vesko написа:
Ами Данчо да ти кажа нищо от препоръките ти не правя.Не слагам втори чорап,не гледам къде се събувам.Настъпвам неопрена или приятеля ми дърпа с все сили крачола докато го изуя.Не го обръщам наопаки и т.н.Колкото до терените,въобще не жаля това, с което съм обут.
Веско
Веско и аз се чудя на бате Данчо кое не му станаясно от товаче, че не си режеш ноктите, защото и аз мойте ги режа само за морето
Сега сериозно. Данчо говори основно за излетитите в чужбина - 5-10 дена. При 5-10 дневни злети един след друг, гащеризона така подгизва и от вън и от вътре, че не дишане ами и духалка да вкараме в него пак няма да може да го поддържа сух. Да не говорим ако валне стабилно дъжд което обикновенно е не избежно а за Данчо по ирония на съдбата - задължително. И тук идва кофти момента - вънка 30 градуса, тялото 37 , а водата едва 7 градуса. Конденза е жесток, и на третия ден ако не обръщаш гащеризона вече го обличаш мокър и от вътрешната страна. Той не тече, и не пропуска, но човек е обречен следващите 3-4 дена от вътре гащеризона да му по цял ден влажен. И няма такава дишаемост която да се справи с конденза при хора като мен които дори тази вечер пушейки на терасата се потят.
Иначе при нормален риболов у нас лично аз спазвам следните правила:
1. Винаги с колан по време на риболов.
2. След всеки риболов го закачам в банята и си го изплакна с хладка чешмяна вода отвън да отмия мръсотията, след което го прибирам в гардероба до сватбения костюм.
3. Не го третирам с никакви препарати
4. ...... винаги когато мога си попръдвам в него да убия миризмата на пот.
.... до тук 3 години, и над 100 излета - обувките се разпаднаха и 2 пъти ходиха на обущар а на есен няма да имам какво да им се шие вече.