Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:47 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Sage 99 #4
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 12:07 pm 
Аватар

Викам си, чакай да изокам и тук своята болка, така и така от ден на ден ставам все по-извратен... :lol:
Приятели, някой притежава ли тази въдица, да сподели кратки впечатление? Чудя се дали да не си взема една за нимфинг. Не ме интересуват кастинг характеристики, фърляне и прочие хамалски истории - не мисля да мятам с нея, а просто да си чопля по дънцето, докъдето ми стигат ръчиците. Най-важно ми е усещането.
Между другото, гледам, че и "Грейс" са изкарали "Стриймфлекс" 10' #2, та ме хвърлят в размисли...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 1:05 pm 
Аватар

Здрасти, Ице! Не знам за Сейджа, но на изложението(или излагането :roll: ) в Пловдив, клатнах един такъв стриймфлекс , само че 3ти клас , ако не ме лъже паметта! Стори ми се приятно стегната пръчка, с един такъв странен макародържач, който лично на мен не ми допадна изцяло! Ама то на всеки мнението си е крайно субективно , така че късмет в избора :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 1:18 pm 
Аватар

Баси, де не би "Грейс" да са прихванали тази работа от "Харди"? Доколкото знаех, "Стримфлекс"-а е със стандартен макародържач.

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 2:27 pm 
Аватар

Бахти...немаш ли си уип да си играеш на чегрътанье ве :!: :!: :?: :?: :arrow: :arrow: :-s :-s :D :D !! Мунчакис, тия дължини са от нечестивия, от мен да го знайш, май френд :D :D. Според мен при такива пръти на първо място стои въпроса за теглото...
П.С.: И аз мисля, че Стриймфлекса беше с "нормален" държач от матово зеленикаво дърво и матиран хардуер....Нещо ми се върти в главата, че можеха да спестят втората "гайка", но напоследък тая мод е масово разпространена.

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 4:08 pm 
Аватар

Мунчакис привет, мятал съм точно със същия сейдж за който питаш. Какво да ти кажа - невероятна изработка и характеристики определно насочени към риболов с по-тежки линии. С по-тежковръхата си изключително плавна конструкция този модел май е проектиран за по-сериозни риби, и ако си намерил тук такива къде да ловиш го вземи.

Не ти знам идеята за тази дължина от 10 фута, но ако искаш наистина поливалентна , фина и безтегловна нимфова пръчка, с която впрочем се вадят и двукилограмови риби, си вземи Zaxis 3 клас 9 фута - повярвай ми, с тази въдица няма да се измориш ако ще и 24 часа да ловиш :)

Мятал съм със стария Стримфлекс 10 фута 3 клас - много стегната въдица и добре направена като не лошо бюджетно решение за дължина от 10 фута нисък клас. Новата серия XF2 предполагам ще е подобна като изключим поредния извратен според мен макародържач който ни предлагат от харди/грейс. Мислих и аз за същата, но след като надеждата ми да я видя на живо тази година в Орешака пропадна, интреса ми окончателно се изпари.

Каквото и да избереш, според мен, гледай теглото и баланса и то на живо, щото твоята ръка ще отмалява по цял ден :D

Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 9:04 pm 

Първо, няма нужда да ходиш до Орешака-отиваш пред магазина, и мяташ на поляната наред. Обаждаш се на Наско,идваш, взимаш въдицата и хвърляш.Като строй, новият Грейс е по-добър от стария.Макародържача има малко повече метални апликации.10 фута, четвърти клас е прекрасен.Относно тегло-това са едни от най-леко стоящите в ръката въдици,които съм държал.Има и 9 фута,3 клас.Като съотношение цена-качество,няма коментар.
"Сейджа" 99 е въдица от премиум сегмента.Определено тежи напред,хвърля без проблем 5 клас.Определено си е гьостерица за големи риби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 9:16 pm 
Аватар

Мойте впечатления: 99 на Sage има доста голяма собствена плътност в сравнение с другите сейджове. За нимфи е идеална, но това не е чудно. Въпреки, че е финна ,имаш увереност, че може да издади тухла четворка. Определено ми хареса, но не е универсална въдица за всичко. С нея няма изпускане, ако клъвне неочаквано голяма риба. : ) (BFC-то 4- 10, по-може да се озори). Мята много надалеч, но за суха муха трябва да си със много здрава ръка, за да мяташ цял ден.

ПП Аз имах такава въдица! : ) - за половин час, по време на събора : )) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 10:34 pm 
Аватар

Данчо Савов написа:
Първо, няма нужда да ходиш до Орешака...

Има Данчо, има и то голяма. Защото на събора може да се пробват няколко въдици непосредствено една след друга и така се получава пряка представа спрямо разликите им, поне на трева, и който ще купува сигурно предпочита да има собствен досег с въпросната пръчка на живо.

Интересно ми е впечатлението ти за стримфлекса плюс, ниските класове, модела с удължителната снадка - това определено е нещо ново у нас на пазара.

Поздрав!

п.с. отделно, че знаеш заради кой и по чие настояване се смени датата за Орешака да бъде точно на гергьовден, та поне да беше дошъл според предварителните нагласи. Но сигурно е имало обективни пречки, не знам, сори.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 7:44 am 
Аватар

За Сейдж 99 и за Стримфлекса незнам, но познавам притежател на BFC 10' #3/4 който е много доволен. По негово мнение въдицата се държи перфектно при ваденето на "сериозни" риби, а неговата цел са именно "по-сериозните" риби..
Тук може да видите някой кадър.. http://muhatadnes.blogspot.com/search?u ... results=10

п.п. Иначе съм съгласен, че изпробването и сравнението на въдиците най-добре става (и се разбира) като ги почнеш една след друга..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 10:17 am 
Аватар

Aз също имам БФЦ 10' #3/4 и съм със силно положителни впечатления от него. Единствените ми забележки са от чисто козметично естество. Големите риби не са ми мерак и самоцел, просто искам да си купя и още някоя пръчка. :D

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 12:26 pm 
Аватар

"...просто искам да си купя и още някоя пръчка. :D"

Мамин златен....... :D :D :D :D , усетих те аз, че душицата ти е закопняла за упражнението - "промъкни се по терлици и скрий в гардероба" \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ !! Поздрави Мунчакис!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 3:15 pm 
Аватар

Ако ще си купуваш нова пръчка я по-добре виж тази "The antigravity" 8'6",#2/3,90gr. \:D/
http://www.fries-rods.dk/lang/uk/rods_all_aftma.htm
Има и по-добри предложения,но човек все трябва да започне отнякъде. :D
Веско
П.С.Детайли на въпросното прътле можеш да разгледаш в същия сайт.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 5:31 pm 
Аватар

Ахааа.....Веско е в ролята на изкусителя :-s :-s :-s :D :D ....Дали обаче наш,то момче ще се поддаде на тия съблазни :roll: :roll: :D :D !! Силна е тъмната страна 8) 8) 8) ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 8:54 pm 
Аватар

Ха-ха, Веско, изкусителна е тъмната страна, но моите големи любови са "Сейдж" и "Харди", а в случая мисля, че на първата марка ще падне избора. :lol:
Z-Аxis 3 клас 9 фута е интересно предложение, честно казано не се бях замислял, по принцип цялата серия е доста бърза и твърда за моя вкус, а за специално този вариант сега чух сефте, но щом го рекламират компетентни и уважавани от мен колеги, като д-р Мишо и Драго, вече е обект на вниманието ми. Съдейки по другите по-"кастингови" модели на Фирмата, предполагам, че ще е леко силов, което обаче важи със сигурност и за 99. Без съмнение, по-малката дължина ще е по-удобна за риболов, но на мен въдицата на БФЦ 10"3/4 клас не ми идва дискомфортна при употреба, въпреки че ще бъде просто несравнима като характеристики с горепосочените два модела.
Та така де - ще си мисля какво ще правя, но предполагам, че в конкретния случай и нужди, ще се сведа избора до някой от тези варианти.

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 9:03 pm 
Аватар

Аааа да не стават грешки - не съм компетентен, просто това съм виждал и пипал на живо :) - това ти споделих. Сега ако имаше некоя ЗХЛ 3 клас 9 фута смятам по ще ти допадне ама като няма какво да се прави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа