Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2011 6:57 pm 
Аватар

Здравейте бездарници, меки китки / според unishtogitelia :D / и всякакви други пустиняци \:D/ !! В съботата със сина нападнахме два обекта - реката около село Злокучане и едноименния язовир от към Шипочанския залив. За съжаление фотки няма, щото след втората снимка на ряката батерейката сдаде багажа....В интерес на истината от реката няма много за показване - десетина кефалета в пубертетска възраст и едно сторване за закачена пъстърва. За какво иде реч - при едно от подаванията, и по-точно при изтеглянето на шнура за поредно подаване, просто "претъркулих" рибата върху един камък. Същата, разбира се, не бе закачена добре, но при преобръщането ми се стори широка и с твърде жълт корем, а кефалите са тотално обезцветени в реката. В крайна сметка не съм сигурен, и за това ще си го водя за сторване...На блесната - същия резултат - кефали в юношеска възраст.....
Към обяд стегнахме багажлъка и отпрашихме да проверим рибното население в язовира от към Шипочанския залив. От тая страна се влива река Шипочаница и се надявах в плитчините да успеем да излъжем по някой бабацко. Да, ама не....С потрес установих, че с оглед на ниското ниво на язовира тая година на практика около километър от залива е тучна ливада....Насладете се на изгледа / от тук насетне фотките са от Ериксон Експериа /:

Изображение

"Следите остават":

Изображение

Между другото, тая тучна тревица лъже много - всичко под нея е подгизнало от вода и шльопането е здраво \:D/ !! Синът веднага зачеса дребни костурляги с блесната, но кефалите никакви ги нямаше....След бърза оперативка решихме да се ориентираме по-навътре покрай брега. Ха тук, ха там, най-накрая успях да открия незаето от кола "джобче" край пътя. Оказа се, че сме малко преди Будното око / мисля, че така се казва местността /. Всъщност не знам будно ли е окото, заспало ли е, ама моите очи се уплашиха от туй, дето видях долу на брега - братя мили, строени каравани, палатки, тенекиени къщурки от всякакви размери, добре поддържани ГРАДИНКИ, водоснабдени с помпи, теглещи вода от язовира, джетове, уинд-сърфове, лодки, моторници, пищящи дечица, засмени майки, татковци, дядовци и баби, цвъртящи барбекюта......Искрено съжалявам, че апарата сдаде багажа, инак щях да ви направя съпричастни към тая человеческа вакханалия по бреговете на многострадалния язовир. Имаше биваци, на които от километър си личеше, че са "постоянен адрес" по смисъла Закона за българските лични документи :D !! Както и да е - провирайки се измежду лодки , колесари и въдици започнах да подмятам един йедър бръмбар. Между другото ветерот придоби ураганни измерения и мятане на повече от шест-седем метра бе истински хероизъм в мирно време!! Независимо от вълнението водата бе кристално чиста:

Изображение

Изображение

Не искам да ви описвам удивлението, с което посрещнах вдигането на не лоша риба при едно от поредните подавания:

Изображение

Изображение

След този успех се разделихме със сина - той тръгна към едни скали, а аз продължих по равния бряг. Имах слука с още три подобни риби по дължината на ивицата, след което вятърът, за радост на сърфистите, стана непоносим и приключихме и този излет....Задължително тая ивица ще бъде преслушана отново при по-нормални природни условия!!
Ами.....толкоз от бат ви Райка!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2011 8:07 pm 
Аватар

Бате пъстърва е било. Няма грешка .... Супер за хубавия излет.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2011 8:49 pm 
Аватар

Екстра Бате си изкарал, хубав разказ и фотки!
По- хубаво че не си фанал петнистата, че пътя към темната страна е обсипан винаги с красоти :D

Жив и здрав!

п.с. ама викаш страхотна тема можеше да стане ако не беха изтрили бърже бърже unishtogitelia дето направо на форсаж влезна рЕзко :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2011 9:03 pm 
Аватар

Екстра......хубава е реката там...и има и по някоя петниста.

Цитат:
Бате пъстърва е било. Няма грешка .... Супер за хубавия излет.

От тия дето ти скачат на джапанката а ? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2011 9:09 pm 
Аватар

Док каза:

"...направо на форсаж влезна рЕзко :D "

Док....мани, мани баце :D .....Важното е, че след толкоз години ми се отвориха очите и най-накрая разбрах кой е педала измежду назе \:D/ !! Поздрави!!
П.С.: Огин да я попари тая мръсТница, дето ми се откачи - всъщност тя е била "той" и, от мен да знайш, е била сто процентов гей, в това не може да има никакво съмнение [-( [-( !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 29, 2011 10:43 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Док....мани, мани баце :D .....Важното е, че след толкоз години ми се отвориха очите и най-накрая разбрах кой е педала измежду назе \:D/ !! Поздрави!!

Ти пък, какво ти пука ...хора всякакви Изображение
Тъкмо си взех пуканки с кола и седнах на първия ред за поредното представление ... ма сътриха човека и нема епична битка с истински гейове, пуу нема късмет момчето Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 12:28 am 
Аватар

Разкош Бате Райка.Язовира е с наистина crystalни води :D ,което е наслада за окото.
Злокучане?Там да няма зли кучета Бате? :D :D
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 6:55 am 
Аватар

Илиански, при обиколките ми напоследък все повече обръщам внимание на наименованията на населените ни места, а честно казано, има твърде интересни такива - скоро бях на ждрелото на река Ерма / пуснал съм фотки в "Красивата България" / и се нагледах на такива - Парамун, Ребро, Конска и т.н. Поздрави!!!
П.С.: Док...и на мен Унищожителя ще ми липсва, както беше подкарал / и квито сме гейове сичките \:D/ / щеше да ни свърши за два-три деня :D :D :D !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 7:52 am 
Аватар

Баси, не е честно - ощетен съм! Искам и аз да си комуникирам с unishtogitelia! Най-малкото защото съм мека китка и докато хвърлям си клатя китката! :D Инак бат`Райко много ме изкефи излета за БЛудното око. :D Освен всичко останало, тучната зелена тревица ми напомни как преди време на едно подобно място се накиснах чак до чакрите, с тази разлика, че под яркозеления "чаршаф" цвета бе по-скоро фекален. :D

п.с. Абе не ми работят емотикноните - исках да изразя водопад от чувства, обаче ядец!

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 7:54 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
.................. и се нагледах на такива - ..... Конска и т.н. Поздрави!!!

На Конска има хубав комплекс за всеки по нещо. Ако е реклама може да го изтриете просто сега като каза и се сетих. Бях там преди 1 година. Нищо не хванах ама ми хареса как са се постарали хората.

Иначе тая пъстърва е била чист късмет. Там сега е адски топла и ниска водата и се чудя как е оцеляла въобще. Предполагам че голямата вода я е отнесла на долу и сега като язко е паднала не е могла да се върне. Миналата седмица се поразходих и имаше доста заклещени риби в разни гьолчета от където преди е минавала реката. Колкото можах спасих ама останаха хиляди дребосъци които няма да оживеят ако скоро не завали дъжд или не пуснат малко повече вода от Бели Искър

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 8:16 am 
Аватар

Мурджеев....така ще е, като не посещавате редовно форума [-X :D !! Момчиле, водата наистина е доста топла. И аз видях много дребни рибенца из тия изолирани "басейни". Дано падне някакъв дъжд, та да ги отнесе в основното русло. Инак за Конска даже гледам в Младост на ХМС-то едни рекламни билбордове...Поздрави!!!
П.С.: Видях едно спретнато гьолче непосредствено преди село Неделково, Трънско. Някой има ли инфо за него :-k :-k .....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 9:44 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
Инак за Конска даже гледам в Младост на ХМС-то едни рекламни билбордове...Поздрави!!!

Абе ти в Младост ли живееш бре ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 10:10 am 
Аватар

Ей, ей....новобранките :D :D !! Момчиле, от 1992г. съм в Младост-1 - първо във 2-ри блок, сега съм на Окръжна болница!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 11:51 am 
Аватар

Евала Бате Райко \:D/ ...много красиви места...абе готин излет си спретнал..пък и разказа е все едно съм бил там!!!! :D
Поздрави!!!!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 30, 2011 12:32 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Ей, ей....новобранките :D :D !! Момчиле, от 1992г. съм в Младост-1 - първо във 2-ри блок, сега съм на Окръжна болница!!

Че те утепам. Ти си ми съсед .... почти. Аз съм в Младост 1.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа