Привет на всички.
В събота отново се събрахме с
Ванката при Конявският мост.
Жегата напираше здраво...но как нагазих във водата, така усетих и прохладата...водата си беше студена.
Почнахме доста вяло..рибата хич не се обаждаше..но пък
Ванката ме изненада колко по добре мяташе от миналата седмица...даже почна и да лови момчето!!!!
Смених целият наличен арсенал от мухи..капризничеше...само плескаше с опашката мухите...пълен игнораш...подиграваха ми се!!!!
Тогава се сетих че бях правил едни мравчици на кука 0.14...и се почна.
Като ви казвам че се почна, няма майтап...не съм броил рибите, но доста нещо излезе...имаше период около половин час, в който всяко второ подаване беше с арест.
Естествено за да не ми е чак толкоз гот фотото излезе от строя....снимах с телефона...не успях да пресъздам обстановката, но поне снимах по нещо.
Изнервихме и останалите рибари...виждаха как мухарката ми се сгъва...и кат извадиш нящо към 30- 35 и го пуснеш.. гледаха ни кат извънземни крачещи из водата.
Ай да пусна и скапаните фотки...

Те това излезна покрай моста...после тръгнахме нагоре срещу течението и пуснах мравката в действие.

Толкоз бързаше да се измъкне че ме остави с празна ръка...

Кляна пощура отвсякъде...изкефи ме на макс..
Ванката и той покрай мен беше доволен от този излет..почерпи по бира и стана време да си вървим...но както ви казах в началото требаше да ми е гадно...бях на около пет, шест километра от село...и с колелото...но кат си затръгвахме установих че гумето се е спукало...та поне си походих стабилно пеши...беше гот, стига да я нямаше адската жега...но пък бях адски доволен, прибрах се с пълна душа!!!
На другата сутрин въпреки хладното утро, отново се понесох към тези великолепни места.
Още от сутринта обаче бяха здраво окупирани от рибари...но намерих къде да си шляпам на воля.
Изредих десетина мухи и отново достигнах до мравката и корковата...до обяд стана приличен риболов с прилични риби...доста борбени бяха...поне двайсетина откачени имах... да не ви занимавам излишно с кофти снимки..ще ви пусна само една.

Честно ..изумих се...най малко съм очаквал костур да се улови на мравка...в бързеите все повече се убеждавам че стават най голямите изненади...то че опита още доста ми куца е ясно...но с този бодливец се нахъсах още повече за следващият път!!!
Ами толкоз от мен...надявам се
Ванката да се запали...дори мухички си беше спретнал пича..негово производство...явно го пипна мухарската зараза!!!
Поздрави на всички!!!