Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2012 5:30 pm 
Аватар

Здравейте колеги. Преди няколко дни попълних колекцията с два къстъм пръта, направени с възможно "най-семплите" бланки на Пасифик Бей - Чайна мейд серия Традишън, ИМ6 графит от по-старото издание / с т.нар. плъм / сливов / цвят /. Едната е 8 фута, петица, другата - 7.9 фута, тройка. Вече имам прът, направен от същия продавач - бланките УлтраУейв на Глобъл Дорбер, и знам, че човека работи прилично. Ползваните компоненти са изненадващо добри за стойността си - базови държачи на Стръбъл - матиран алуминиев кап енд ринг и полиран алуминиев даун локинг. Дръжките са с характерна "бухалковидна" форма, запазена марка на селъра. Ако ви се струват леко тъмни, то е защото ги третирах с корк сеалър и резултатът не е никак лош :-k :-k ...Ето и снимки на пръчките:

Изображение

Изображение

Изображение

Истинската изненада обаче дойде при привеждането на пръчките в "работно положение"....Никога не бихте казали, че двата пръта имат възможно най-еднаквия произход, ако не го знаете. Петицата е стегната, пъргава пръчка, напомняща ми по акция за Гатитата на Венци, докато тройката би допаднала на Драго - с осезаемо мек връх, позволяващ "чисти" подавания и с два метра шнур....
Миналата седмица пробвахме прътите с Венци на поляната зад блока, вероятно би споделил виждането ми за поведението на двете пръчки....
Най-важният извод от настоящия пост - за пореден път се убеждавам, че дори в конкретна продуктова линия на производителите има значими разлики. В този смисъл би трябвало да се въздържаме от обобщаващи и категорични оценки, без да сме имали директен контакт с даден прът ...Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2012 6:41 pm 
Аватар

Бате, честито попълнение на колекцията!

Единият даунлок D1 ли е?

Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2012 7:40 pm 
Аватар

Здрасти Док! Би трябвало да е Д1, защото резбата на другите алуминиеви даунлокинг-и е от ситната....Със сигурност дървото е rosewood. Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Май 08, 2012 8:20 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Здрасти Док! Би трябвало да е Д1, защото резбата на другите алуминиеви даунлокинг-и е от ситната

Именно, но се усъмних от вида на горната шайба която е прилепнала за корка, няма толкова значение.

Казваш, тройката от старите традишън си е мазна та мазна, а :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Май 09, 2012 7:11 am 
Аватар

Док, пръчката е много "шантава". На разклащане има осезаемо мек връх / и то не толкова самият връх, колкото частта в средата на връхната бланка /. Долната секция е относително твърда. В този смисъл веднага строят ми напомни за Кортланд Ендуранс / или поне за модела, който има Венци /. Когато я опреш в твърдо / не ползвам таваня, а една вратичка на гардероб :D / и започнеш да увеличаваш натиска, бътовата секция "поддава" и кривата на огъване става по-равномерна. При практическо хвърляне се получава същата картинка - благодарение на "жилавия" си връх пръчката има нужната чувствителност, за да "усеща" малък метраж шнур и да го "контролира" добре. Като минеш шест-седем метра и нещата стават по-кротки, особено ако я претовариш леко с един клас отгоре / лично на мен ми допадна най-много с една четворка на Венци /. Минавайки десетте метра нещата отново се усложняват...но в обратната посока - естетиката изчезва и иде ред на хамалогията и грешките.....Виж, петицата е съвсем друга бира - при нея купона започва около десетте метра. Нея я пробвах с един Шекспир Одисей ВФ5, чиято душа отдавна е излетяла и съм го оставил за ливадата. Малко са прътите, с които съм правил толкова чисти и стегнати торби на дистанция...Живот и здраве ще донеса пръчките на някое мероприятие за проби. Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 4:30 pm 
Аватар

Ей ,брато [-X !Бях се усъмнил,че някакви тъмни сили са те преджобили,щото напоследък никакъв те нямаше...Слава на всевишния и Муня [-o< ,че няма подобни катаклизми в твоето финикийско състояние!Амин!
Сега сериозно-за къв чемер ти е #5,бре!?!Що се прехласваш по тесните торби сякаш са тесни...сливки?:D /за цвета нищо не казвам :wink: /
Виж #3 си е таман за такива кат нас,хем не се мориш,хем не се кьориш.Меткаш си до десетте метра и режеш излишното...Да не се изкушаваме за повече...
А Стръбъла си е Д-1.Имам У-1,който дойде по погрешка вместо Д-1.Резбата им е еднаква.
<occasion Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 7:53 pm 
Аватар

Де бре брат :D :D !! В случая "проговори" търговския момент - един селър, комбинира шипинга.....А и интерес на истината петицата си остава "класика в жанра" :wink: :wink:. Поздрави!!!
П.С.: Сега дебна нещо върло интересно \:D/ !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 11, 2012 10:49 pm 
Аватар

vesko написа:
А Стръбъла си е Д-1.Имам У-1,който дойде по погрешка вместо Д-1.Резбата им е еднаква.

По-горе ставаше дума за D3, преполагам.
Иначе си е така - ъп или даунлокинг, всяка серия е с еднаква резба.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа