Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 9:48 pm 
Аватар

Хааааааааааа,Мунчакис!
Никога не съм си мислил,че в скоро време някой съфорумец ще скочи ей така в дълбокото.Тя тъмната страна затова е и тъмна,нали? :wink: Иначе и двете любими твои марки не са това,което бяха... :cry: Факт!Само за протокола,имал съм 11 модела мухарки на Харди,три от които дървени и ен- броя макари/да не изброявам модели/.Откакто нещата се поеха от бизнесмени,които никога не са хващали корк в ръцете си/освен някоя миризлива тапа/и производствата "отплаваха на изток" нищо свястно не съм видял да доплава тъдява.Нещата се пудрят откъм дръжката,а какво се случва по-нагоре е отделен въпрос...Също като грамаданските стопове на източните джипки,които предполагат торс поне на Т 34.
Тва е накратко моето мнение за едната марка.
Затова напоследък по търговете цените на старите добри жопки рядко са достъпни за нас.Е има и изключения,но човек трябва да е винаги на линия и да има малко късмет...
Примерно батето/Райкович/ има такива жопки/сопи,убавкини/от онуй време ,пред които бих се поклонил веднага.
Ей, отплеснах се бре! :shock:
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 10:01 pm 
Аватар

Драгомир написа:
... Сега ако имаше некоя ЗХЛ 3 клас 9 фута смятам по ще ти допадне ама като няма какво да се прави.

Вярно е, Драго. СЛТ и ЗХЛ са сякаш правени точно за мен. Специално проверих, дали няма вариант от последния в 3 клас на 9 фута, но уви. Ако имаше, веднага се мятах. Вярно, че не е "спица", като З-Аксис, но за нимфинг параболичния строй не мисля, че е чак толкова проблематичен, поне според мен. Та в тази връзка, чудя се дали да не разширя кръга на потенциалния избор и до ЗХЛ 9 фута 4 клас, така и така имам 8 фута. :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 10:05 pm 
Аватар

Ице, правилни щения имаш :) Като фен на Фирмата и по-плавните неща що не погледеш и към един красив ZXL та 9 фута 4 клас - мятал съм на вода и с такъв и усещането също си заслужава определено.

п.с. ZAxis'"а, като всички премиум пръчки на Сейдж от 5 Generation graphite, естествено е бърз, но в различните си дължини при еднакъв клас строя е различен. Третия клас на девет фута мисля, че един добър избор за привържениците на много фините линии и лекото оборудване - мощен и здрав за класа си, чувствителен и лесно управляем (лично мнение).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 10:06 pm 
Аватар

vesko написа:
...Иначе и двете любими твои марки не са това,което бяха... :cry: Факт!...

Вярно е това нещо, Веско. За съжаление, "Харди" май са поразени от тази "съвременна болежка" в по-голяма степен, уви. Трябва да изчкаме стотина години,за да видим в какво ще се превърнат "Сейдж". Само дано не свършат като "Пауъл". :D
Мен обаче повече ме е яд, че ние не сме това, което бяхме. :D

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2011 11:56 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
...усетих те аз, че душицата ти е закопняла за упражнението - "промъкни се по терлици и скрий в гардероба" \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ !! Поздрави Мунчакис!!!

При Фирмата, с тези къси туби, няма голяма интрига в акта на криене, бат Райко. :D Но, виж, с криенето на реалната й стойност впоследствие, тази работа се коменсира в излишък. :D

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2011 8:40 pm 
Аватар

Сбъркал съм в бройката! :shock: Не са 11,а 13 моделите като единия от тях е супер култов/делукс-а/,а другия е от новия "жълт" период... :oops:
Впрочем Мунчакис, не спирам да се чудя защо ти е подобна дълга мухарка,ако действително ходиш по тайни дерета и бари :roll: ?
Аз имам доста изтървани риби с мухарка 8'6"/доколкото си спомням, ти си в момента нейн собственик.../ заради това,че идва дълга,опира в надвисналите клони и това пречи на контрол върху линията.Последните две години ходя по тия рекички с мухарки около двата метра и освен,че нямам скъсани мухи по клоните, нямам и изтървана риба заради лош контрол на линията. 8)
Сега да не ме разбереш неправилно?!? \:D/
Последната ми придобивка е именно 8'6", щото къси дължини дал Бог. :D :D :D
Айде приключвай с избора си,че кой знае още какви акъли ще получиш безплатно \:D/ .
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа