Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: CDC Кадис
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 7:18 pm 
Аватар

Бидейки отворен форум правила и забрани налага само администратора. За лъжлива, невярна или подвеждаща информация се обърни към производителя на съответния артикул.

Аз един път скубах кокошка така че очевидно мога да продължавам да си взиман отношение. А и един път на бой с възглавници едната се скъса та я тъпкахме обратно, предполагам и това се брои щот имаше секви пера. Е верно риба нямаше ама то кат се прибереш капо от реката пак няма ама се брои. Бех по джапанки. Са това води ли се джапанка с CDC или е за друг раздел ?

Аре стига глупости като толко знаете да бяхте отговорили конкретно на човека, а не да търсите варианти за заяждане. Аз имам обяснение и за това но не мисля че не го осъзнавате и сами. Аз му се чудя на акъла при наличието на интернет да земе па и да пита. Са като вече знае на другия му въпрос какво го чака едва ли ще повтори. Аз знаех ама пусто що ли се обадих.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 8:05 pm 
Аватар

Момчиле не се впрягай. И Стоян, и Док написаха достатъчно за смазката и за мухата, аз ти подхвърлих като идея кое може да е по добро от гела. Нека приемем, че нещата са тествани от доста по можещи и знаещи от мен и теб и ние двамата няма какво повече да умуваме по въпроса със смазката. За конкретната муха - в случая CDC-то е използвано за крило най-вероятно ще плува и без смазка и без крило даже.. "Средно охекълена" е и няма дъбинг или материал който да пие вода за да я потопява. Отделно друг е въпроса какво прави кадиса в природата. Плува ли, лети ли, гмурка ли се или бразди по повърхността? Още един въпрос - в каква вода ще се лови с този кадис, с какъв типет, както и много други.... Така, че перата от възглавницата е важно да знаеш от кой от 4-те типа CDC спадат, че да знаеш дали ще ту вършат работа.

На така зададен въпроса - след 10-то подаване няма ли да потъне мухата отговора е : Не ... Даже доста сме писали и а и ти и Док и Стоян.

Поздрави и гледайте Оливър Едуардс, Игор Тяпкин, Мозер .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 8:23 pm 

Пък ний дет ловим с налъми , а не с джапанки да си мълчим ли ?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 8:33 pm 
Аватар

Ами ако имаш нещо конкретно да кажеш за CDC кадиса на Стоян и смазките били те конвенционални или за CDC сподели ако не участвай в някоя тема за бръмбари никой няма да ти се разсърди.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 8:45 pm 
Аватар

msergiev написа:
Пък ний дет ловим с налъми , а не с джапанки да си мълчим ли ?!

Те това е отговор , не бъдете крайни , а си помислете колко вече технологии в мухарския риболов не приличат на класическия муховръз , но се налагат постоянно . Така че , Марио е абсолютно прав в намека си !!Някой да пише каква е разликата м/ду класическия дъбинг и изкуствения например , така че , не се отнасяйте подигравателно към "джапанките" само и само да се правите на "класици" . Няма значение от какво е мухата , стига да е уловиста и най важното да ви доставя удоволствие да я правите и ползвате !!! Да се учим и да не се правим на "профита" , че отстрани изглежда смешно . А колкото до авторите , всяка муха е за отделен водоем , и отделна географска ширина !
Всеки е майстор в своето място , в своята река ! Всичко останало е демагогия и фалшив професионализъм ! Извинявам се за грубото отношение но си е баш така !!!

Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 9:19 pm 

Много моля хора , които не знаят откога ловя и с какво да не се опитват да ме перефразират ! Който не разбира от намеци ... ше разбере от натъртване !
:D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 9:21 pm 

msergiev написа:
Много моля хора , които не знаят откога ловя и с какво да не се опитват да ме перефразират ! Който не разбира от намеци ... ше разбере от натъртване !
:D

PS: Драго , що така бе , Миме ?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 9:34 pm 
Аватар

Какви изводи ще направим от съдържателната полемика до тук, ако има въобще полемика де :D
Конкретно за СДС кадиса - вързан на 14 номер, а бих казал и на 16 и 18, защо не - Стоян показва за сететн път, прекрасно онагледено, лесен за вързване и резултатен модел - лично ловя със СДС мухи активно и мога да участвам в дискусията. От пишещите знам само Момчил и Мечото, че подмятата за пъстърва, Драго е ясен - тогава що се палите останалите.
И вместо да има "професори" и "класици" по добре да се чете коя смазка е по-добра - най-малкото така ще спестите няколко пъти по десет кинта докато стигнете до истината споделена тук. Ако кажете за някоя друга - ще се радвам най -накрая и аз да науча нещо дето да ми е от полза от тук.

И да не забравя да обърна внимание - на по-предния си пост написах най-отдолу не е препоръка, така че кой иска да вярва, аз с чиста съвест продължавам да дискутирам темата. По нея забравих за истинско амаду, но имам отскоро без да съм го ползвал. Та живот и здраве, като го видя в действие, ще пиша и за него, въпреки че отсега съм убеден в практичността му.

Знайте, че незнанието НИ прави често като щрауса с главата си в пясъка, или в БГ'то ще ми кажете, че няма щрауси :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 9:40 pm 

Не вярвам че някой тук може да ми поставя условия къде мога да се изказвам и къде не ! После да нема : Що така бе , Миме ?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 9:43 pm 

msergiev написа:
Не вярвам че някой тук може да ми поставя условия къде мога да се изказвам и къде не ! После да нема : Що така бе , Миме ?!

Та ако ще и да ползва само перата само от лявата част на трътката !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 9:55 pm 
Аватар

:smt024 ](*,) :smt024 ](*,) :smt024
Полудявате пред тези компютри , ходете за риба , експериментирайте , споделяйте с какви техники и мухи сте имали успех. Стига с тези дразги пред мониторите на човек да му се отще да чете , камо ли да пише !!!
Много здраве !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 10:01 pm 

tatkoto написа:
:smt024 ](*,) :smt024 ](*,) :smt024
Полудявате пред тези компютри , ходете за риба , експериментирайте , споделяйте с какви техники и мухи сте имали успех. Стига с тези дразги пред мониторите на човек да му се отще да чете , камо ли да пише !!!
Много здраве !!!

Ама ти ловиш ли със СДС , та да имаш право да се изказваш тук ?! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 10:42 pm 
Аватар

ОООпппппаааа - тука е настанала веселба пак.... :))

Кротко бе пичове - давайте го весело, нищо че един се майтапи по един начин, друг - по по-различен - и стават грешки! Споделяйте, спорете, но не се обиждайте!!! :D

Док, напълно ще се съглася с обяснението ти за течната СДС смазка - преди ползвах ДАБ на Кортланд и едва когато сефтосаф СДС ойл-а разбрах колко много съм се мъчил преди... <:saglsasie Случвало ми се е през ноември хакъла да става на топче парафин... :roll: За неприложимостта на полу-твърдите смазки за СДС да не говорим! Ама като не "пием вода от извора", кой ни е виновен?

Така че - един глас и от мен за СДС ойл и то в качеството му на смазка с общо предназначение!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 10:49 pm 
Аватар

И още нещо по поста на чичо Док - за амадуто - изненадах се колко елементарно е да си направи човек такова и колко е трудно всъщност то да е "истинско" - хем да се направи амадуто трайно, хем да е достатъчно хигроскопично, хем да не е безкрайно такова!!! :D
Експериментирам сега с Fomes fomentarius, пък да видим... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Фев 27, 2012 10:58 pm 
Аватар

Незнам какво е това СДС :sram , но знам, че смазката мирише на гръ(а)нясала пача мас! :smt117

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа