Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 9:59 am 
Аватар

Здравейте колеги.
Двата минали почивни дни пак бях на линия , макар и за по два часа. Ниското ниво и вятъра почти провалиха риболова , поне аз трудно се справях с кастинга , то въобще такъв нямаше :lol: , но линията отлиташе или по дървета и храсти или се връщаше обратно при мен . Не знам вие как се справяте с поривите на вятъра но аз почти не се справях :lol: . На всичко това поречието беше превърнато в обществена къпалня и хубавите места за мухарене бяха окупирани от псевдо плувци и шляпащи хлапета, за капак мина и АТВ по средата на реката та прогони и малкото живот.

Изображение

Чудейки се от къде да почна реших да проверя пъстървовата река . Пъстърви не видех , водата беше 10-20 сантиметра , освен малките рибки нищо друго не се забелязваше в бистрата вода.
Сигурно повечето от вас ще кажат че греша но при вятъра дори и да имаше нещо аз нямаше начин как да заметна е поне установих колко е ледена водата :lol: .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След красивите и диви места , май още не съм дорасъл за петнистите , направо се отнесох при клeнчетата.

Изображение

Изображение

Изображение

При моста излязоха няколко мерни убавци а съм виждал големи тупалки , но не било писано а и навлеците бързо ме прогониха :( .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А ето и една приятелка :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

На тези места излязоха около 10-на рибета повечето дребни ама добре че и такива имаше :lol: .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Наслаждавах се и на таквиз убавини след като риболова беше тежък :lol: .

Изображение

Та това беше от мене , ама кой колкото си може :lol:
Поздрави от мен и наслука на всички :wink:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 10:16 am 
Аватар

Соте, супер си изкарал 2та часа според мен! Няма място за недоволство :lol: Местата са красиви и винаги е добре човек да се зареди с енергия от разходка из тях \:D/
Колкото до шарените, че не се виждат - ми не, не се виждат :lol: Бати рибите. Вчера подавам на пълен майтап пред мен в един кристално бистър вир пред мен - цялото дъно виждам, няма вятър нищо и повече за почивка от ходенето , отколкото за да хвана нещо и познай - мерна балканка закачих :shock: От къде се взимат тея пущини не мога да кажа :lol:
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 10:18 am 

Поздравления!Нали си си направил готиното,какво значение има риболова.Ей незнам при вас как е,ама като се върна от излет умората е някак си по-друга.Супер излетче!Поздрави!Роската!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 12:43 pm 
Аватар

Соте поздравявам те и аз за излета.
Като гледам каква е водата под моста наистина е станала локва,но ще видиме как ще се справя аз утре.
Поздрави още веднъж и бъди жив и здрав

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 9:38 pm 

Колега, поздравления :D Излета си е .....излет!! Относно "приятелката"-то така се казва: "ПУСИИИ.."-/ИМАШ ПРЕДВИД-СМЕС МЕЖДУ ПЕПЕЛЯНКА И УСОЙНИЦА../-жената, де :D
Наздраве \:D/ \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 24, 2010 7:32 am 
Аватар

Ааа , Данчо те добре че ПУСИИТЕ не дойдоха, иначе бахти риболова става , само мрънкат пущините :lol:.
Илиянски не се съмнявам че ще ги скъсаш , кат те знам че си си майсторче , ще чакам да се похвалиш :lol: .
Поздрави момчета , радвам се че излета ви е харесал :wink:.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 24, 2010 1:28 pm 
Аватар

Соте, здрасти. Преди една седмица и аз се опитах да лова пастърва, но се получи като при теб. Отидох си за клен, наскубах си ги и се прибрах. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 30, 2010 8:52 am 
Аватар

Привет колеги. Два дни обикалях като луд по баирите , щото домашните ме понапънаха за лека екскурзийка , но пътьом спирайки тук там за кратки почивки смело се гмурках по реките.
Мога да кажа само че кълвеше като за последно а кленчоците си бяха наредени по брега на припек , именно и там ги замерях с разни сухи мухи а и те горките ми се връзваха на номерата :lol:.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Общо не очаквах нищо да хвана ама наскубах доста убавци, но и излета си беше екстремен , пообиколихме доста места даже бех решил да пробвам пъстървите на Рилска река , но като видях как я бяха окупирали просто се отказах . Най лошото беше че имаше много капанчета покрай нея и предлагаха пъстърва на скара , естествено от реката но все пак живееме в Бг-то.

Изображение

Иначе реката си е уникална , дори не знам дали е забранена.
А втория ден бяхме на място много диво и запазено но може би щото се стига само с по високи коли. Мегана малко трудно се справи но си заслужаваше да го потрошиме.

Изображение

Това е водопада на Полска скакавица погледнат от долу.

Изображение

А тук след 10 метра започва да пада водата.

Изображение

Изображение

А това е Струма погледната от водопада.
Но все пак форума е мухарски а и темата е малко за разходките , дано Радо не се сърди , повече фотки нема да пускам ако искате може да ги видите.
http://sotefull.snimka.bg/nature/razhod ... 6.20355303
Това е от мен дано не съм бил досаден , ама като казва жената , живота не е само риболов :lol:.
Поздрави и успех на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 30, 2010 9:12 am 
Аватар

Соте, баце, страхотни излети си спретнал!! Бе имаме чудна природа мама му стара, само мъничко акъл ако можеше някой да ни налее в чутурите :-s :-s :-s !! Благодарско за споделените емоции!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 30, 2010 12:32 pm 
Forum Admin
Аватар

sote-full написа:
...даже бех решил да пробвам пъстървите на Рилска река , но като видях как я бяха окупирали просто се отказах. Най лошото беше че имаше много капанчета покрай нея и предлагаха пъстърва на скара , естествено от реката но все пак живееме в Бг-то....
Иначе реката си е уникална , дори не знам дали е забранена.

Здрасти, Соте,

Ако решиш да ходиш по Рилска река, имай предвид, че е добре да минеш възможно най-рано, защото в момента е малка и рибите лесно се плашат, много по-сгодна е за телескоп с канапче.
Реката е добре посещавана както от мухари, така и от риболовци на стръв от Рила, Благоевград и други близки населени места.
Участъци за риболов на суха муха има доста, особено привечер. Може да пробваш например под устието на Илийна река, кълват предимно дребни балканки и американки - от 20 до 24 см. Вчера хванах 4 риби на сухи мухи там и имах още толко вдигания по мухите.
Ако решиш да ходиш, имай на предвид, че след с. Пастра има водохващане и местата за риболов по реката започват от там нагоре до преди Манастира. Като забранения участък е под и над манастира, мисля, че беше пояс около 4 км. От забранения участък над манастира нагоре реката е по-малка и лично на мен не ми е интересна за риболов на муха.
Направи си малки рошави мухи, които да издържат на бързеите, защото като замяташ странично, средното течение увлича повода. Може да пробваш срещу течнието нагоре. По принцип рибите се държат в крайбрежните по-тихи зони от течението и зад камъните, и на добре подадена муха реагират на първо минаване.
Ако случйно решиш да я пробваш реката за клен, може да се спуснеш от бента на Бараково надолу, излизат предимно дребни риби.

Благодаря ти, за споделените снимки и наблюдения по Струма!

Поздрави,

Радо

П.С. Рибите, които се предлагат в ресторантите край пътя са американки от местните рибарници. По реката има няколко такива, от които често изпадат риби в реката и става страшно - от миналата година до сега, аз знам за три случая на изпуснати риби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 30, 2010 12:52 pm 
Аватар

Соте много е красиво аз никога не съм бил на водопада,а ей го къде ми е.Заслужава си само да се разходи човек.
Прав си,че големите риби са се раздвижили и са в плиткото.Вчера и аз бях за 1час и извадих много приличен кефал.
Искам да ти кажа,че големите риби ги има лично се убедих като погледнах под едни храсти в един подмол.Имаше риби около и над кило.Но както се казва очи пълни,ръце празни :D :D :D нямаше как да се хвърли при тях.
Поздрави Соте и другия път звънкай като идеш пак на там.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 30, 2010 3:55 pm 
Аватар

Бате Райко акъл и м....с не дойдат ли на време ич и не ги чекай.
Дано поумнее тоз народ , поне да устискаме малкото дето ни е останало.

Радо и аз ти благодаря , информацията ти е изключително ценна.
Сигурно домашните пак ще ме изнудят но този път ще си намеря повече време за хобито , но тази река наистина е уникална с кристалните води , просто е невероятна.

Илиянчо бате , септември е месеца на тупалките по нашите места, не веднъж съм го казвал , но си е и въпрос на късмет и на кой колкото си може , а водопада наистина е уникален , даже местните ми казаха че имало пъстърва в рекичката но имало заграждение за да не изпада във водопада , но откраднали заграждението и рибата изчезнала сега има само раци. Задължително иди да видиш за какво иде реч :?.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 06, 2010 7:05 pm 
Аватар

Привет колеги.
Нема да се хваля с кой знае какво , в събота се отнесох у реката въпреки че дъжда , не се спря цял ден ама от вътре ми копа и ме не сдържа . Очаквах напълно да се капотирам опитвайки всички познати ми методи е поне си подобрих точноста а от кленчетата нямаше и следа . Мислех си че съм единствения откачен но имаше и други дремещи над плувките белким стане чудо :lol:.
Та ето и обстановката.

Изображение

Изображение
Изображение
Това беше реката а аз вече не очаквах нещо да хвана да ама ей тоз приятел ми отърва капото :lol:

Изображение
Изображение

Прибрах се доволен и очаквах повече от неделния ден а денят ми се стори много обещаващ, до обяд излизаха едни кльощави рибета сякаш току що излезли от фитнеса , вталени така да се каже :lol:, но аз бях доволен , следобяд се показаха и батковците така че няма да се оплаквам , добре беше и се запознах с колега мухар , просто всичко си беше ок :lol:.

Изображение
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това бяха рибите ето и реката за мен красива както винаги.

Изображение

Изображение

Толкоз от мен колеги , въпреки шашавото време пак нещо се получи 8).
Поздрави на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 09, 2010 10:14 pm 
Аватар

Соте здравей.Поздравявам те за ентусиазма ти,аз бях в неделя,но само да похвърлям малко.Хванах някое и друго рибе,но като цяло нищо интересно.Не стават тези места вече според мен за риболов заради ниското ниво.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа