Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:51 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Дек 27, 2012 6:22 pm 
Аватар

Ей, палавници....ако си пуснете творенията в щатските форуми на ония пичове ще им паднат ченетата 8-[ \:D/ !! Кънчо, тоя изглед, за който питаш, е най-хубав при старите графити / респективно още повече при стъклата /, поне моите наблюдения са такива..."Новите" графити са с много "стегнати" навивки и почти не се вижда характерната "мрежичка" на класическия, стар ИМ6...Поздрави!!
П.С.: Илиянски, ти си ги докарал като ЦиТиЕс-ите бре \:D/ \:D/......
П.С.2: А аз приклУчих веке с билдинга.....оня ден метках на поленката и се изкефих на макс \:D/!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 27, 2012 7:05 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
А аз приклУчих веке с билдинга.....оня ден метках на поленката и се изкефих на макс \:D/!!

Ти си един щастлив чиляк, батка, набърже сгоди нещата :D

Аз също съм на финалната права, вчера направих и залепих дръжката с макародържача. Сега се врътка да съхне уиндчека с намотката там, остана малко конче под тип топа да сложа, и край :D

Весело посрещане и щастлива нова година на всички!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 27, 2012 9:05 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
А аз приклУчих веке с билдинга.....оня ден метках на поленката и се изкефих на макс \:D/!!

Ееее хайде честито батка, пусни и никоя фотка да видим.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Дек 27, 2012 10:06 pm 
Аватар

Цитат:
ти си ги докарал като ЦиТиЕс-ите бре

Уцели от първия път :D =D> .При stc-a частиците на боята са малко по- фини докато при мен са по-едри,но ефекта е същия.На дневна светлина много добре изглеждат.
Бях позанемарил проекта ,но тази темичка ме съживи :D
...следва продължение :wink:

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 6:51 pm 

Бат` Райко, всъщност :
-1.Въпросната "мрежичка" е стъклопластовият плат ,т.нар. "скрийм", който държи карбоновите нишки ,и заздравява бланката на усукване, и огъване/по-малко/.
-2.Въпросната се вижда при по-старите въдици, основно към бът-секцията, защото там слоевете карбон-стъкло са повече/респективно има дълбочина, и има какво да се види
-3. При всички съвременни технологии, дори при най-нисък клас, свързващите в-ва отидоха толкова напред, че всички бланки са суперлеки, и тънкостенни-няма нужда от скриймове, или те са от карбон, който е буквално като воал.
-4. Колеги, аз свалих изцяло със шкурка боята от моята "незаменима", и я лакирах със уретанов лак за бланкина ето тази фирма :http://www.guidesnblanks.com/product/541/category/318 Покритието е качествено -не се напуква, има блясък, но като естетика ,/нанасяне/ не е добре-нанесох го с тампон, от чорапогащник. Единственото добро нанасяне би се получило със потапяне, но при тая цена...сметнете колко шишенца ще са нужни
Та, добре е оттук нататък, всички, които са лакирали изцяло, наново бланка, да споделяме, какво се случва във времето...
Поздрави !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 8:21 pm 
Аватар

Цитат:
Единственото добро нанасяне би се получило със потапяне, но при тая цена...сметнете колко шишенца ще са нужни

Зависи в какъв съд ще потапяш .... :wink:

Весело посрещане на новата година.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Дек 28, 2012 8:26 pm 
Аватар

Скрима не е ли веществото, което като паста слепва въглеродните нишки на карбоновия плат, смоли, стъклопласти и видове въглероди?

Иначе и аз съм се чудил защо бланките на новите въдици изглеждат на силна светлина различно(като на пръстени), спрямо тези от преди десетина години някъде с мрежичката. Дебелината обаче, при някои фирми, си остава завидна спрямо малкия диаметър на бланката.

Изображение

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2012 10:42 am 
Аватар

Данчо Савов написа:
.. Колеги, аз свалих изцяло със шкурка боята от моята "незаменима", и я лакирах със уретанов лак за бланки на ето тази фирма :http://www.guidesnblanks.com/product/541/category/318 Покритието е качествено -не се напуква, има блясък, но като естетика ,/нанасяне/ не е добре-нанесох го с тампон, от чорапогащник. Единственото добро нанасяне би се получило със потапяне, но при тая цена...сметнете колко шишенца ще са нужни..

Данчо, за потапяне наистина ще требе повечко лак. Преди когато лакирах бамбуците ползвах запушена в единия край тръба (маркуч) с вътр. диам. 14мм и така се изразходваше по-малко лак, но въпреки това си требеше количество. По-късно минах на варианта с обливането. При този начин е необходимо в пъти по-малко количество лак и също не дава фира. Как го правя..
Необходимо е:
- Измита и изсушена бутилка от веро (предимно заради специалната капачка)
- Измит и изсушен буркан
Сипвам лака в бутилката от веро. Слагам буркана на земяата, вземам бланката на която предварително в горния край с тиксо съм закрепил халка от конец и държейки бланката за горната част я поставям права в буркана. След това заповяам да я обливам с лака и едновременно да я въртя между пръстите. От време на време леко се накланя в една или друга посока и така докато лака се стече до долу и покрие бланката от всякъде. После закачвам бланката да съхне, а събраното количество лак в буркана връщам отново в бутилката.
Най-добре се получава когато лака не е много гъст. За това работя при температура в стаята около 22-24 градуса. Ако лака е много рядък (според мен за случая е по-добрия вариант) при заливането се получава много тънък слой върху бланката и това позволява да се нанесе още еди слой.

В случая описвам възможна процедура. Не съм работил точно с лака който си посочил в линка, но предполагам, че ще стане. Гледам, че е в разфасовка от 2 унции което би трябвало да стигне за няколко въдици.

Поздрави
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2012 11:44 am 

Скрима е плат-много тънък, който държи въглеродните нишки прави. Сейджовете от преди 92-ра година бяха именно затова толкова здрави, защото ползваха много качествен стъклен плат. "Пръчките на квадратчета" ни харесват , защото са живи, и имат тегло-не са сухи, безчуствени клечки .
Ето , тоя пич, например :http://www.youtube.com/watch?v=8qjrvoXJJkQ Правоъгълното парче, което захвана за триъгълния карбонов "флаг", е скрийм-а.
Машината, която ползва за навиване, е пълна отживелица, защото не може да развие необходимото налягане-нужна е маса-преса, но тя е изобретена и патентована от Г.Лумис..
Ачо, въдицата е вързана вече, така че, каквото-такова. :D :D . Хвърля, и лови... Евентуално, може да се пробвам да я мина със стоманена вълна, и да я матирам леко. Не ми се занимава да свалям водачите, и да почвам отначало, а тия лакове са ужасно скъпи...
Поздрави !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2012 10:53 pm 
Аватар

Е-еее,Данчо! \:D/ Харди Ултралайт не бяха никак тежки/и в момента не са,де/... :wink:
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Дек 29, 2012 11:51 pm 

Да, така е- уникална бланка, във всяко едно отношение..
Поздрави !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2012 1:21 pm 
Аватар

Драго, ето малко фотки от готовата убавиня / всъщност, няма кой знае колко за показване, имайки предвид, че почнах и свърших само с една единствена заливка, колкото смолата да пропие в конеца и да го запечата /:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

В крайна сметка се получи много приятна къса убавиня с мек строй...Ето няколко снимки, които донякъде показват акцията на пръчката:

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави на сичкото билдър \:D/ \:D/ !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2012 3:47 pm 
Аватар

Батка, аз вчера я свърших...стана, квато стана :D

1, 2,3, 4, 5

Весело посрещане на новата година на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2012 3:52 pm 
Аватар

Кой вързал, вързал. Догодина пак, пък батето ако "развърже" Едните бланки може и аз да си вържа сопица :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2012 4:46 pm 
Аватар

Док, който намери кусур - вяра му нямай :wink: - пръчката е станала страхотно \:D/ \:D/ !! Драго, никФо отвързване майка....да минат "пиянските" месеци и ги почвам една по една :D !! Наздраве молодци!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 180 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа