Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 8:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

За конфликтите във форумите!
Анкетата свършва на Нед Юли 24, 2005 4:04 pm
1 8%  8%  [ 1 ]
2 92%  92%  [ 12 ]
Общо гласове : 13
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 4:04 pm 
Forum Admin
Аватар

Верен на една от основните си идеи, популяризиране на мухарския риболов в БГ от известно време насам, се стремя да правя и струвам така, че каквото съм научил за мухарски риболов да го споделя на тези, които имат желание да го чуят.
Започнах със сайта, като място за моята трибуна, но в последствие произлезе нуждата от създаване на форум, форум за мухарския риболов, където хора с общи идеи и желания да прекарват свободно време в коментирането на неща свързани с любимото си хоби.
Основното, което си поставих за цел създавайки този форум е да го направя възможно най-интересно за посещения, за да може човек влязъл веднъж в него и зачел се из темите, да остане с едно приятно чувство на удовлетворение, че по някакъв начин се е обогатил, и желание отново да го посети, с надежда, че при следващото му посещение на форума, ще научи неща още по-интересни от преди.
За да бъде интересен за посещения форумът, в него трябва да има неща, споделени от участниците в него. Тук се появява ролята на потребителите на този форум, която е основен двигател на форума, без която, разбира се, той нямаше да бъде такъв за какъвто е определен.
И ролята на потребителите, според моето схващане е да споделя неща между другите потребители, които е разбрал за мухарството, да задава въпроси които го вълнуват, да отговаря на такива които знае, въобще да участва в един диалог, разумен, цивилизован, подчинен изцяло на добрия тон, в който диалог да се споделя информация, който да обогатява всички...Или пък, при липса на такова желание, просто да си чете...
Често се случва, някой да каже нещо, с което другите да не са съгласни, съвсем нормално е това, защото истината е една, но неприятно става, когато някой го приеме това като нещо лично отправено към него и се влезе в разногласие, което от дума на дума, по инерция, се превърне в конфликт– скандал с излишно напрежение, разменяне на думи, заради което след това хората участващи в него започват да се извиняват и т.н.
Винаги има прави, други грешат, но като цяло резултатът от тези скандали, бих ги нарекъл плевели на форума е един и същ и всеки много добре го знае – едни хора напускат форума обидени и т.н., други се извиняват за думите си и т.н. и като цяло се ИЗКРИВЯВА доброто отношение, споделянето и обмяната на информация, от който печелят всички, а остава едно грозно петно, в което има и истина, която макар и да изплува на повърхността под нея остава една неприятна поредица от необмислени думи, което някак си на фона на всичко останало не стои добре.
И затова един от принципите ми е - да не допусна развитието на каквито и да е плевели, конфликти, скандали и дори заченки на такива, като безусловно трия мнения теми и т.н, в които се зараждат те.
И повярвайте ми, не ми е лесно, когато нещо трябва да го изтрия, защото знам какво означава да отделиш от свободното си време за да го напишеш, но самият факт, че форумът страда от тези конфликти, които спокойно могат да се водят между участниците в него на лични съобщения между тя, ме кара да се отнасям по такъв начин към тях.

Та затова сега се обръщам към всички тук, моля гласувайте, дайте вашето мнение за това:

1. Дали да премахват модераторите развитието на конфликти, като трият темите още в самото зараждане на даден конфликт?

Или

2. Да не ги трият, оставяйки развитието на конфликтите?

Каня всеки, който има какво да каже в тази тема да го стори и същевременно да пусне своя глас, за да може от резултатът на анкетата един път за винаги да сложа правила за писане тук, които модераторите и потребителите на този форум да спазват, ако желаят да участват в него.

Поздрави на всички, очаквам вашите коментари!

Радо Акулата

Последна промяна akulata на Пон Юли 18, 2005 4:23 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 4:44 pm 

Както винаги, когато задаваш подобен въпрос, отговорът не е еднозначен, Радо - пример въпроса за пъстървовите реки. :wink:
Моето мнение е да се намесват модераторите, когато конфликтите се превърнат в лични нападки. Няма нищо лошо в това да има различни мнения по дадена тема. Няма нищо лошо и да се задават "неудобни" въпроси в теми, публикувани във раздели, които ги засягат.

Няма да гласувам, защото въпроса е зададен манипулативно и предполага твърд отговор с да и не, който е трудно да се даде по такъв вид тема, за която можем да пишем до декември месец.
:wink:

Поздрави,
theater

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 5:28 pm 

Понятието "конфликт" е доста разтегливо. Под конфликт може да се разбира следното:
1. Аз и колегата Бороо водим разлютен спор по темата дали мухата Конемара Блек трябва да бъде с три косъма на задника или с четири. Борооо твърди че трябва да е с три и който казва, че космите трябва да са повече, е скандално невеж тъпанар. Аз от своя страна опонирам, че не пък, с четири косъма е модела, и Борооо я прави по себе си, а аз по оригинала. Пооплюваме се малко, но в рамките на допустимото и толкоз. Допустимото според мен е: "Абе аз когато съм връзвал мухи ти още си ходил прав под масата" или нещо от сорта. Недопустимо е "Абе виж се къв си пишманджия, ако беше щъркел една риба не мое да си хванеш, ще умреш от глад", ама ако ще се трие да се трие само тома, без дебата за броя на космите по задника на Конемарата Блек.
Против съм да се трие такъв пост изцяло.
2. Аз и колегата Борооо обясняваме един на друг кой какъв тъпанар и нещастник е и се обиждаме един друг.
"За" съм да се трие такъв пост.
3. До теми като тази на Павел Иванов, засягаща относително затворен кръг хора, вероятно достъп трябва да имат само потребители, които са пряко засегнати от тази информация.
По принцип: всеки форум не е нищо друго, освен демократично общество, спазващо определени правила на общуване. Наличието на форума е един от компонентите, който привлича потребители, и съответно оформя рейтинга на всеки специализиран сайт от този тип. За експеримент собственикът на сайта може да махне форума за две седмици и да види как ще се измени посещаемостта на сайта. По тази причина при изтриването на теми трябва да има ясен и точен критерий, а не да се прави по собствено усмотрение на хостващия сайта или модератора - аз като модератор в един друг форум веднъж допуснах грешка да изтрия една тема, за което сега считам, че не бях прав, въпреки че голяма част от мненията бяха погрешни, но това е и същността на демокрацията, че всеки е свободен да изказва мнения, които може да са грешни, но може и да са верни. Затова много внимавайте.
И последно: собствениците на сайта и модераторите трябва да могат да даянят на критика. Примерно: ако аз кажа, че Акулата е слаб риболовец, Акулата вместо да се обижда и да трие темата, по-добр еда направи две неща: или да си признае че е слаб, или да ме обори с некви факти и данни, или просто да убие глупака с мълчание. НО НЕ ДА ИЗТРИВА подобна тема. Или примерно ако аз кажа, че мухите на Акулата не ловят добре риба, понеже са лошо изработени, също да не трие поста, а да сложи начало на дискусия: ловят ли моите мухи или не, и потребителите да се изкажат по въпроса. В такъв случай ще излезе, че проблемът вероятно е в мен, не мога да хващам риби на муха, но вместо да търся вината в себе си, аз я търся в Акулата. Ако обаче напиша: мухите на Акулата са грозни и скапани, тогава постът подлежи на изтриване, тъй като съм използвал обидна квалификация спрямо колега и негова дейност, или Акулата иска да сложи начало на дискусия: грозни и скапани ли са ми мухите. ИЗБРОЕНИТЕ ИМЕНА НА КОЛЕГИ ПО-ГОРЕ СЪМ ГИ ПОДБИРАЛ СЪВСЕМ ПРОИЗВОЛНО, ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ЧЕ С БОРОО ДЕЛИМ НЕЩО ИЛИ СЧИТАМ МУХИТЕ НА АКУЛАТА ЗА ГРОЗНИ И НЕЛОВЯЩИ, ОПАЗИЛ ГОСПОД.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: !
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 5:34 pm 
Аз като сравнително нов участник във форума мога да споделя ,че още на втория ми пост бях на път да се откажа ,тъй като се наложи да го изтрия./въпреки че може би аз не съм бил прав/.
Трябва да внимават модернаторите и да преценяват кога да се намесват.:” В спора се ражда истината”: гласувам с 2.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 6:07 pm 
Аватар

Знаете моето мнение по въпроса.
Преди време бях доста активен в този форум, но след изчезване на няколко мнения (които си бяха съвсем по темата) си дадох дума да спра да пиша тук.
Моето мнение за модериране (изтриване) на теми и съобщения е следното:

Това тук /поправете ме, ако греша/ е тематичен дискусионен форум. В него потребителите обсъждат различни теми, спорят и дискутират. Това да изтриеш на някого мнението е все едно когато говориш с някого ти да си кажеш мнението, а да запушиш с ръка устата на опонента си, когато той трябва да се изкаже.
Съвсем нормално е да има спорове... Представете си колко скучен би бил живота /по-възрастните си спомнят врмето/ когато всички са на едно мнение. Както са казали хората - в спора се ражда истината.

Според мен трябва да се трият единствено теми, които са ОТКРОВЕНО заяждане с някой, съдържащи нецензурен език и други явно провокативни теми. Тук идва естествено въпроса - кой ще определя и по какъв критерии кои теми влизат в тази графа ?

Трябва, както има правила за потребителите да има и правила за модераторите. Аз като потребител на този форум примерно бих искал да знам при какви условия мои мнения ще бъдат изтрити, за да си направя сам преценка заслужава ли си да пиша тук, или няма смисъл, защото така и така всичко ще бъде "модерирано" и мнението ми няма да се види от никой.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 8:39 pm 
Аватар

Тъй ся само ще обобща :

theater написа:
Няма да гласувам, защото въпроса е зададен манипулативно и предполага твърд отговор с да и не, който е трудно да се даде по такъв вид тема, за която можем да пишем до декември месец

Стенли написа:
По принцип: всеки форум не е нищо друго, освен демократично общество, спазващо определени правила на общуване. Наличието на форума е един от компонентите, който привлича потребители, и съответно оформя рейтинга на всеки специализиран сайт от този тип. За експеримент собственикът на сайта може да махне форума за две седмици и да види как ще се измени посещаемостта на сайта. По тази причина при изтриването на теми трябва да има ясен и точен критерий, а не да се прави по собствено усмотрение на хостващия сайта или модератора............И последно: собствениците на сайта и модераторите трябва да могат да даянят на критика. Примерно: ако аз кажа, че Акулата е слаб риболовец, Акулата вместо да се обижда и да трие темата, по-добр еда направи две неща: или да си признае че е слаб, или да ме обори с некви факти и данни, или просто да убие глупака с мълчание. НО НЕ ДА ИЗТРИВА подобна тема ..............

gergenenov написа:
Трябва да внимават модернаторите и да преценяват кога да се намесват.:” В спора се ражда истината”

Адаша написа:
Това тук /поправете ме, ако греша/ е тематичен дискусионен форум. В него потребителите обсъждат различни теми, спорят и дискутират. Това да изтриеш на някого мнението е все едно когато говориш с някого ти да си кажеш мнението, а да запушиш с ръка устата на опонента си, когато той трябва да се изкаже.
Съвсем нормално е да има спорове... Представете си колко скучен би бил живота /по-възрастните си спомнят врмето/ когато всички са на едно мнение. Както са казали хората - в спора се ражда истината.

Според мен трябва да се трият единствено теми, които са ОТКРОВЕНО заяждане с някой, съдържащи нецензурен език и други явно провокативни теми. Тук идва естествено въпроса - кой ще определя и по какъв критерии кои теми влизат в тази графа ?

Трябва, както има правила за потребителите да има и правила за модераторите. Аз като потребител на този форум примерно бих искал да знам при какви условия мои мнения ще бъдат изтрити, за да си направя сам преценка заслужава ли си да пиша тук, или няма смисъл, защото така и така всичко ще бъде "модерирано" и мнението ми няма да се види от никой.

Тъй да дообобща :
горните цитати съм ги цитирал както лично на мен ми изнася .
не искам да обвързвам писалите горните слова определено и само с тези цитати .
мислех че критика + спор се различава коренно от конфликт + заяждане ама явно ни е тъй .
все пак е хубаво да се гледа на света с розови очила особенно когато ти ги слага някой друг .

Радо написа:
Винаги има прави, други грешат, но като цяло резултатът от тези скандали, бих ги нарекъл плевели на форума е един и същ и всеки много добре го знае – едни хора напускат форума обидени и т.н., други се извиняват за думите си и т.н. и като цяло се ИЗКРИВЯВА доброто отношение, споделянето и обмяната на информация, от който печелят всички, а остава едно грозно петно, в което има и истина, която макар и да изплува на повърхността под нея остава една неприятна поредица от необмислени думи, което някак си на фона на всичко останало не стои добре.
И затова един от принципите ми е - да не допусна развитието на каквито и да е плевели, конфликти, скандали и дори заченки на такива, като безусловно трия мнения теми и т.н, в които се зараждат те.

Е явно съм конфликтна личност :?
Те затуй ще съчетая неколко неща от написаните от Радко :

Тъй първо : извинявам се на всички които съм обидил в изтритите две теми само че с едно допълнение - ако наистина от нещо са се обидили при положение че не съм използвал нита една обидна дума , не съм влизал в съзнателен конфликт с никой в темите , то значи е имало защо !!!

Тъй второ : както казах по горе - явно съм конфликтна личност и нямам нищо напротив да се изтрие и това ми мнение както и всичките ми досега списувани такива !

Със здраве и НАСЛУКА !!!

малце помощ относно старите ми мнения :wink:

Последна промяна Павел Иванов на Пет Юли 15, 2005 11:47 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 9:12 pm 

Към Павката:
Павка, никой не си обидил. Чесно да ти кажа, ми прозвуча малко наставнически. Но всеки си има мнение. То понеже аз си ги писал приоритетите и аз се почувствах неприятно, а съм ги мислил де.
Ще е липса за форума ако с Шамана не списувате. Виждаш и аз се мешам във форума дет си модератор.

За общуването във форума:
На Станил ми идваше да му нашокам канчето, малко след като се запознахме. Щот се видехме, джаснахме по некоя бира и му пиша ЛС.
Дай да си направим махленска мухарска друьинка, та и шапки и тениски да имаме.
Той го изтпоса тенденциозно във форума, че емблемата трябвало да бъде некъв грозено набоден стършел от задницата на който се подава кука без контра и нещо такова Стършели мършели. А после разбрах, че така си обущаваме на майтам. Сега съм бил параноик, несериозник и т.н. Ко да го праиш приятел

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 10:14 pm 
Forum Admin
Аватар

Преди да започна да пиша настоящия пост, бих искал да благодаря на всички до тук, участвали в темата, радвам се, че тази тема започна своето разискване, крайно време беше да се започне, за да може по-бързо да се изясни и конкретно да се поставят правилата за писане тук, по които да се водят и модератори и потребители.
И сега бих желал да анализирам няколко мнения от горепосочениете, приемайки и отхвърляйки някои от тях, по моя лияна преценка разбира се, заради което, ще се наложи да ползвам цитати, малко трудоемкоза писане и четене, но, няма как, емата нараства...
Започвам с тези изказвани, които се покриват с моите:
Боро написа:
А, че трябва да има правила и определен етикет - да трябва!

Константин написа:
Моето мнение е да се намесват модераторите, когато конфликтите се превърнат в лични нападки. Няма нищо лошо в това да има различни мнения по дадена тема. Няма нищо лошо и да се задават "неудобни" въпроси в теми, публикувани във раздели, които ги засягат.

гергененов написа:
Трябва да внимават модернаторите и да преценяват кога да се намесват.:” В спора се ражда истината”:

Бат Стан написа:
2. Аз и колегата Борооо обясняваме един на друг кой какъв тъпанар и нещастник е и се обиждаме един друг.
"За" съм да се трие такъв пост.

По принцип: всеки форум не е нищо друго, освен демократично общество, спазващо определени правила на общуване. Наличието на форума е един от компонентите, който привлича потребители, и съответно оформя рейтинга на всеки специализиран сайт от този тип. За експеримент собственикът на сайта може да махне форума за две седмици и да види как ще се измени посещаемостта на сайта. По тази причина при изтриването на теми трябва да има ясен и точен критерий, а не да се прави по собствено усмотрение на хостващия сайта или модератора

И последно: собствениците на сайта и модераторите трябва да могат да даянят на критика.

Павката-Шамана написа:
Знаете моето мнение по въпроса.
Преди време бях доста активен в този форум, но след изчезване на няколко мнения (които си бяха съвсем по темата) си дадох дума да спра да пиша тук.
Моето мнение за модериране (изтриване) на теми и съобщения е следното:

И на Павката има някоко които е цитирал от вее гореизброените, за което няма да ги изреждам наново.

Сега ще се опитам да изкажа мнение, което се различава от споменати до сега в дискусията:
Бат Стан написа:
1. Аз и колегата Бороо водим разлютен спор по темата дали мухата Конемара Блек трябва да бъде с три косъма на задника или с четири. Борооо твърди че трябва да е с три и който казва, че космите трябва да са повече, е скандално невеж тъпанар. Аз от своя страна опонирам, че не пък, с четири косъма е модела, и Борооо я прави по себе си, а аз по оригинала. Пооплюваме се малко, но в рамките на допустимото и толкоз. Допустимото според мен е: "Абе аз когато съм връзвал мухи ти още си ходил прав под масата" или нещо от сорта

Това с плюването, колкото и малко да е не го приемам, спор до убеждаване на противника в твойте идеи да, но плюване, може и съвсем малко слюнчене да е, ехехе, не го приемам и допускам.
Стенли, ще си позволя и примера, който даде с мен, като го ползвам като пример, за да обесня как е добре, според мен, да постъпи потребителя и модератора:
Цитат:
ако аз кажа, че Акулата е слаб риболовец, Акулата вместо да се обижда и да трие темата, по-добр еда направи две неща: или да си признае че е слаб, или да ме обори с некви факти и данни, или просто да убие глупака с мълчание. НО НЕ ДА ИЗТРИВА подобна тема.

Или примерно ако аз кажа, че мухите на Акулата не ловят добре риба, понеже са лошо изработени, също да не трие поста, а да сложи начало на дискусия: ловят ли моите мухи или не, и потребителите да се изкажат по въпроса. В такъв случай ще излезе, че проблемът вероятно е в мен, не мога да хващам риби на муха, но вместо да търся вината в себе си, аз я търся в Акулата.

Ако обаче напиша: мухите на Акулата са грозни и скапани, тогава постът подлежи на изтриване, тъй като съм използвал обидна квалификация спрямо колега и негова дейност, или Акулата иска да сложи начало на дискусия: грозни и скапани ли са ми мухите

По първото, да речем че даден потребител каже на друг, че е слаб и т.н. за сега това е едно мнение изакзано от потребител имащ право да го напише, след като така мисли...
Тук няма място все още за намесване на модератор
Другият в случая, този който му е отправено това, ако реагира остро и от това стане конфликт, тук вече трябва да се намеси модератор, въпроса е оставам на вас, да прецените начина, по който да действа модератора...

По второто за това, че да речем "мухите на потребителя не ловят добре риба..." отново няма за какво да се намесва модератора, тъй като за сега това, което е казано от потребителя за мухите на друг такъв си е чисто негово виждане, което ако аз съм на мястото на потребителя с хулените мухи, не бих направил каквото и да е било, както се казва, ще си замълча,защото за мен, това с дискусии и анкети и т.н. е излишно...
За третото предложние, "че мухите на даден потребител са грозни и скапани" отново модераторите не бива да се намесят, защото отново се изказвам мнение от потребител.

Тук именно идва същината на проблема, за който говорех за влизане и създаване на конфликт от потребитела на когото с отправени обидите, да ги наречем.

Добре би било, ако той, поне според мен не обръща внимание на казанато, което ще остане да виси във въздуха и всеки ще го прецени дали е вярно или не.
Има много моменти както, и случая с Павката, на който не искам да се спирам, защото вече казах, че е добре да се реши в предстоящото събрани, та има много случаи в които е добре според мен, разбира се, това е мое мнения, да не се разискват такива теми във форумите...

Казах всичко това горе, за да се опитам да акцентирам върху ментите, заради които може да възникне даден конфликт и това, кога точно да се намесва модератора в определния случай...

Също така, не трябва да пропускаме един изключително удобен момент, който ни предоставят Личните съобшения, с помощта на които, ако има нещо което двама души трябва да си кажат, може да използват и по този начин да не зангажират с техния възникнал спор, конфликт и т.н. всички останали потребители...

Благодаря ви за мненията още веднъж, ценя ги, и каня и други колеги да се включат, защото, повярвайте ми, интересува ме много този въпрос и искам един път за винаги да го разрешим...

Поздрави на всички!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 14, 2005 11:42 pm 
Аватар

Конфликти е имало и ще има,били те в един по-дженталменски тон и основателни или пък разпри от типа"Добре дошли в Коньовица".Но важното е да се спазва добрия тон.И едно е някого да критикува някого а съвсем друго е да се заяжда преднамерено.И тук хубавото е че във форума пишат хора наистина отдадени на риболова,тоест истински дженталмени.

Та вместо да се дърляме я да се събереме на един мухарски сабор па да изпиеме неколко каси с бира и .....сичко ше е ок :wink: <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2005 1:35 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Пет Юни 22, 2007 7:54 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2005 11:43 am 

Радо,
този проблем е във всички форуми коите съм гледал до сега. Остави си форума и с конфликтите, те са съвсем нормални в не-лична комуникация на хора. Ти няма да имаш работа с изтриването, ние можем да ползваме всички информации, също конфликтните. Галсувам за 2.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2005 12:38 pm 
Аватар

XAXAP написа:
Радо,
този проблем е във всички форуми коите съм гледал до сега. Остави си форума и с конфликтите, те са съвсем нормални в не-лична комуникация на хора. Ти няма да имаш работа с изтриването, ние можем да ползваме всички информации, също конфликтните. Галсувам за 2.

Поздравления за мнението !
С едно изречение каза толкова неща (и то се верни) за които по-горе изписахме цели романи !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2005 2:42 pm 
Аватар

Гласувам за 2. Всяка информация е важна за мен. Дори и това, че някой е изтрил нещо. В телевизията какво правят бииииип и толкоз кой чул чул. Предлагам като компромис да не се трият цели теми а на мястото на нецензурните изрази и заяждания да се слага бии....п. Освен това има и друг подход: Модератора пуска ЛС на автора да се самоцензурира и толкоз. Оттам нататък нека оставим възпитанието ни да си свърши работата. Освен това от всеки пост на всеки потребител се излъчва някаква индивидуалност, няма да ми е интересно ако не ви познавам. Тогава по добре да се назначи главен редактор и да си четем форума като вестник, примерно вестник Рибар. Отваряме го веднъж седмично прочитаме какво пише и отиваме за риба.

Наслука...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2005 2:46 pm 
Аватар

Накой видя ли нещо??? Току що се измодерирах сам (първо си коригирах мнението после си го изтрих но то си беше мое). Това го може всеки нека си поемем отговорността лично.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 15, 2005 2:51 pm 
Forum Admin
Аватар

XAXAP написа:
Радо,

Мартин, благодаря ти и на теб за мнението, колкото повече мнения толкова по-добре ще се изяснят нещата.
Мартин, ти си човек, който е посещавал много форуми, кажи моля те, там как стоят нещата с възникване на конфликт, който прекрачва добрия тон на водене на диалог?
D-r Misho написа:
Предпочитам да има дебати(спорове) а не конфликти.Конфликта както и да завърши винаги остава горчилка.Трия постове с явни обиди,груб и просташки тон.Също и всяка дума целяща да унижи който и да е.

Но въпросът е другаде - нека се помъчим да сме по-толерантни по между си,да приемаме спокойно чуждото мнение.Нека да работи метода на убеждението чрез диалога.Да няма менторски изрази и наставления.Да не забравяме ,че за повечето тук риболова е едно разтоварващо хоби.

Док, привет,
радвам се че и ти изказа мнение, в което има много истина.
Склонен съм след всички досега изказани мнение да приема варианта, да не се трият цели теми с конфликти, а само определни мнения, които явно личи че не е добре да бъдат във форума, мнения с обиди и зачждане.

Благодаря ви, че се включихте в темата ще чакам и още мнения.

Поздрави!

Радо

П.С.
D-r Misho написа:
Също така съм против писането опрделено извън риболовни теми защото собственика на форума го е направил строго тематичен.

Това ще бъде следващата дискусия, която ще повдигна, но нека първо завършим тази...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа