Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Dee
МнениеПубликувано на: Пон Мар 18, 2013 10:37 pm 
Аватар

Гледайки този клип се поразмечтах малко... Чудесна река и готини хора....
http://globalflyfisher.com/video/salmon-fishing-dee

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Dee
МнениеПубликувано на: Вто Мар 19, 2013 6:47 pm 

Нищо неизпълнимо. Има и бийтове/участъци/ на поносима цена, особено до края на март, когато е сезона на липана. Реката е много хубава, и дива-което не се вярва на хората, като се има впредвид колко населен е Островът.
Всъщност, във Англия има места, които изглеждат като от приказките-и живота е направен така, че хората с пари никога да не трябва да знаят, кой ден е -ако им потрябва, икономът ще им каже . Също така, обикновените шушляци, които живеят като в концлагер, работейки за 4 лири на час, не могат да си помислят, и представят, какъв живот може да има на острова .. Четете поне Дикенс, поне "Д.Копърфийлд", ако не , поне "Гаврош и Козета"....
Както всеки християнин е добре да посети Йерусалим, добре е и всеки мухар да заметне поне веднъж на английски карст..
Когато причините са финансови, а не здравословни, визови, законови- всичко в
може, стига наистина да го искаш...
Истината е, че българският мухар няма никаква, ама никаква страст към пътешествия ,и авантюра.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 19, 2013 9:16 pm 
Аватар

Миналата година бях в Уелс.Има добри места за риболов, даже две реки в които влиза сьомга и морска пъстърва.Живот и здраве следващото ходене ще е в сезона...Но и никак не е евтино в интерес на истината/имам напредвид реките със сьомга/.Не останах с впечатление че са много запалени мухари. Имаше обаче и един интересен момент-намерих поне един мухар там и то по интересен начин.Там прозорците на къщите са на нивото на улицата, а тротоарите са тесни, а и самите уелсци нямат навик да използват пердета.Та минавам покрай една къща и в хола- бюро, настолна лампа и комплект инструменти за връзване под лампата/доста подредено работно място.../.Не е хубаво да им надничаш в къщите но и пердетата не са особено скъпи.Някои калъфи и погащи се разнасяха.... :-k

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Мар 19, 2013 10:32 pm 
Аватар

Не знам защо трябва да правиш риболов на сьомга за една торба пари в Англия като може да го правиш без пари в Норвегия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 4:02 am 
Аватар

Е, не е чак торба с пари.Например в Уелс, където живее сестрата на жена ми в близост минават две реки в които влиза сьомга- Рейдол и Истуит.Освен билет трябва да се плаща и допълнителна такса към риболовните дружества.Обаче спането е безплатно и самолетните билети са на поносими цени.За реки без сьомга се плаща само билет/от най-близката поща.../ доколкото разбрах.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 10:26 am 
Аватар

Beherit написа:
Не знам защо трябва да правиш риболов на сьомга за една торба пари в Англия като може да го правиш без пари в Норвегия.

Простичко е и си има име: SNOB - sans noblesse! Плебса решил да имитира аристокрацията и да си "купува" аристократичност с пари.... ](*,)
А аристокрацията велокодушно решила да приема кинтите на парвенютата за "докосването до аристократичното", за да богатее още повече и да им насажда още повече комплекса за малоценност! :D Който подсилвала с митовете колко е важно да си бил точно на тези реки, да си ловил точно тези риби, да си се снимал точно с тези хора и да си си купил и носил точно тези вещи!
А щастието всъщност е ВЪТРЕ в нас, а не ИЗВЪН нас! Просто трябва всеки сам да си го открие... Сиддхартха го е казал (макар и с други думи!), не аз! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 12:13 pm 
Аватар

Много хубава е шотландската Дии,аз съм имал късмета да ловя на уелската Дии.
Благодаря за споделения клип.
Момчиле,Иване защо говорите наизуст.
На острова има и евтини реки където да се лови,а пък в Норвегия има реки като Гаула където цените са огин и англичаните могат само да въздишат по тях на всичкото отгоре за някоѝ участъци от нея въпреки цените се чака с години.
Ето например на единия участък където ловихме сьомга с Мънков цените бяха ниски а на другия цените бяха високи.
Не разбирам тази истерия с цените,че скъпите места били за еди коѝ си.Евтини и скъпи места за сьомга има навсякъде по света и всеки да си лови където иска.
Баѝ Данчо минималната заплата тук е около 6,50 на час къде ги виде тия 4 паунда!
Да има хора които работят на тия пари но те са хора без никакви документи сиреч нелегални на острова!

Поздрави!

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 2:35 pm 
Аватар

Момчиле кое е ефтино, че не разбрах. Я ми калкулирай самолетни билети за Април месец отиване връщане, 5 дена спане и ядене и три риболова на река. Пия по 2 кафета и 2-3 бири на ден, обядвам и вечерям за закуска не държа.

П.П. Нямам при кого да отседна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 3:08 pm 
Аватар

Какво значи на изуст? Аз говоря за БЕЗ пари, а не за евтини, по-евтини или по-скъпи реки. В Норвегия билета за риболов струва 58 лв. и важи почти навсякъде. И там има забранени реки и езера като тука.
Там доста реки и езера са в нечии имот, но въпреки всичко може да ловиш където искаш с условието, че в момента в който убиеш риба за деня риболова ти приключва и пак не навсякъде. Единственото условие е като ходиш на риба в нечии имот е да си събираш боклуците като си тръгнеш и ако искаш да нощуваш на палатка повече от ден в нечии имот да искаш разрешение от собственика. За един ден разрешение не ти трябва. Хвани и пусни нямаш ограничения включително и за сьомгата. Парадокса е, че за мечките оганичения няма и за ядене :D
Естествено, че всеки си лови където иска. Данчо говори за риболов на сьомга в Англия независимо на евтино, скъпо или най-скъпо. Та въпроса ми пак е: Ако ще се вдигна от България да ходя в Англия да ловя сьомга на евтини, скъпи или най-скъпи реки, защо да не ида в Норвегия да ловя БЕЗ пари.

Та кое от всичко дето съм написал е на изуст. Ако така ти звучи мога и с конкретни данни :wink:

П.С.
Драго кое от всичко което си изброил ще направи риболова ти в Англия по-евтин от този в Норвегия при същите условия? Защото в случая спора е коя река е по-евтина, а не издръжката ти и пътя до мястото. Аз имам къде да отседна и в Англия и в Норвегия, но пак ми е скъпо и си ходим на ТЕЦ-о <occasion Аааа и междо другото те съветвам в Норвегия да си носиш бира от тука че там си е е*** мамата с цените на алкохола. Но това има и хубавите страни. Повярвай ми срещу една бутилка водка може да овършееш целата река АХАХАХАХ

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 4:41 pm 
Аватар

Драго написа:
Я ми калкулирай самолетни билети за Април месец отиване връщане, 5 дена спане и ядене и три риболова на река. Пия по 2 кафета и 2-3 бири на ден, обядвам и вечерям за закуска не държа.

П.П. Нямам при кого да отседна.

Ползваш Wizz Air за транспорт от София до Осло и тръгваш на 07.04.2013 и се връщаш на 12.04.2013. Пътя минава с един стоп през Бергамо. Цената на самолетния билет отиване и връщане е 356 лв. със летищните такси.
Имаш 5 нощувки и ти може да прецениш дали ще спиш на палатка, в частни квартири или хотели. В никакъв случай няма да ти е в пъти по-скъпо отколкото ако си на български курорт.
Едва ли има човек, който е видял какво представлява Норвегия като природни дадености не му се иска да отеди лично. Това е държавата която аз лично 100% ще посетя в близката година-две.
Според мен всичко е въпрос на приоритети... имам познат с пръчки и макари за хиляди левове, който казва, че нямал пари за риболовни екскурзии. Аз за сега имам една единствена въдица, но предпочитам с нея да обиколя 3-4 риболовни дестинации отколкото да имам 5-6 въдици стоящи в ъгала на стаята и да ги изкарвам само по Струма. Не абсолютизирам, че реките в чужбина са рая на земята, а наще за нищо не стават, но нищо не пречи човек да ходи, да види.

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 5:03 pm 
Аватар

Ами примерно самолетния билет ще ми е по евтин до Англия. На Ейвън е по малко 5 паунда на ден + годишния риболовен билет който също струва като в Норвегия
Цитат:
Отделно трябва да си патиш и билет към Държавата, който не е скъп... 30-ина паунда на година
.... сиреч 68 лв и така.

София Осло не видях полет но както и да е. После от Осло ни знам на къде да хвана нито има кой да ми каже. Явно трябва някой влак към някоя река която идея си нямам коя да бъде от всичките 1000 реки - ще почакам някой да отиде и да разкаже как е. За Англия поне имам трима българско говорящи приятели, които ако им се обадя и кажа "хелп тука съм на една гара, изгубих се и не знам на къде да хвана, ще ми дадат някви напътсвия по телефона - все пак и език не знам :D Така зад компютъра лесно се пътува, днеска бях с туризма за бедни Стрийт Вю в Хонолулу. Тези дни лових на Сейшелите и Малдивите. Накрая за десерт се метнах на Christmas island Kiribati. Не е скъпо : на Сейшелите http://www.flyfishseychelles.com/ примерно ти дават след риболов един час почивка преди : gathering for drinks and 3 course dinner което на мен примерно винаги ми е липсвало :D ама на, хората са го помислили.

Пожелавам на всички които могат да пътуват да го сторят. И то по няколко пъти :smt039

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 5:52 pm 
Аватар

Момчиле що не идеш да ловиш на Гаула БЕЗ Пари в Норвегия!
То и тук има реки дет са без пари щом така искаш и в тях има и сьомга друг е въпроса колко.Има и участъци за по десет паунда,два паунда и така нататък.А що пък требе да я ловиш непременно у реката за пари е де е океано там е без пари.
А в Канада знаеш ли дали е без пари,че нещо на там ми се ходи. :D
Както казах и преди всеки може да реши сам за себе си къде да лови(където му е кеф),а не да му обясняват къде е тънканата сиреч далаверката па другото било за незнам си какви!

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 6:54 pm 
Аватар

Не ходете по реките в Босна, Черна гора и Словения - не си заслужава да ловите платени риби :D :D

Стойне, ти дръж там на острова, че нищо се не знае с един френд кви ги мислим :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 7:48 pm 
Аватар

Колеги, усеща се едно излишно напрежение в думите ви. Та вие нищо не делите... Нека запазим един по-коректен тон. Не е нужно да си показваме егото, то не е добър учител.

Поздрави:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 20, 2013 8:02 pm 
Аватар

Стояне ти се засегна все едно реките са твои :D . Не знам как е в Канада, защото не мисля да ходя там, но за Норвегия знам защото съм бил 3 пъти. А тъста откакто преди 3 години се премести в друг град да живее една от най-големите сьомгови реки минава буквално ама наистина буквално през двора му :wink: Но за жалост нямам възможност да отида в момента, а и той няма възможност да ме посрещне. Живи и здрави някой ден ...
Цитат:
Момчиле що не идеш да ловиш на Гаула БЕЗ Пари в Норвегия!

Не знам какво искаш да ми кажеш с това изречение. Що па да искам да идем точно там. Само там има риба ли? На мен не ми е фикс идея риболова на сьомга, дори самия риболов като такъв не ми е фикс идея. Ето например гледам снимки на това момче Крилов. Не го познавам лично, но да ти кажа не му требват платени реки та да си хване риба. Даже гледам оня ден на Самоков е направил мазало. Евала за което. За мен това е хоби и го практикувам по всяко време където и да е. Едно хоби не трябва било то психически или финансово да те натоварва, а да да те отпуска. В Англия идвам по-често ще ти се обадя ако имаш време да отидеме на някоя река да видя може и да ме убедиш в предимствата на платения риболов.
За първи път в живота си миналата година 2 момчета от Самоков, които с чест бих нарекъл мои приятели ме заведоха на езеро. Едно от най-хубавите преживявания през живота ми. С един друг мой приятел Ники Гергов ходим всеки уикенд и макар, че последните 4 пъти съм живо капо се прибирам в къщи все едно съм хванал 30 риби. Ако ме разбираш ....

Със същата сила бих те питал защо има идиоти които ходят в Англиям за 2000 паунда като въпросната Gaula е призната за най-мухарската сьомгова река в Европа с най-големите сьомги.
Недей да мислиш, че те съдя за нещо. Просто ми е интересно при условие, че има алтернативи какви са преимуществата ма ти се държиш все едно си на процент.
Имам един филм дето едни норвежки мухари си ловят сьомги в океана от брега като цаци. Те са местни пък пак нямат нужда да ходят на Gaula river. Kакто и да е няма да се обаждам повече. Не обичам да говоря с хора които чуват само собствения си глас. Ако знаеш само тази река в Норвегия ще ти кажа и други. Не е нужно да си мухар, че да знаеш некоя друга река хората там практикуват и други видове риболов, по-ефективни и също толкова атрактивни. :wink: Дерзайте.

Тихо ще ти прошепна да не ни чуе някой, но там има щуки буквално в пъти по-големи от сьомги при това доста често щото никой не ги лови :wink: Последния път като бях една съседка индийка извади една арктическа от реката над 15 кг.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 62 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа