Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:04 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

При евентуално създаден столичен клуб, който да стопанисва река, готови ли сте да платите 20 лв. клубна вноска всеки месец?
Да 75%  75%  [ 62 ]
Не 25%  25%  [ 21 ]
Общо гласове : 83
Автор Съобщение
 Заглавие: ЗДР.
МнениеПубликувано на: Нед Яну 30, 2011 8:46 pm 

+1 за

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 7:17 pm 
Аватар

Здравейте колеги аз лично съм против, защото каузата ми се струва малко мисията не възможна, не се сърдет, това е мнението на един новобранец, аз съм от София и мухарствам само в региона и съм свидетел какво се случва по реките. :-( :-(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 8:52 pm 
Аватар

Тегаво е като треа да дадеш 20 лева за един риболов, а ? Нищо, че днес може да хванеш и петдесет мерни риби.Повечето предпочитате да си платите двадесет и петте левчета на година и да се капотирате всеки път.Нищоооооо, важното е, че е ТЪНКАНА ! Нищо, че е капо !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 15, 2011 10:09 pm 
Аватар

Е, нека не ги съдим така жестоко - всеки си има право на мнение! Аз лично съм ЗА, но няма да се заяждам с тия , които са против...
Както е казвал Русо: "ВИЕ не мислите като мен , но аз съм готов да умра за правото ВИ да мислите различно!".... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 7:01 am 
Аватар

Прав си, всеки си има мнение.Но не върви да оправдаеш начина си на мислене с това, че знаеш каква "тиня е държавата" и за това и не ти се занимава.Странна обосновка си е, не мислиш ли ? Е ми всички знаем, че системата е ХАЛИФАКС, е дай да си стоим и да си бъркаме в носовете ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 5:40 pm 
Аватар

mecho puh написа:
Както е казвал Русо: "ВИЕ не мислите като мен , но аз съм готов да умра за правото ВИ да мислите различно!".... :wink:

Ъкхъм, той не беше ли казал "Аз не съм съгласен с нито дума от това, което казвате, но съм готов да умра в името на правото Ви да го кажете". :P Пък и Русо... къде го слагаш, когато говорим за съвкупност от човеци, родили прототипите на Киряк Стефчов, бай ти Ганя, Андрешко. Във Франция дори и инспектор Жавер имаше душа, сигурно по тази причина сега имат риба... Така де, това са подробности. Откакто разцъфнах за нов живот, стигнах до печалния извод, че не си струва човек да умира в името на абстрактни идеи, колкото и прекасни да са те. Няма как да постигнеш нещо, при положение, че си заобиколен от люде, които спъват без да се усещат всяка хубава идея и я оставят да живее единстено като мечта(без да се ограничаваме със сферата на риболова, като "предмет на разкоша"). Тези малки хорица винаги са гледали от килнатата камбанарийка на собственото си сметкаджийство. И десет лева да е таксата - нещата пак биха били същите. Ако пък беше пет, тогава биха си мислили "Защо да давам някакви пършиви пет лева - това са никакви пари, с моите и без моите - все тая"...
Ако някой е решил да направи опит за претворяване на тази революционна идея в материя, напук на Закон и хорско дебелоочие, мисля, че е редно да го стори сам и както си е намислил, пък има една поговорка, която гласи "Или сабя на кръст, или чурка в гъз". То и без това всички отдавна сме седнали на чурката и вече не изпитваме дискомфорт...

п.с. Ако има нещо, за което искрено да ме е яд, това е реализма и многото истина в думите на Баракудата. Не в обидния начин на казаното от него, а в дълбокия му смисъл. Бях убеден, че не е прав, а сега отчаяно се надявам да не е, въпреки че действителността ми говори с завършека на онзи виц за девствеността на Айшето...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Последна промяна Мунчо на Сря Фев 16, 2011 6:12 pm, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 6:53 pm 
Аватар

Де бре Светльо....недей така лошо, че на Благоев това може да си му остане първия и последен пост, а едва ли някой иска това :wink: :wink: !! НАЗДРАВЕ!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 10:54 pm 

Цитат:
It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to heaven, we were all going direct the other way - in short, the period was so far like the present period, that some of its noisiest authorities insisted on its being received, for good or for evil, in the superlative degree of comparison only.
Charles Dickens, A Tale of Two Cities
English novelist (1812 - 1870)

Нищо чудно да е бил риболовец на муха. Русо, също да е замятал в швейцарските Алпи за диви сивени. :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 16, 2011 11:34 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Нищо чудно да е бил риболовец на муха. Русо, също да е замятал в швейцарските Алпи за диви сивени. :D :D :D

И то по 50 мерни на ден :D

Поздрави Ванка!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 17, 2011 3:00 pm 
Аватар

Мунчо написа:
mecho puh написа:

Ъкхъм, той не беше ли казал "Аз не съм съгласен с нито дума от това, което казвате, но съм готов да умра в името на правото Ви да го кажете". :P Пък и Русо... къде го слагаш?
:wink:

Ееех, Мунчакис, каква я свърших аз... :oops:

Мани, че не били компоти, а компютри, ами и ги внасяме, а не е "износ по второ направление"...
« Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'à la mort pour que vous ayez le droit de le dire. »
Тъй бил казал Франсоа-Мари Аруе (Волтер :oops: :oops: :oops: ).... :shock: Демек :" Не съм съгласен с това, което казвате, но ще се бия до смърт за правото ви да го кажете!"
Тъй като горния цитат не е оригинално засвидетелстван в творчеството му, а е леко апокрифен, има много разновидности в литературата...
Какъв Русо ме е подгонил и аз не знам? И то при положение, че си падам по брюнетки.... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 17, 2011 6:29 pm 
Аватар

Нямам си на идея как съм я пропуснал тази тема досега. Не че скоро съм влизал във форума за повече от пет мин., но няма значение.

Твърдо съм за.

Мунчо бате, честно казано малко в повече ми идват вече тези психо-анализи на българина. Това общо взето го знаем всички. Не мога да разбера само защо продължавате да го правите. За да кажете накрая, "Ето аз ви казвах" ли? Лично аз друг смисъл в тези постове не виждам.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 17, 2011 10:57 pm 
Аватар

Много си прав колега, затова само трайчо и четене на чужди мнения.
Успех в начинанието <ok

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 18, 2011 12:44 pm 
Аватар

Мисля, че горният пост изчерпи темата.

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 7:25 pm 

Данчо защо се абиш бе
Първо няма закон за реките
Второ българина е голям в подговотката когато се обещава
ти поне си чел повечко и знаеш какво е описано в под игото
поготовка и после под юргана.
Дано да събереш хора но както ти казах преди тайните завери за нищо не стават. Този фантом федерацията има ли я вече или не и най вече каква е нейната стратегия за развитие на дейността,
кой го знае това.

Аз лично ще дам пари, но има едно друго какво ще се прави с тези пари, кой ще управлява парите, как ще се харчат (това ми е малко професионална деформация) но имам доста опит с такива подобни неща и за това го пиша. Ще радвам да се съберат хора
но опита ми подсказва друго.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2011 11:12 pm 

Колеги, бих ви предложил и друг ваирант.
Една алтернатива по време на криза. Примерно:
Показвате някави въдици, не плащете мазни кебапи.
Просто идея :idea:
:D :D :D :D :D
P.S.
Искам да попитам колеги, които бяха на Искрец за Откровението. Дали всички дадоха за кебапите, които ядоха>? :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа