Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 19, 2005 2:23 pm 
Аватар

stoyan filipov написа:
...Трябва да намазем също така с такава смазка и типета заедно с повода за да не потапя мухата под водата когато се готвим да презаметнем а така обработени те се плъзгат по водната повърхност и не забиват мухата под водата....

Мдаа.. колко много имам да уча аз още за тоя риболов !
Чудя се аз защо сухите ми мухи след 2 мятания стават мокри, а то къде бил ключа от палатката :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 21, 2005 6:11 pm 
Аватар

Колеги искам да попитам от какво ги правите крачетата. От тези готовите ли ползвате (дето ги продават) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 21, 2005 6:48 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 6:39 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 21, 2005 7:46 pm 
Аватар

Ехее докато сам обработвал текста и снимките на удавената ми оса която пуснах стъпка по стъпка днеска което нещо ми отне малко повече от 6 часа почти един работен ден и като я пуснах гледам два нови поста в тази тема.
:D
Колега Арчар при всеки един от моделите които пускам поетапно сам обяснил от какво сам направил краката на насекомите ,отделно и на едно място в темата с моите мухи по едно време обяснявах на Мунчо това нещо.А иначе аз не се ограничавам в някакви конкретни материали от които специално да правя крака на мухите си,а постоянно експериментирам със всичко което ми се стори подходящо за целта.Така че моя съвет е да не се ограничаваш с някакви конкретни материали а и ти да експериментираш с всякакви материали при това експериментиране от едни материали могат да се получат много лоши крачета а от други страхотни така че в експериментирането му е майката.А и друго искам да ти кажа тiя готови крачета нали все пак някои като нас ги е направил,егати и търговците и от това ли пари искат да искaрaт,аз никога не бих си купил такива за мен насладата идва от това когато направя нещо изцяло с мои материали а не непременно да са купешки.

Поздрави и успех в експериментирането.
:D

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 22, 2005 5:13 pm 
Аватар

Съжалявам колега ако съм те засегнал с въпроса, но просто от скоро се занимавам с връзването на мухи и все още дост от нещата не са ми ясни. Относно тов дали се продават готови крачета да има ги в магазина на АЛЕМ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 22, 2005 5:47 pm 
Аватар

Арчар няма такова нещо не си ме засегнал,просто изках да те насоча къде да поразгледаш за да видиш това което те интересува .Извинявай и ти ако си се почуствал засегнат от отговора ми нямах това за цел.А в това че си начинаеш няма нищо лошо всеки от нас някога е бил такъв няма някои които да се е родил научен.А това за експериментите го казах сериозно експериментирай смело и не се притеснявай от това.Според мен само ще загубиш в муховръза ако почнеш да си купуваш готови крачета ,то е сахтото и като да си купиш направо готови мухи.А и аз с радост обичам да обяснявам и да помагам на всеки начинаеш да се научи да връзва свои мухи.Нали все пак и затова сам модератор на тази стая за да помагам на начинаещи муховръзи като теб,а не за да се възгордиявам колко сам добър в муховръза като само показвам мои модели мухи,въобще на доста хора сам помогнал да започнат да връзват свои мухи докато си бях в България а сега искам това да правя и чрез този форум.

Поздрави и извинявай още веднъж.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа