Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Огняново.
МнениеПубликувано на: Съб Окт 23, 2010 7:31 pm 
Аватар

Здравейте молодци!! Времето напоследък хич не е благосклонно към нас, бедните мухари :-s :-s :-s :-s ....А като си спомня какво хубаво циганско лято имахме миналата година и направо ме се приревава :( :( :( ....
Вчерашният слънчев ден ме изпълни с надежди за един хубав съботен есенен риболов. Тая сутрин пет пъти се прекръстих, преди да погледна през прозореца :D :D :D !! Ясно, тихо и мразовито....какво повече може да иска човек!! Дестинацията беше ясно - Огняново. Отново ще се повторя, че язовирът е отлична дестинация за софиянци. С оглед на времето не се разбързах особено и около 10 часа акостирах на стената. Сглобих последната придобивка - Ултра Уейв-а на Глобал Дорбер...най-накрая сефтосах пръчката "на вода"! Ето няколко фотки на такъма и ползваната през излета муха:

Изображение

Изображение

Изображение

Язовирът бе гладък като стъкло, с изключително бистра вода и доста спаднал. Направи ми впечатление, че водораслите още на са "окапали" ......Започнах меткането, което не се оказа никак лесно :-s :-s :-s ...Пръчката има изключително "шантаво" поведение и човек трябва да пренастрои коренно кастинга, за да "сработи" системата....Веднъж обаче хванали цаката риболовът става, както казват задокеанските колеги - фън, фън, фън :D :D :D :D .
На няколко пъти искам да споделя с вас нещо много интересно за меките и бавни пръчки и все забравям, но днес за пореден път този факт се открои....При взимане в първите една-две секунди буквално не усещате, че сте закачили риба, а рибата пък още по-малко усеща, че е уловена :D :D!! Просто меката пръчка толкова "обезболява" процеса, че при първите придърпвания на шнура не усещате никаква съпротива от "жертвата" !!
Схванах в общи линии хавата с кастинга и реших да тръгна към заливите. В този момент видях, че един колега се приготвя около колата си. Поздравих го, заприказвахме се и се оказа, че е съфорумеца Иван Ботев. Негова се оказа честта да извади първата рибка за деня:

Изображение

Изображение

Изображение

Тъй като ходя много и не се задържам дълго време на едно място, отпраших към вътрешните заливи. Радвам се, че успях да се запозная с Иван и да си поговоря с него!!
А риболовът бе много тегав - в плитката и бистра вода рибите ме виждаха отдалеч и изчезваха с "триста в час" :? :? . Отделно от това размерите им бяха съвсем пубертетски....Ето каква бе обстановката:

Изображение

Изображение

Мъката продължи до дъното на залива с помпата, където най-накрая открих няколко рибки около петната с водорасли:

Изображение

Изображение

Ето къде бе притиснат врага :wink: :wink: :

Изображение

Изображение

Изображение

Върнах се обратно и отидох към устието...Язовирът е толкова паднал, че водата е оголила асфалтовия път и спокойно можеш да продължиш около водоема...поне аз за пръв път минавам по този бряг:

Изображение

Изображение

Не знам защо, ма при тая гледка първото нещо, което ми излезе в главата бе...."Зелената миля" на Стивън Кинг:

Изображение

И тук в една плитчина дръпнах още десетина рибки със скромни размери и към два часа прибрах такъмлъка....Толкоз от Бат ви Райко молодци....когато знаеш, че това са последните хубави дни преди зимата се наслаждаваш на всяка минутка с хобито и на природата!! Поздрави на всички!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Окт 23, 2010 9:53 pm 
Аватар

Бате Райко привет от мен. Направил си стахотен излет, първо си пробвал новото пръле после си подишал чист въздух и си се разходил около язовира. Какво му трябва на човек.............. \:D/ \:D/ \:D/
За новото прътле ще му свикнеш бързо. <ok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 24, 2010 12:31 am 
Аватар

Ехее Bate поздрави,поздрави.Хубаво си прекарал,за което се радвам и благородно ти завиждам \:D/ \:D/.Хубаво време съчетано с интересен риболов...какво може да се иска повече.А сега,за да заспя ще трябва риби да броя :D :D .
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 24, 2010 5:11 pm 

Поздравления Батка!Благодаря за споделеното!Както винаги на ниво!Абсолютно станах съпричастен с излета! \:D/ \:D/ \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 24, 2010 5:33 pm 
Аватар

Ах Бате Райко.... пак си уловил красота... то и за това си трябва ръка. :lol:
Чудесен излет... направо завидях, и не отписвай сезона... да се надяваме на още хубави дни.
Поздрави от мен.... напълни ми душата с излета!!!! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 24, 2010 7:05 pm 
Аватар

Магнифициент, Бате! "Жестокостта ми се сломи" и утре ще отида за риба, за да си пробвам новия спей! :lol: За тази цел ще избяган от работа, с риск да настъпи дизастър в бг-счетоводните среди...:lol: :lol: :lol:

п.с. Като гледам тази снимка, си мисля,ч е тука може да се избаца едно голф-игрище. Представям си зелената алея, а по нея обикалят голфъри и мухари, небрежно пъхнали инструменти под мишница... :lol:

Изображение

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 25, 2010 10:54 pm 
Аватар

Аз пък си представям един необикновено топъл мартенски ден-на токущо наболата нежна тревица небрежно е поседнал в брезентов шезлонг местния гений на годишното приключване... \:D/ Около него се суетят няколко бели робини.Едната отваря кутия след кутия със живи стръви и с розово пръстче проверява добре ли мърдат гадинките,друга вади от раниците топ-сети,стойки,ролки,уиклипикери,а трета подрежда на сгъваема масичка купища бумаги.
Геният с мъка държи очите си отворени.Предстоеше му тежък следобед-да лови рибка,да приключи поне за двама досадници годината и да съзерцава нежните извивки на женските тела. :oops: Геният въздъхна и мисълта му се плъзна по набраздената водна повърхност.Погледът му се рееше свободно и някак случайно видя потъването на заветното перо!Адреналинът сръга заспалите артерии и Счето усети удара в гърлото!
След две дълги минути рибката се предаде и намери заслужен покой в живарника.
Следваше смятане,писане,триене и отново смятане... :shock:
Мисълта Гениална с лекота прескочи тази част от заниманията и се насочи към...женските тела.Кръвта се успокои и слезе там където трябва...Стомахът я дръпна цялата без да пита мозъка,кебапчетата и изпитата бирата му дойдоха множко. :cry:
Счето заспа и засънува-слънчев ден,пеещи птички,скачащи рибки ,бели робини...
Дразнещ досаден звън изтръгна Гения от сладкия сън! Навън беше мрачно и пръскаше дъжд.Синоптиците обещаваха тежка зима.Счето въздъхна и не за първи път поиска да се превърне в мечка...
Веско ...също поиска. \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 26, 2010 6:14 am 
Аватар

Аааахххх...аааххх :D :D :D :D :D :D :D ...момента за белите робини с розови пръстчета е направо фундаментален :D :D :D :D :D :D !!!!
Мунчакис, пробва ли спея бре :D :D !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Окт 26, 2010 7:38 pm 
Аватар

Бате Веско, описал си го досущ като по Международните Счетоводни Стандарти. \:D/
Христо, дано да няма само преобразуване на резултата в края на годината. :D
Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа