Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Какво плавателно средство е най подходящо за затворен водоем?
Проходилка 65%  65%  [ 13 ]
Надуваема лодка 20%  20%  [ 4 ]
Яхта 15%  15%  [ 3 ]
Общо гласове : 20
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юни 30, 2005 10:20 am 
Аватар

Пускам анкетата защото ми се струва, че въпросът е интересен и отговорите ще помогнат на тези от нас които предпочитат затворените водоеми.
Моля споделете и неща свързани с предимства недостатъци, съпътстващо оборудване, приблизителни цени, варианти за марки и модели, места от където може да се пазарува.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 30, 2005 11:04 am 

Идеално е да имаш яхта и проходилка. С яхта се мръдаш с по висока скорост ако искаш да се преместиш от едно до друго място. От проходилка по добре се лови и можеш да ловиш риби по близко, защото не правиш шум като с лодка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юни 30, 2005 11:24 am 
Аватар

Добре де зарежете анкетата. Дайте да обсъдим хипотезата, ще си купувам проходилка и имам следните въпроси:
1. Какво да гледам като избирам (не че имам някакъв избор, но все пак)
2. Какъв неупрен трябва да имам в смисъл гащеризон с обувки или с чорапи или и двете ще свършат работа.
3. Какви плавници, явно зависят от вида на неупрена.

Споделете повече знам че има хора които ползват проходилки и имат опит.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 06, 2005 11:39 am 
Maverick написа:
Добре де зарежете анкетата. Дайте да обсъдим хипотезата, ще си купувам проходилка и имам следните въпроси:
1. Какво да гледам като избирам (не че имам някакъв избор, но все пак)
2. Какъв неупрен трябва да имам в смисъл гащеризон с обувки или с чорапи или и двете ще свършат работа.
3. Какви плавници, явно зависят от вида на неупрена.

Споделете повече знам че има хора които ползват проходилки и имат опит.
По първи въпрос : Най важното е да има здраво дъно /седалка/.Да не изпаднеш по средата на някой язовир. :lol: :lol: :lol:
По втори въпрос :по добре горетекс /ако е неопрен/ и двете да са без обувки.
По трети вапрос:По твърди и да не са с ярък цвят.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 11, 2005 3:32 pm 

Всички проходилки коите можеш да избереш например на www.cabelas.com са безопасни и по принцип подходящи. Най-големият проблем е качество на надуваеми части. Аз и моите приятели имахме сериозни проблеми с проходилки произведени от Creek Company. Сега почти всички ловим с Trout Unlimited. Лично имам Trout Unlimited Kennebec Pontoon и е най-добра проходилка която ползвах до сега. Плавници имам от Creek Company, но можеш да ползваш и другите. Някой ползва и по-големи плавници на водолази. Иначе ги слагам през обувки. Имам Orvis Pro Guide Breathable гащеризон без обувки, взимам своите ботуши и на тях слагам плавници. Можеш сигурно и без но по-приятно е със.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2005 3:43 pm 
XAXAP написа:
Всички проходилки коите можеш да избереш например на www.cabelas.com са безопасни и по принцип подходящи. Най-големият проблем е качество на надуваеми части. Аз и моите приятели имахме сериозни проблеми с проходилки произведени от Creek Company..
:shock: :shock: :shock:
Колега ти направо ме удиви!!!Какъв е проблема с надуваемите части ,който не ги прави опасни ? :roll: :roll: :roll:

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2005 4:50 pm 

gergenenov: Примерно след една година ползване започват да пускат въздуха къде са залепени. Но бавничко, нищо опасно, само неприятно. Трябва да надуваш всеки един час на пример. И е почти невъзможно да се оправи. Това е от лошо качество на гума.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 12, 2005 7:23 pm 
Аватар

Добре де обаче не ми се инвестират прекалено много финанси, а все пак ми се иска да пробвам. Мисля да опитам ръчна изработка от подръчни материали, но остава проблема с плавниците. Дайте някаква идея как да се снабдя с плавници които да мога да ползвам с вече наличния ми ПВЦ гащеризон. Обиколих всички магазини в София, в които се продава подобна екипировка, но не намерих подходящи за тази цел. Иначе тук http://www.cabelas.com виждам се продават. Питам се дали мога да поръчвам сводно и колко време ще чакам доставката и какви са начините за разплащане (досега не съм правил подобни транзакции).
Благодаря предварително.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2005 7:53 am 
Forum Admin
Аватар

Maverick написа:
Иначе тук http://www.cabelas.com виждам се продават. Питам се дали мога да поръчвам сводно и колко време ще чакам доставката...

Евгени, тук в тази тема Стефан е дал инфо за поръчването по нета:
http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=883

Поздрави!

Радо

П.С. Няма ли магазини тук за водни спортове, в които да си купиш едни плавници?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2005 9:45 am 

Maverick: ако не искаш да плащаш почти нищо, можеш да си направиш седалка с джобове която се слага на гума (вътрешната част, не знам българска дума за това нещо) от трактор. Това е най-евтиното решение но малко неприятно за влизане и излизане от тази вид проходилка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: re
МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2005 4:33 pm 
Maverick:Ти сигурно си проучил въпроса но:Най евтино излиза,като си намериш гума от камьон/усилена/ ,колани от кола и си зашиеш седалка от бризент./Голям гърч е с такава но и аз съм започнал така/.
За плавници можеш да провериш в RAMSTORE аз от там си купих преди години за12лв. Едни пласмасови /регулиращи се/малко смотани но за 12лв.толкова. Те могат да се слагат след побългаряване в/у обувки. :wink:

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2005 5:31 pm 

Маверик, от Кабелас може да се поръча.
Има два вида шипинг. По пощата за 20 дена и по въздух за три-четири. Съответно 20 и 40 процента над цената.
Но ако поръчката е над 50 евро, се плаща цесия 12 лв+ 5 процента мито +20 процента ДДС + митническа декларация/ ако нямаш познат който да ти я напише както услуга/.
Колегата е дал едно решение-хоум мейд. Виждал съм такова нещо и ми се струва съвсем подходящо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 13, 2005 9:05 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Маверик, от Кабелас може да се поръча.
Има два вида шипинг. По пощата за 20 дена и по въздух за три-четири. Съответно 20 и 40 процента над цената.
Но ако поръчката е над 50 евро, се плаща цесия 12 лв+ 5 процента мито +20 процента ДДС + митническа декларация/ ако нямаш познат който да ти я напише както услуга/.
Колегата е дал едно решение-хоум мейд. Виждал съм такова нещо и ми се струва съвсем подходящо.

Плавниците пак ще излезнат по-евтино отъколкото ако се купят от българия. Гледах едни в магазина на Евлоги Георгиев, които ако се купи най големия размер ще станат сигурно обаче струват 130 лв. (б*х му м****а).

Акулата написа:
П.С. Няма ли магазини тук за водни спортове, в които да си купиш едни плавници?

Има но за тях плавниците дето се обуват върху боти са прекалено прости и не си струва да се внасят. Срещу магазин "Куката" има такъв и на Евлоги георгиев. Има и един варненски сайт. Там цените са над 200 лв.

Иначе се оказва, че проходилка колкото да се пробва не е толкова трудно да се намери. Намерих човек който прави от вътрешна гума и ги облича с плат с цип за да може като се спука да си я смениш.

gergenenov написа:
Те могат да се слагат след побългаряване в/у обувки.

Сподели ако обичаш каква е технологията. Кой точно вид плавници и как става побългаряването. Загледал съм едни не много скъпи но не мога да преценя как да го направя и още не съм ги купил. Умувам....

Страхотни сте още малко и ще се получи нова глава за Бай Ганьо. Тка според мен се открива ХАмерика. Огромни благодарности за идеите, ще са полезни не само на мен, а и на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: re
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 5:03 pm 
Колега ,мойте са регулиращи се /с каишка отзад/ трябва да прецениш дали-твойте обувки ,ще влязат в отвора .Ако влязат значи няма нужда от ремонт .Ремонта трябва да се прецени според ботушите .

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 17, 2005 2:07 pm 
Аватар

Е намерих си плавници, на морето в Ахтопол в един рибарски павилион. Размер хикс хикс ел с каишки. Каката се нави да ги пробвам с гащеризона и станаха точно. Сега вече си имам и плавни и проходилка (купих си я от Емо, мнго добре ги прави). Сега само време нямам да пробвам всичко това но и това ще се случи рано или късно.

Наслука и благодарности за помощта.
П.С. Скоро ще пусна снимки за да видите всичко.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа