Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Дек 14, 2010 5:03 pm 
Аватар

Здравейте. От тази година се запалих по-сериозно по този тип спорт и реших да си купя мухарка. Знам има огромно количество в България има и свестни цени, но аз все пак си купих от eBay.
Е имам вече една на BFC "BFC Discovery Travel Мухарка 2.70м #5/6 4части ", от която съм си доволен. Имам 4 излета с нея и всеки път имам рибки хванати, но исках да си имам и една пръчка за малки рибки.

Та понеже аз супер лесно се вманиячавам и просто като я видях и веднага я взех без да се замисля. Пръчката е Hardy Greys GRXi+ fly rod 4 pc 3/4 weight 8 foot. Не че има вече значение защото тя пътува насам, но все пак някой може ли да ми каже минах ли се или покупката ми е ок. Всико ми излезна (пръчка, мито, транспорт) $90

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 14, 2010 6:06 pm 

Много добра цена. Пръчката не е лоша. :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 14, 2010 6:59 pm 
Аватар

Честито!Произведен си в чин мл.лейтенант... :D
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 14, 2010 8:04 pm 
Аватар

Не си се минал ни най-малко.С пръчката не съм ловил,но съм я клатил и ми допадна,въпреки че това не е водещ критерий да се определи дали една въдица е добра или не.
Без проблем можеш да си ловиш и прилични риби с този клас прът.Кефът ще естрахотен да знаеш.
Поздрави и със здраве да ловиш с новата придобивка.

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 14, 2010 11:57 pm 
Аватар

Честито Beherit
Хубавото си взел грейса на два пъти по ниска цена от тук :D

Приятни са всички пръчки на грейс,

Желая ти да е здрава и много риби да имаш с нея.
Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2010 5:22 pm 
Аватар

Благодаря за отговорите. Моя принцип като цяло е "Съпортвай българското дори и да е скъпо" (стига наистина да си залужава) затова веднага щом видях нещата на BFC не се и замислих въпреки че макарата я счупих на 3-тия излет. Изпуснах я на камъните и ... ама пък 18 лв ебаси даже не се и ядосах ....

Минал съм през едно друго удоволствие което е с пъти по-скъпо от това и съм дълбоко в тайните на марко-поклонничеството и на "ще си го купя това щото е тая марка нищо, че мога да си купя друга "куча" марка за пъти по-малко пари със същите характеристики" Така че парите като цяло не са критерии, важното е това което правиш да не ти носи отрицателни емоции било дори и само в някой форум :lol:

Аз съм и човек на каузите във всичките им форми и когато видя даден човек да се опитва да развие нещо винаги стремглаво се спускам да помагам ако човека е поискал ....
Въпроса е че когато съпортваш нашето си с времето то ще ти се отблагодари. Визирам дадената общност като цяло. Направи ми впечатление как собственика на BFC се опитва да създаде нещо като общност (с тези муховръзи) с хора добронамерени, опитни четох как дава разни спонсорски неща по турнири. Това са все прекрасни неща .... Има доста хора като мен които очакват следващия Орешак защото този го пропуснах. Имах турнири по другото ми хоби :)

От спорта където идвам хората трябваше да са задружни, да приобщават млади последователи да им показват разни неща. За жалост нашите збирки се превръщат в съревнование кой е по-велик. Българина е странен тип. Ходил съм на огромни форуми и да ви кажа само българите се държат сякаш те са изобретили даден спорт и всички са им длъжни и не само на вън, но и в собствената си страна. Надявам се в мухарството нещата да не са така най-малкото защото това е аристократичния риболов, за жалост аристократично върви ръка за ръка със снобария. Дано не е така ... дано ....

От това което изчетох като коментари тук приятните хора са около 100% което ме прави наистина щастлив и се радвам и се надявам, че с времето и аз ще се приобщя не само като зрител, но надявам се и с опит, но за сега съм ултра новобранка така че ще продължавам да чета и да ходя здраво да риболовствам, защото практика му е майката .... :D

Нещо се отплеснах .... а и си забравих мисълта

Весел ден и до първи срещи :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2010 7:25 pm 

Здравей колега.
Първо. За пръчките съм напълно съгласен с колегите, които те поздравиха за правилния избор. Може би не си разчитал само на късмет, а си попрочел нещо, или си чул от някого. Все пак за да предприемеш нещо поне малко трябва де се информираш.
Както и да е. Подходът ти е бил точен.

Второ. Много си прав по отношение на повечето от констатациите си относно българското племе и колективният му дух. Дявол да го вземе. И аз не знам защо се получава така, но това не е от вчера, а е установено много отдавна. Народопсихология. Това е необятната тема, която едва ли някога ще бъде изследвана докрай.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 16, 2010 8:45 pm 

Мухарството и снобарството вървят ръка за ръка колега :D , няма ли снобарство ......................., тръпката изчезва!!
п.с. Мухарството в никакъв случай не е колективен спорт, за мен така стоят нещата, желая ти успех :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2010 5:43 pm 
Аватар

Голяма група снобари, практикуващи едно и също хоби!
И въпреки всичко големи приятели!
Живот и здраве нека дойде пролетта и дано да има събор, сам ще се убедиш в това и по-скоро във втората му част.
Сред нас има катедрали!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2010 5:55 pm 
Аватар

Със снобари не исках да засегна никой. Всеки обича да снобарее понякога (или винаги) :D Мухарството е наистина самотно занимание. Въпроса е да не се чувстваш самотен и когато си сред останалите в общността, но КрасиПловдив вече ми отговори на терзанията :roll: :wink:

Успех на всички в начинанията ви. Живи и здрави и весели празници !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 27, 2010 7:43 am 
Аватар

Честито и от мен!! Грейс винаги са поддържали сериозно ниво на предлаганите убавини!! Очаквам горещи репортажи!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 27, 2010 5:12 pm 
Аватар

Благодаря, но съм толкова новобранка, че не бих си позволил да правя репортажи за пръчки следващите поне 3-4 години :wink:
Иначе ако хвана съвсем случайно некоя риба ше се похваля <fishing_man

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 27, 2010 6:39 pm 
Аватар

Здрасти Приятел,
Честита придобивка и много риби.
Хич не се коси,че си "новобранка".
Всички сме почнали като такива.
Знам,че мястото не е тук,но ще си позволя да допълня темата за ТЕЦ-о.
Пичове ВНИМАВАЙТЕ,ама СТРАШНО ВНИМАВАЙТЕ с този водоем!!!!!!!!!
Опасен е!!!!Сега се пълни и крие убийствени изненади!!!!
Поздрави,Митко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2011 10:10 pm 
Аватар

Ако може по-запознатите да ми кажат тая пръчка за 200 лв. заслужава ли си. Нова е и не е ползвана никога

Orvis TLS Power Matrix 865-2 Fly Rod

Четох некви ревюта. Ласкави неща пише, но то в крайна сметка за почти всички пръчки пише по нещо хубаво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2011 7:37 am 
Аватар

Момчиле, здрасти!! Въпросът ти изначално е тотално дискредитиран.....никога не търси зависимост между стойност и качества на убавините!! Ако ти кажа - Момчи, струва си бате, грабвай я, дали наистина ще съм ти дал отговор......Това беше градивна критика, не се кахъри..... :D :D :D :D.
Сега отговорно - Борката от Варна има по-задълбочен поглед върху Орвис-ите, но не се е "мяркал" тъдява отдавна. По принцип Орвис имат пребогата история на предлаганите пръти със съответните върхове и падове......От колекционерска гледна точка / а и по преобладаващо практическо-мухарска /, най-много се търсят и ценят ранните им графити, фибростъклените им пръти, правени с бланки на Филипсон и, разбира се, маняшките им бамбуци! В интерес на истината Орвис е огромна търговска империя и за относително кратко време е имала наистина "собствено родени" пръти......Дочувам, че последните им пръти са с уникални теглови характеристики......
Лично за мен, от серията Трайдънт, интерес представлява спряната травъл серия на седем части с шпиготни втулки / сменена от серията Фрикуънт Флайър /. До колкото имам спомени, като технология, Пауър Матрикс-а има доста по-дълга история от Трайдънт и се среща и в по-ранни модели на Орвис. Пръчката, за която питаш би следвало да е мощна убавиня. Задължително виж и флекс рейтинга на конкретния модел, защото лично за мен такава сопица с един тип флекс деветка и нагоре ще е страховито нящо...... Иначе правилно си забелязал, че обикновено ревютата на такъмите са изпъстрени обикновено с положителни отзиви. В този смисъл винаги съм ви препоръчвал да търсите мнения във форумите като нашия - там пишат практици!! Разбира се, в крайна сметка и там мненията са субективни...казвал съм и друг път, че каквото и да правите, в крайна сметка на "финала" сте само вие, вашата ръка , вашата убавиня и ВАШИТЕ ЛИЧНИ възприятия за това хубав ли е такъма или не :wink: :wink: :D :D!! Поздрави и ако си решил да се меткаш.....стискаме палци :D :D !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа