Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2012 5:47 pm 
Аватар

А стига ве....тоя верно пак я свали [-o< :D ...Надявам се тоя път наистина да направи една професионална консултация и да видим наистина нормална цена...Отчитайки разцветката и привлекателната конфигурация, търгът би могъл да свърши около 200-220 долара..Поздрави!!
Драго, сигнатурата на Чарлтън е култ \:D/ ....

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2012 8:38 pm 
Аватар

Батка, това синкаво напомня за блу сапфира на кортланд, само къде е с кроталовата оплетка.
Но къстъма е с боздуганести заливки, нещо не ме кефи..

Поздрав!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2012 9:05 pm 
Аватар

Док, пръчката е безобразно направена :-s :D :D ....И ако "топчестите" заливки могат да се преглътнат някак / между другото има едни пичове Лос Пинос Къстъм Родс, дето пъпът им е хвърлен на тия бумбести заливки :D /, то държача направо убива сичко детско у потенциалния купувач.....Грехота е толкова арна бланка да се съсипе с тоя груб алуминиев държач / дръжката я бива, копира почти едно към едно дръжката на модела 7923 /....Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2012 11:41 pm 
Аватар

Разбрал си ме батка, просто ми беше неудобно да напиша как е поразена такава апокрифна бланка. Но както казваш, школи и ценители дал годпод :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2012 9:13 pm 

Цитат:
Ей на тази макара предлагам да следим търга - интересен ще е

http://www.ebay.com/itm/Jack-Charlton-S ... 3a7c91a7cd

Драго, "Чарлтън" е също една от легендите.. Една от стоките,струващи по-скъпо,отколкото когато е била произведена.. Този модел специално , е една от малкото макари, която се изработва със т.нар "анодиране от ІІІ тип", което е дълбоко, и изключително твърдо. Казват, че е почти невъзможно да се издраска такава макара, дори с метален предмет. Покритието не подлежи на сваляне, и повторно нанасяне,ако нещо се обърка в размерите-бракува се детайла ! Затова, и заради високата цена, не се използва много. Имам цялата история на макарите Чарлтън, мога да я преведа, ако искате ..
Поздрави !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2012 9:25 pm 
Аватар

Ще разкажеш бате Данчо, в случая не цената ми е интересана а как сериозните играчи са се обозначили, и сега дебнат в изчакване на края на търга.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2012 9:37 pm 

Сега не ми е подръка печатният източник .. :D :D , но си спомням, че ставаше въпрос за човек от сорта на Станли Богдан-абсолютен маниак, и мухарски психопат, във "нашият" смисъл на думата..
Цената, за модерна макара, произведена преди 10-на години, ако не се лъжа ,също говори ,за какво става въпрос..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Дек 12, 2012 10:25 pm 
Аватар

Здравейте "Ровещи там където не трябва"!
Днес съвсем случайно клатнах/абсолютна хвъргачка,чудя се как сме ловили с подобно нещо/ един "карбомеш"на ДАМ,съвсем запазен и почти неползван...Та доколкото аз знам тази мухарка е май първата карбонова на ДАМ?!?
Не е съперник на горните ценности,но за колекционери става.
Понеже Данчо спомена,че ще разкаже за ''Чарлтън"-а,аз имах някакво списание ,в което тая макара се рекламираше и имаше обявена цена.Дано не съм го затрил!Ще го потърся.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2012 8:09 am 
Аватар

Де бре чавета, ненаиграхте се :D :D ...Бат Даньо, Станли Богдан прави собствени макари, Чарлтън е друга легенда...Преди време влязох в комуникация с Дан Байфърд, известен най-вече с мухата "Зонкер, по повод на една фибростъклена убавиня, носеща неговото име. Та разговорихме се за старото време и ето част от отговора му:

"....Всъщност колекционирате ли и други неща като макари, стари мухи, копринени шнурове, дървени примамки.......
Аз съм притежател на първата макара, която произведе Чарлтън. Дадох на Джак Чарлтън някои идеи за дизайна на макарата, но по-важното е, че му помогнах в началото, като го свързах с много хора - пишех в списанията, участвах в ТВ фишинг шоута, и се познавах с Лефти Крех, Стю Апте, Боб Попович, Чико Фернандес, Дейв Уитлок и много, много други големи имена.....
Веднъж Джак ме попита кой модел харесвам най-много...Без да се замислям му отговорих - 8500!! Обичам много да ловя в солена вода. В знак на благодарността си Джак ми подари т.нар. "нулева макара" - първият Чарлтън 8500 Сигнатюр сериес със сериен номер само от нули!!
Джак прави отново макари, но с променен дизайн....Преди години ЗМ откупиха правата по оригиналния дизайн, но въобще не почнаха да правят макарата!!!! Джак опита, за съжаление без успех, да си върне правата от ЗМ. Чух, че е направил промени в дизайна и отново произвежда макари. Не съм имал възможността да ползвам новата му макара, но съм сигурен, че е направена отлично!!"

Поздрави и Дай Боже всекиму по един Чарлтън, па може и да не е с много нули :D :D !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2012 10:07 am 
Аватар

Бил е Майстор с главно "М" .

Цитат:
...he designed and produced the first Charlton Flyreel in 1993. The first showing was in Livingston Montana, displaying Signature series 8400 and 8500 reels. In 1996 at the Fly Fishing Dealer Show in Denver Jack’s Charlton 8550 received best in the show for his revolutionary configurable reel.

.... след което е работил за 3M, а по късно създава и Mako reels. На сайта на Mako reels може да се види, че до ранната 2013 година поръчки не се приемат.

Сега цените няма какво да ги коментираме, ако бачкахме това което бачкаме тук но зад океана, и взимахме заплатите на американските лекар, зъботехник, компютърен специалист, архитект щяхме да си купим и ние по едно макаре за соленоводен риболов макар и не от 8500 серията <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 13, 2012 1:33 pm 
Аватар

Драго, интересното е от къде Джак Чарлтън е почнал основния си бизнес, и как е използвал знанията си след това, в потвърждение, че от всяко дърво свирка не става.
И ако последния абзац от горния ти пост бе реалност нямаше да те вълнува с какво макаре ловиш, а къде да идеш с мухарката по различните краища на света.
Сега гледаш из нета и ще си чешем езика :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа