Де бре чавета, ненаиграхте се

...Бат Даньо, Станли Богдан прави собствени макари, Чарлтън е друга легенда...Преди време влязох в комуникация с Дан Байфърд, известен най-вече с мухата "Зонкер, по повод на една фибростъклена убавиня, носеща неговото име. Та разговорихме се за старото време и ето част от отговора му:
"....Всъщност колекционирате ли и други неща като макари, стари мухи, копринени шнурове, дървени примамки.......
Аз съм притежател на първата макара, която произведе Чарлтън. Дадох на Джак Чарлтън някои идеи за дизайна на макарата, но по-важното е, че му помогнах в началото, като го свързах с много хора - пишех в списанията, участвах в ТВ фишинг шоута, и се познавах с Лефти Крех, Стю Апте, Боб Попович, Чико Фернандес, Дейв Уитлок и много, много други големи имена.....
Веднъж Джак ме попита кой модел харесвам най-много...Без да се замислям му отговорих - 8500!! Обичам много да ловя в солена вода. В знак на благодарността си Джак ми подари т.нар. "нулева макара" - първият Чарлтън 8500 Сигнатюр сериес със сериен номер само от нули!!
Джак прави отново макари, но с променен дизайн....Преди години ЗМ откупиха правата по оригиналния дизайн, но въобще не почнаха да правят макарата!!!! Джак опита, за съжаление без успех, да си върне правата от ЗМ. Чух, че е направил промени в дизайна и отново произвежда макари. Не съм имал възможността да ползвам новата му макара, но съм сигурен, че е направена отлично!!"
Поздрави и Дай Боже всекиму по един Чарлтън, па може и да не е с много нули

!!