Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 17, 2010 2:09 pm 
Аватар

И така първо да се извиня за лошите снимки ма толко си може фотото при мрачно време.
И така докат си бях в отпуска Роѝ ми изпрати съобщение в което ме питаше дали искам да направим повторение на риболова на рекицата на която ловихме по-рано през годината с имитации на Даника.Аз му отговорих,че искам.И още като се прибрах му звъннах и се разбрахме във Вторник да отидем и да направим риболова.
Прибрах се от работа към 8 сутринта стегнах багажа дремнах 2 часа и потеглих с метрото към него.Времето беше отвратително,силен дъжд и вятър.Към 13 часа бях при него.Звъннах му по телефона да му кажа да ми отвори и преди да му кажа,че съм пред къщата му тоѝ ме пита?Да не си се отказал от риболова,а аз как ше се откажа аз съм пред къщата ти.И тоѝ много радостен,че ме вижда ме почна от вратата с въпроси.Полафихме си час за да избегнем обедния трафик и потеглихме.На реката бяхме към 15 часа.Разпънахме въдиците,вързахме мухиците които за начало бяха еленови ручеѝници като аз започнах с такъв на 16 номер а тоѝ на 12.За да видим рибките на какво ше вземат.
А реката нямаше нищо общо с предния път беше три пъти по малка а и бреговете и бяха силно обрасли с растения буквално до самата вода.Да ама рибките и пъстървите и кефалите не сакаха нищо.На какво ли не пробвахме накрая дори на оса и мравка минахме и пак ѝок.И така неколко часа.А през това време и двамата порядъчно прогизнахме от дъжда и двамата нямахме сухо място по себе си.По едно време Роѝ отвори една от кутишките си и аз си избрах един от неговите обърнати парашути на 12 номер маслинено зелен.През цялото време ловихме като се изчаквахме един друг.На следващото място беше моѝ ред да подхвърля,подадох мухата изчаках малко и една добра американка ми взе мухата.Последва кратка борба и рибата си замина с мухата.Сега съжалих,че не послушах Роѝ да си сменя типета с по дебел.Но както и да е рибата си замина.Последваха доста още подавания на разни други мухи пак но друга риба така и не се дигна.Повървяхме известно време по реката докато на едно място не забелязахме една балканка около 60те санта.Роѝ като добър домакин ми отстъпи да я пробвам.След 10тина подавания на емърджара с него решихме под него да вържем една малка заешка нимфа с новозеландска връзка.И още на първото подаване видях как рибата се обърна и взе нимфата.Последва бърза засечка,кратка борба и тази риба си замина.Голям карък този ден явно ме гонеше.Не стига,че рибите не бяха активни ми и двете риби които се хванаха си отидоха.На следващото място и Роѝ върза една нимфа и на второто си подаване хвана един кефал на нимфата.Това некъде към седем и петнаѝсе.Тъѝ като времето порядъчно се беше стъмнило пък аз трябваше пак да ходя на работа решихме за последно да опитам на мястото където изпуснах балканката.Рибата беше там но отказваше да вземе каквото и да е.Накрая с последния опит оставих мухите да се нося за малко по дълго време,те подминаха рибата и в следващия момент друга риба взе нимфата.Този път бях сменил флуоро карбона с коѝто изпуснах първата риба със Строфт моно 0,16.Последва кратка борба и една красива американка бе готова да позира пред обектива.
Последва кратка фото сесия пуснахме рибата и си тръгнахме.Към 21 час бяхме отново в Роѝ пих едно бързо кафе и тръгнах за работа.
Ето и снимките:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето такъв емърджър ми отмъкна първата рибка:
Изображение
И заешката нимфа с която си хванах рибката на 14 номер
Изображение
И така въпреки каръка и лошото време си изкарахме много добре.

Поздрави и наслука на всички.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Сеп 17, 2010 8:45 pm 
Аватар

Екстра Стойне, радвам се да Ви видя пак двамата с Рой в репортаж. Явно доста тегав е бил риболова, щом и на неговия имърджър са се кумили рибите :D А Рой ме увещаваше, че 9 от 10 риби ще се хванат на него, ама явно труден ден е било. Важното е, че сте били на реката и сте намерили правилната схема с която да излъжете риби. Поздрави и още доста съвместни излети Ви желая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 1:32 pm 
Аватар

Май свикваш с бамбучката,Стойне \:D/ :lol: :lol: :lol:
Аз не мисля,че си имал карък ден.Щом си бил с приятел на реката и си меткал мухички,а и имаш три удара ,излетът си е читав!
Бъдете здрави и отново идете на риба!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 11:06 pm 
Аватар

Здрасти Стойне,благодаря за увлекателния разказ.Все едно бях там.Много странна река е това явно,иначе си му казваме на това чисто капо \:D/ .Здраве и успешни излети ти желая!
Бранко

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 8:59 pm 
Аватар

Прекрасен излет, Стояне! Мерси, че сподели с нас!

п.с.
vesko написа:
Май свикваш с бамбучката,Стойне \:D/ :lol: :lol: :lol:
...

С хубавото лесно се свиква, Веско! :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 3:18 pm 
Аватар

Цитат:
Май свикваш с бамбучката,Стойне Dancing LOL LOL LOL

Здрасти Веско.
Тука пробвах с друга бамбучка. \:D/ \:D/

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 3:54 pm 
Аватар

Здравеѝте приятели.
Радвам се,че разказа ми ви е харесал.
На следващия Вторник отново бяхме на реката.
Рибите отново беха тегави.Започнах с ручеѝник на 12 номер.Още с първото подаване излезна тая американка:
Изображение
Изображение
Изображение
И нещата се закучиха.Неколко часа нищо.
След което Роѝ се разписа с тоя дебелак на обърнат парашут на 16 номер:
Изображение
Изображение
Изображение
Малко снимки на поточето:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След известно време и аз се разписах е с тоя дребосък:
Изображение
Къщичката където преди риболова трябва задължително да се запишеш а след неко да се отпишеш като трябва и да посочиш колко точно риби си хванал,на какви мухи и колко си взел.На този поток членовете имат право да вземат 2 пъстърви,като гостите трябва задължително да върнат всички риби:
Изображение
Изображение
Цялата поляна беше оплетена в тънка паяжина:
Изображение
Изображение
Изображение
Въпреки люпенето на мм рибите този ден не се вдигаха да ги събират.Но въпреки всичко по едно време двамата с Роѝ забелязахме една по активна риба която от време на време се вдигаше за да вземе по некое насекомо.С Роѝ се разбрахме аз да я пробвам първи.Сложих един ручеѝник на 12 номер и с много залягания и припълзявания се доближих до рибата която още на първото подаване взе стръвно мухата.Ето я и рибката,една прекрасна мъжка балканка:
Изображение
Е тука се опита да ми отмъсти,че съм я хванал като злобно ме загриза за палеца:
Изображение
Изображение
Този ден две такива риби изправиха куките на две мухи на Роѝ,мухите бяха кадиси а куките бяха на Тиемко за суха муха.Ако некоѝ го интересува мога да видя коѝ модел бяха.Общо взето този ден рибите предпочитаха ручеѝници на 12 номер.
На края на излета пак пробвах на това място и една подобна риба след кратка борба си замина с мухата.Мухата беше Стимулатор на 10 номер.
Роѝ ловеше с този вид ручеѝници:
http://www.danica.com/FLYTIER/steps/cdcelk/cdcelk.htm
A аз мухите с които хванах рибите ще ги снимам и пусна скоро.
Веско голям кеф е да хванеш такова бичме с бамбучка трети клас.Въдицата въпреки ниския клас не даде никакъв шанс на рибата.

Поздрави и наслука на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 6:34 pm 
Аватар

Прекрасни риби Стояне.Поточето е много хубаво.Хареса ми репортажа
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 9:37 pm 
Аватар

=D> =D> =D> Стрхотни сте с Рой.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 12, 2010 2:09 pm 
Аватар

Стоян каза:

"Веско голям кеф е да хванеш такова бичме с бамбучка трети клас..."

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/ !!! Евала Стояне за пъстръмката, ма и кленчока си го бива 8) 8) !! Поздрави на групата!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 12, 2010 8:44 pm 
Аватар

Поздрави за прекрасния излет,Стояне! :D
Поточето е мой тип,много си падам по подобни бари,на които знаеш,че тук-там се спотайват хубави рибоци. \:D/ Относно свикването с Бамбучката,нямам впредвид конкретна такава,а визирам въобще бамбуковата мухарка. :wink: Вече съм убеден,че рано или късно ще си вземеш такава,затова ако позволиш един съвет-вземи си #4,ако ще е само една... :roll: :shock: :lol:
А Рой ме кефи с джентълменското си отношение към тебе,българчето!Явно е добър човек.
Колкото до мухите,с които ловите,аз много рядко коментирам мухи и почти не влизам в темите за тях.Нека всеки се изявява там където му е най-приятно.
Със здраве и специални поздрави на Рой при следващия съвместен излет!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 16, 2010 8:57 am 
Аватар

Здравеѝте приятели.
Радвам се,че излета ми и разказа за него са ви харесали.
Ето на този ручеѝник на 12 номер си хванах пъстървата:
Изображение

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 5:21 pm 
Аватар

На 30 Септември беше закриването на риболова на този поток.Въпреки,че в него има и други видове риби нямаме право да ги ловим до края на Март.След последния излет коѝто пуснах плана беше да направим още един последен излет но вместо един щот много ни се ловеше направихме пет като всеки един все беше последен.През тези излети ловихме с различни въдици като въпреки всичко моѝ фаворит си остана бамбучката 6,6 фута от една част трети клас.
По време на един от излетите ни към нас се присъедини и шотландеца Денис коѝто освен,че е много добър рибар е и отличен муховръз.Много готин човек.
И така ето малко снимки от тези излети:
Изображение
За успешен риболов:
Изображение
Денис в акция:
Изображение
Тоѝ ловеше предимно с новозеландска връзка.Като тук хвана две кефалчета и на сухата и на нимфата:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Тука Роѝ лови също с новозеландска връзка:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Тука с едно кефалче:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Наѝ голямата ми риба за тази година на този поток.Хванах я на чешка нимфа като взе така стръвно,че почти ми изтръгна вудичката от ръцете.А тя беше 9 футова некаква на Кабелас за 50тина доларчета трети клас,прекрасна въдица в съотношение цена качество:
Изображение
Ето още един колега коѝто си чака реда за да подхвърли и си хване рибка и тоѝ:
Изображение
Изображение
Изображение
Една слузеста гад:
Изображение
Изображение
Изображение
На края на последния излет точно на закриването закрих ето с този кефалец:
Изображение
И тази американка:
Изображение
Изображение
И двете риби ги хванах отново на чешка нимфа.
Скоро ще пусна и мухите с които лових.
И така закрих пъстървовия сезон и сега започнах да връзвам шаренки нимфи и стримерчета,че се откри вече липанския сезон и ще трябва и на тях да се обърне внимание.

Поздрави и живи и здрави приятели.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 7:33 pm 
Аватар

Колко хубави са тези рекички, бих казал приказни! Сякаш всеки момент отнякъде да изскочи някой елф. :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 19, 2010 8:44 pm 
Аватар

Поздрави за прекрасното закриване,Стояне! :D
Тоя номер с бутилчицата съм го виждал,но с уиски при откриване на сьомговия сезон.Имаше разбира се и гайди! :shock:
Все се каня да те питам:Налага ли ви се да газите в тези малки рекички?На мен ми се струва,че достъпът на риболовците до водата е максимално улеснен,а всички вие сте оборудвани с гащеризони и всичко останало :roll: Или това е заради евентуален дъжд?
А за бамбучката дето е от една част и е 6'6",сигурно е наистина запомнящо се изживяване?!?
Наздраве на цялата група!
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа