Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2013 8:57 pm 
Аватар

E, ти пък Драго искаш да сравняваш образователен филм с неква си софра ...ми не става брат, у нас не се брои кога се яде и пие. Но кога требе се плати за нечий труд се скръндзаме...кво да прайш, манталитет :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 4:19 pm 
Аватар

Аз, като един завършен простак, ще профанизирам диалога докрай - смятате ли, че труда за изпълнението на една "софра" е оценен по достойнство? Нима може да се сравни хамалогията по отглеждане, убиване :D , транжиране и сготвяне на храната с безгрижното мотане на Дядото по прекрасните реки на Британия, нещо, което без съмнение му доставя явно удоволствие, за разлика от готвещите "софрата"? :-k

Трагедията на човечеството е в това, че хората паразитиращи върху труда на обикновения среден човечец с "безценността на идеите си" стават все по-алчни... :wink: Без значение дали се казват Стив или Оливър... :roll: И в пренебрежението към значимостта на "софрата"!!! ](*,)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 4:26 pm 

Цитат:
Трагедията на човечеството е в това, че хората паразитиращи върху труда на обикновения среден човечец с "безценността на идеите си" стават все по-алчни... Без значение дали се казват Стив или Оливър... И в пренебрежението към значимостта на "софрата"!!!

Колега Савов, първото нещо, като ти дойдат много пари, е, че си мислиш, че ги заслужаваш, и си недостижимо велик-а всички други са просто нещастници..Няма /поне досега/ случай във човешката история, когато тези на върха да се усетят навреме- преди да почнат да ги бесят по стълбовете.
Относно оценката на труда- засега е , кой, колкото поиска- ако не го е срам. Във някои случаи им дават цената, във други-не..
Поздрави !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 5:09 pm 
Аватар

Аз пък имам 1+ терабайт мухарски филми и не ме е срам, че съм си ги свалил и нито едно не съм купил. Е и ? Всеки може да каже, че е ограбен по някакъв начин. Работодателя не те ли ограбва? Факта, че някой друг има печалба върху собствения ти труд без той да е положил такъв или да има квалификацията да го положи означава, че ти по един или друг начин си подценен (ограбен). Но той пък от друга страна ми намира работа която сам не може да свърши. Това значили че аз на свой ред го ограбвам защото мога да му кажа каквато цена искам за да я свърша? Това го казвам, за да може да обясни някой какво в случая значи ограбен. Има тука доста юристи и всички те макар и да си изкарват парите по този начин знаят че това НЕ Е грабеж. Във никаква форма. Нарича се пропуснати ползи и те са чисто хипотетични. Ако няма торент сървър аз този филм няма да го гледам, но това по никакъв начин не значи че ще си го купя нали? Това означава че автора хипотетично е ограбен но реално не е. Това е като майстор сладкар да направи торта и някой да я копира и да я остави на улицата за да могат всички които минат от там да си хапнат като през това време този който копира тортата е платил от своите пари за брашно, яйца и т.н. като в цената на всеки един продукт има и малка скрита такса "копиране" която отива за покриване на точно тези копирания. Кой в случая е ограбен? Ако не намеря тази торта дубликат никога няма да я ям но това не значи че ще си купя оригинала за да го опитам. Всичко това с кражбите на интелектуална собственост е крайно хипотетично като цяло ... Плюс това как обяснявате факта, че откакто има торенти оборота на така наречената интелектуална собственост се е увеличил с почти 2 пъти в световен мащаб. И говорим не само за филми, но и музика, книги, снимки и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 5:33 pm 
Аватар

Гледам "филантропите" и се питам дали и що не бачкат без пари, ей така за ползу роду. Или кога е наш труда искаме кинти, а кога е чужд...това онова било, алчни продукционери били авторите, и веднага гледаме да изкрънчим далаверка :D :D
-------
Момчиле, за торентите си много прав, и за останалото до някъде.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 6:45 pm 
Аватар

последно, не се разбра пилето ше гледа ли дедо Оли или не?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 7:08 pm 
Аватар

пести от закуски в момента :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 8:05 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
Гледам "филантропите" и се питам дали и що не бачкат без пари, ей така за ползу роду. Или кога е наш труда искаме кинти, а кога е чужд...това онова било, алчни продукционери били авторите, и веднага гледаме да изкрънчим далаверка...
-------
Момчиле, за торентите си много прав, и за останалото до някъде.

Доки, както писах - да се сравняват ТРУД и удоволствие е некоректно, освен ако не смяташ, че това което прави Дедо във филмите си е труд... За това, което е извършил той докато стигне дотам да продава видео разкази за развлеченията си, със сигурност е бил пребогато заплатен, което е правилно и справедливо... :wink:

Пак прочети какво съм написал, ама този път - сериозно! :D Щото съм сигурен, че можеш да минеш без "безценните идеи" на Дедото повече от 45 дни, ама без софрата - надали... Но тя за теб е нещо незначително! :roll: :-k

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 8:39 pm 
Аватар

Мечо, учудваш ме с таз лява пропаганда , нали беше супер пазарно настроен, или кога как ни изнася(майтап).
Дедото ей така от само себе си, да видиш ти, станал световно име, и всеки нормален човек би му се възхищавал, най-малкото за рутината като мухар и като качество на камерата във филмите му. Ма пуснал дискове за пари - ми що не, никой не кара насила да ги купуваш, дори и да се интересуваш от тях. Що искате да ги гледате тогава, а. От книгите му също...бегай далеч, че и те са плод на спекулативната алчност...

Сори, братле, ама що се така най -лесно обясняваме чуждите успехи, и все нещо гнило съзираме в тях. Всичко много лесно, и само къде не сме поискали и не сме го направили :D За това сме и на това положение де, ако ме питаш..
А викаш и мамбото, ми етествено да е движещата сила, еволюционно просто, едни могат и го правят, други само ползват... така е скроен света, и от там туршийката и ракийката ни спасяват от драмата :D

Поздрави и да не се коркаш, така си расъждаваме само туканка,
Наздраве !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 9:32 pm 
Аватар

Ех Ванка значи за софрата се хвана. Хайде тогава да го кажа по друг начин

Тъпо е да ми се свидят 15 паунда ако имам сопи за 1500 паунда, екипировка за още 1500, лаптоп за 1000, смартфон 515 паунда и така нататък.

Оливър Едуардс трябва да се изучава. Начина по който ще си набавите материалите е въпрос на избор и възможности при различните хора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 10:57 pm 
Аватар

Доки - не съм искал да гледам филмите на Дедо, братовчед ми ми ги подари на дискове и съм ги гледал! Хубави и полезни... Както знаеш аз не съм фетишист и гледам другояче на нещата... :D Пуснал дискове за пари - могъл, продал, копирали ги - могли, копирали!

В уважението към труда на средния човек няма нищо левричарско, напротив - това е дясното мислене, а не дивият псевдокапитализъм, развяван наляво и надясно у нас!

Дедо ,както писах, е станал велик, докато е бил добре заплащан за труда, който е полагал, за да може да си развива хобито в свободното време - що не е велик някой беден самоук рибар от планините на Чили? Няма знания и опит с рибите ли? Няма реки и риби ли? :-k Не, друго му е битието и съответно съзнанието... :D Аз само критикувам "израждането" на пазара и пренебрежението към изконните неща в живота. Нищо не е лесно на тая земя, особено умението да търгуваш...

Да видиш колко съм радикален и пазарен: ако зависи от мен авторските права, примерно, ще се прекратяват със смъртта на създателя на продукта! Всичко друго е анти-еволюционно и само подхранва масата безделници онаследили труда на дедите си и развиващи единствено клатенето на мъде... ](*,)

Драго - не притежавам нито една от изброените от теб ценности и макар да не ми се свидят 15-те паунда, не се вписвам в примера ти... :D
Но бих си купил оригиналните филми на чичо Ози Озефович, след два месеца примерно! Виж те ме кефят много...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Яну 08, 2013 11:39 pm 
Аватар

Мечо, нема спорим сега кое е пазарно, левичарско и т.н. щот няма база. Дедото е продукт на тяхното общество, което с плюсове и повечко минуси си остава модел в света и толкоз. Неосъзнатото вмъкване от теорията на двамцата брадати немци от по-миналия век единстено обяснява , щото така лелеяната хуманнст към селянина от Чили може се случи само в Утопия днес..

Както и да е, сега по-важния и наболелия въпрос го е задал по-горе Ачо. На Пилето давам жокер, ако иска да надникне тук. Регистрира се и действа, има доста още неща за гледане.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2013 11:03 am 
Аватар

Чета, чета и тази дискусия ми заприличва на ония разговори на маса, `дето след 4тата ракия избиват на политика :wink: Проблемът е че ние просто нямаме стандарта... Вчера излезе официална европейска статистика, според която ние имаме къде 40% от покупателната способност на европееца. Тъй като британците са едни от най-богатите нации в съюза , и имат над средния стандарт за общността, нещата загрубяват още повече - оказва се че в нашата мила татковина имаме някви си 30на % от тяхната покупателна способност! Това би означавало, че за да се купува филма у нас би трябвало да струва 5-6 паунда, което няма как да стане или поне никой не би се наел да ни го пусне на тази цена, щото британчетата ще писнат, че ги цакат с цените :D Ама тя и пастата за зъби ни не е като в Англия, щот за тази цена, няма кой да ти внесе паста със същото качество :D
Поздрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2013 11:20 am 
Аватар

Доки - скъсАх те по ДиаМат! :D "Брадатите" шваби, само са чели хер Хегел по въпроса и са компилирали идеите му за "битие/съзнание" в които той е доразвивал хер Кант... <occasion
За утопичността на "всеобщите световни пазарни принципи" и за "равния старт" си прав... Иначе съм сигурен, че някъде в Чили(Аржентина, Камчатка...) наистина живее някое истинско рибарско божество, за което обаче знаят само най-близките му роднини и приятели... Маркетинг - какво да се прави! :D

По-важното и наистина лошо в случая е, че "тяхното" общество е към своя край, макар, че те още не го осъзнават! Господ да ни е на помощ тогава... ](*,)
Хайде стига, че нещо го избивам на диалектика...

П.П. Жоро - не вярвай на тия оптимистични анализи - нямаме и 15% от покупателната способност на британците.... :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Яну 09, 2013 11:56 am 
Аватар

Какво съзира тук орловият ми взор.....драма, съспенс, "триглава" конспирация??!! Внимавайте много, защото ще ви доклядвам тутакси на Цецоу.....Ще ми говорят те за ниска покупателна способност [-( [-( [-(......

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа