш парите си в сдружението или на някоя фирма - стига да си правиме кефа и да не пътуваме по 1000 км за някоя трофейна риба. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 04, 2010 11:05 pm 
Аватар

Малко по малко ще се наредят нещата.Нека да създадем една организация и то не само заради въпросната тема ,а за да имаме лице,личен състав и идеи кото да защитаваме и принципи зад които да застанем.Давам пример с протестите ни за изграждането на ВЕЦовете.Роската мисля че постна решението след официалното му обевяване.На излушването бяхме трима човека от името на 300.Извоювахме малка победа,а можехме да бъдем примерно 30 от името на 30000.Предполагам разбирате какво имам предвид.Винаги ще се налага да лобираме за нещо и тогава ще свърши работа Организацията....дай боже :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 05, 2010 7:51 pm 
Аватар

На мен петте точки, които е пуснал Ники ми допадат и според мен са напълно достатъчни като начало.
Моето мнение за име на сдружението е да се пусне отделна тема само за предложения за име, които да се дават за определен срок /да речем да края на август/ и след това дадените предложенията да се гласуват в анкета.
Или пък тема с петте точки и там да се пише само и конкретно по тях.
Предполагам в дискусията /силно се надявам, че ще има такава/ ще се родят нови предложения и идеи, които ще се добавят и така.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 06, 2010 8:24 am 
Аватар

Здравейте всички,
Сега е малко отпускарски момент и надали много хора ще четат и пишат активно , но само да ви кажа , че вчера си поговорих с TAZ и
в близко време можем да очакваме да ни подготви нещо като проект
за устав на сдружението.Там ще се има заложени повечето неща ,за
които сме си говорили във форума.Той ще се консултира и с Ники Енчев , като след публикуването на устава всеки , който има нещо важно да коментира и да добави ще може да го направи и е добре всеки да си каже мнението - въпроса това да стане преди срещата през октомври.
Поздрави на всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 295 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа