Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:24 pm 
Аватар

Здрасти Стояне,

Очевидно или аз не съм се изразил достатъчно правилно или ти не си разбрал, какво се опитвам да кажа . Като резултат се получава така, че единственото нещо, което разбирам от написаното от теб е , че не те познавам. С това съм напълно съгласен.

Предполагам, че не ядеш скумриите на керемидка неизкормени?
Или скумрия няма проблем да се изкорми, шаран също, всякаква друга риба може, само не и пъстърва?

Убиват ли се животни за материалец? Ако публикувам снимка на одран елен, лисица, заек, катерица или скалпиран петел нали няма да е чак толкова против етичните и естетични възприятия? : )

Това е лицемерието, демагогията и двойния стандарт.

И понеже постоянно се споменава в тази тема"Мухата" на Косьо,
като стана въпрос за естетика, защо никой не пусна линк към въпросния блог към който и да е от останалите 99,9999% материали там?

Жив и здрав и ти <occasion

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:25 pm 
Аватар

Мунчо написа:
Много си прав, бай Кольо. Казано по габровски - имаш да черпиш едно голямо за истината в думите ти, ама... "Нейсе, запуши я..."...

Колко му е : )

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:29 pm 
Аватар

Цитат:
Привет колега - дядо ти колко пъти е убивал сърна, дива патица или какъвто и да е дивеч само за да види с какво се е хранил?

Ачо с първото си изречение е написал това, което аз щях да кажа.
Дядо ми никога не е убивал животно само за да види с какво се е хранило. Но на абсолютно всички животни ЗА ЯДЕНЕ проверяваше стомасите. Както впрочем и други органи. Въпреки, че и той и всички останали „ знаем” с какво се храни и дивата свиня, и козата, и яребицата, и кокошката и т.н.т. Освен, че по този начин се събира важна информация, при липсата на ветеринарен контрол тези аутопсии в много случаи предотвратяват от заразяването с най-различни болести.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:29 pm 
Аватар

Странно е наистина защо всички теми рано или късно стигат до един и същ "тупик": "вие сте лошите, ние сме добрите"/"ние може да сме лоши, ама и вие правите понякога като нас (особено ако не ви гледат)"!
На всички ни е ясно, че не мухарите са проблема на реките у нас, че не ние тотално обезрибяваме всичко, въпреки "слуховете" за мухарски "наказателни отряди" появяващи се от време на време...И 300 велики мухаря са нищо пред един простак с генератор...Е, най-добре е 300-те да са разумни, но каквото - такова!
На всички също така е ясно, че упорстващите "в защита на правата си" също се чувстват неприятно от ежедневните гадости по водоемите у нас и всичко е по-скоро въпрос на "поза" отколкото на реална лошотия!
Както вече писах днес в едно писмо "всеки си има "бъг"" - защо трябва да ги правим обществено достояние? Имате ЛС - "мерите си ги" там, единия побеждава и после продължаваме напред! Ааа, твърдите че ЛС се четат - ами добре, аз тайни тук нямам, не се притеснявам от нищо казано - това все пак е виртуална реалност, на живо някои вече ме познават и могат да ми фраснат една, когато решат, ако това ще ги направи по-щастливи... :lol: Ако се притесняваме, че няма тайни тук, толкова по-зле: ЛС са за уточняване на позиции без да се предизвиква масова, безполезна и предизвикваща раздори полемика... За другото има мейли, GSM-и и т.н. ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:39 pm 
Аватар

Цитат:
Не е красиво да се пускат такива кадри! Предполагам, че ако ти пратя кадри от кланница (такава, каквато аз съм я видял) ще загубиш за известно време желание за свинско или телешко... :roll: За тази "автоцензура" иде реч - толкова много идиоти пускат гордо "подвизите си" по разни сайтове, че е жалко и сериозните хора неволно да се "вливаме" в техните редици... :oops:
[/quote]

Разгледай този линк:
http://totallycoolpix.com/2010/12/best-pictures-of-the-decade-the-noughties
Всички ли по този начин сме видели отминалото десетилетие и това ли са най-снимките наистина? Или това е просто една от многото подобни компилации, подбрана от болни мозъци?

Не искам да пиша надълго и широко, надявам се да схващаш идеята ми : )

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:44 pm 
Аватар

Цитат:
Имам спомен, че сме се запознавали и сме пътували в една кола, но щом казваш...

Аха и щом сме се запознали значи ме познаваш. :lol: :lol:
Аз за жалост не мога да кажа същото за тебе.
Цитат:
Или скумрия няма проблем да се изкорми

Аз говоря за публикуването на такива снимки.
Аз ли криво думам вие ли криво ме разбирате.
Цитат:
Ако публикувам снимка на одран елен, лисица, заек, катерица или скалпиран петел нали няма да е чак толкова против етичните и естетични възприятия? : )

Ще са също толкова отвратителни колкото и на рибите и ще съм също толкова против!!!
Тогава за какво лицемерие и демагогия ми говориш?

Поздрави и наздраве.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 1:09 pm 
Аватар

Филипов , преди няколко месеца покри мене , сега се покрий ти , защото ако не се усещаш , ставаш много банален , все някой ти е крив , все при теб е всичко правилно , ами живей си там и остави тукашните да се оправят както искат . Бях обещал на адаша да не пиша , но вече пак прекаляваш.... . Мухарския риболов с правилата си не се нарича С. Филипов .. !!! Спри при всяка публикация на колеги постоянно да поучаваш и даваш примери все от Ингилизко , на мн. хора им писна , но не смеят да се обадят . Знам , че след този пост пак ще ме къшнете , но не ми пука , и няма да се унизявам като теб , да се разхождам из блоговете , само да търся кого и с какво да ухапя ! Много низко падна . Жалко за таланта ти......Сори...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 1:17 pm 
Аватар

Кольо, снимките са си баш най-! Отминалото десетилетие е декадата на терора и трагедиите! С какво добро го запомни ти? Хубаво е, че виждаш и доброто, но то е толкова малко на фона на идиотиите, които човечеството само си причинява в гонене на личния успех...
Иначе си прав, че "краските" са затъмнени, все пак това е пропаганда. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 1:27 pm 
Аватар

И ся кво.....въртяхме, сукахме и накрая го докарахме до "косьовисти" и "стояновисти" :-s :-s :D :D !!
П.С.: Бай Ради, предполагам, че никой няма да те къшка, освен ако целенасочено не постигнеш това.
П.С.2: Дискусията заплашва да излезе извън границите на добрия тон, вземете малко почивка, релаксирайте, пък после с нови доводи в битката :D :D !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:24 pm 
Аватар

С темата се получи точно като в лафа "ние го мислехме за добро, то стана както обикновенно", предполагам на бате Райко му е познат.
Аз се определям като "Радославист`51", кой как иска да го разбира, имам дейно участие + снимков материал в няколкогодишни ежедневни мухарски акции по изтребването на клена по Струма.
Килограми мерни кленове, които се раздаваха на приятели и роднините им из Благоевград с цел изяждане. Така се утвърждава „слава“.
После ми писна, първо - дето за Мунчо е най-обидно основание - клен не ям; и второ - то е като да подариш на дете въздушна пушка-за година ще се пробва по всичко хвъркато околовръст, докато не открие удоволствието да стреля само по мишени.
Отдавна риба не прибирам. Ако обаче съм с приятел, на който му се яде - живарника ми е в джоба. То и тези приятели напоследък минаха на замразена и не прибират, ама това си е техен избор.
Еманация се постигна това лято с половинката – след неколкодневно засичане по реката с едно голямо и запалено семейство „плувкари“, поредната вечер /пиехме си заедно/ единия зададе въпроса „има ли днеска?“ а зет му отговори „то при тях винаги има – един фотоапарат риби !“Не съм си и помислил обаче да им проповядвам – хората си ловяха, пържеха и хапваха, това си беше част от почивката им.
Та, в тази връзка, намирам за малко нанагорно отношението към рибата като към птицата кетцъл. Сакън да се не пОвреди, казано по нашенски. Скоро някой може да изпита оргазъм само от вида на кълване на муха без кука /щото и без контра, пак си боде, деааа/. Негова си работа, стига да не ми навира в лицето фетишизма си.

п.с. Шъ апелирам към Шефа да забримчи кофара, и без това всичко след първите три мнения е тотален офф.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:28 pm 
Аватар

Стояне, немога да разбера защо само подскачаш като ущипана мома... Ако не искаш да те щипат не се хващай на хорото, казваше едно време д-р Петър Дертлиев (лека му пръст)
Да се върнем в началото..
Косьо си е направил блог и си пише така както той си вижда нещата. Ако на някой не му харесва, еми да не влиза там.
Сега за въпросните снимки..
Косьо и авторите на снимките вероятно са могли да ги пуснат поне в няколко форума, но не са го направили. Пуснали са снимките в блога и така не пречат на никого. Трябва да се отбележи също, че още в заглавието пише: "Следват някои неестетични снимки..." и чак след това надолу в статията са поместени снимките. Тук Стояне е разковничето - в поднасянето на материала. Тук Стояне за разлика от теб, Косьо е проявил съобразителност и не е изтипосал направо изкормените риби както направи ти. Може би в стремежа си да омаскариш някой друг го направи, но добре, че акулата се намеси и те отсвири навреме..
И така Стояне, когато се наака човек - мирише, ама смешното е когато наакания пита кой така мирише..

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:32 pm 
Аватар

Ачо забавен си както винаги. :lol: :lol: :lol:

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:36 pm 
Аватар

stoyan filipov написа:
Ачо забавен си както винаги.

Е, чак като теб немога да ги разсмивам. Признавам си :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:38 pm 
Аватар

Иска се талант коѝто ти липсва. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:39 pm 
Аватар

stoyan filipov написа:
Иска се талант коѝто ти липсва. :lol:

Опитвам се да го компенсирам с интелект, за разлика..

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа