Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:46 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Авг 22, 2005 4:08 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет на всички ловящи с мушички!

От днес 22.08.05.г забранявам показването на снимки на умрели риби на страниците на форума( вж правило 10 от правилата за писане)

Единствено изключение ще бъдат снимките на трофейни елкземпляри.

На потребителите в заварено положение, т.е. , които до сега са качили такива снимки в Галерията, ще оставя на тях да решат сами какво да правят с тях.

Твърдо решен съм, а и се надявам на вашата подкрепа и одобрение, от тук нататък на страниците на www.akulata.com и неговия форум да се спре с тази практика.

Поздрави!

Радо Акулата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2005 8:24 am 

Поздрави,
Напълно съм съгласен.

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Здравейте.
МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2005 8:43 pm 
Принципно съм съгласен да не се убива рибата.
Тия правила съм ги чел ,но все пак нека да се каже ,защо да не се снимат умрели риби?
Нали има норма,която може да се прибира?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Здравейте.
МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2005 9:14 pm 
Forum Admin
Аватар

gergenenov написа:
...но все пак нека да се каже ,защо да не се снимат умрели риби?

Здртасти, gergenenov,
на този въпрос трябва всеки сам да си отговори, в статията във сайта - "Catch and Release" съм се опитал да отговоря...
От Федерацията на Мухарите също дават отговори на такъв въпрос, за това може да прочетеш повече в сайта им:

http://www.fedflyfishers.org/abGoals.php

Всеки наричащ себе си страстен мухар, би трябвало да е вече на ясно какво му носи мухарския риболов - прехрана, удоволствие, удовлетворение...

Сега ще ти кажа, как узрях за идеята да пускам всяка риба, която уловя, или най-малкото да се срамувам от пускането на снимки на умрели риби, беше преди по-малко от година може би, когато в www.flytyingforum.com започнах своето участие.
Тогава реакцията на много от потребителите, от цял свят, посещаващи топзи прекрасен форум ме накара да се срамувам от снимките си, които бяха класически снимки на месарска проява...
В онзи момент проумях, че не другите са криви, а аз, защото, като човек със смея да твърдя всок самоконтрол, реших, че мога и аз да стана като тях, повярвай ми няма нищо по хубаво от това да ловиш риба и да я пускаш...
Но това е нещо, което всеки сам трябва да разбере, трудно е когато някой друг се опитва ад ти го наложи...
Доказателство на това, че идеята за пускането на рибата е прекрасно нещо, и може би това, което различава мухарите от всички други риболовци, та хубавото на тази идея ми го доказа и практиката... Благодарения на тази идея- хвани и пусни - когато и да отида на реки като Златна Панега, Искър, Санданска Бистрица и др. пъстървови реки, съм сигурен, че ще хвана риба, защото просто знам местата където преди това съм пускал, вече хванати риби...
Много хубава мисъл цитира Пигов, изречена на времето от бащата на тази идея Лии Улф, но не мога точно да я перефразирам, трябва да се поразровя...

Надявам се да съм отговорил на въпроса ти...

Поздрави!

Радо

П.С. Разбрах, от тема в един друг форум, че по-голяма част от тази риба, която е снимана на снимката, която си пуснал в Маршрути, а и по самата снимка си личи, че е хваната на риболов различен от мухарския риболов, което мен не ме интересува, и като цяло няма лошо, но самия факт, че снимката с този улов е качена в Галерията, говори че е нарушено и друго правило за качване на снимки в Галерията на www.akulata.com - специализирания сайт за мухарски риболов в БГ.
Отдавам го това на желанието ти да разнообразиш форума, просто е така да сед пошегуваш, заради което реагирах и аз с шега и не се сърдя, но ще те помоля да вземеш необходимите мерки по въпроса.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2005 10:09 pm 
Отговора е много изчерпателен .
Целта ми беше само да се пошегувам,но не се получи.
И преди съм го писал .Ям само скумрия /от магазина/.И чат пат в някой ресторант-пъстърва.
Взимам само риба ,ако някой колега от групата ме помоли.

Ще помоля някои колеги -учители ,а и другите да обясняват на учениците ,че като се мятат рибите по каманите и треволяците им се поврежда/наранява/кожата нападат ги гъбички и други кожни паразити.След време рибата умира,като междувременно заразява много други риби .Така че не е необходимо само да се биеш в гърдите и да се хвалиш, колко голиама риба си пуснал .А как и защо си го направил.

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2005 1:20 am 
Аватар

:!:

Последна промяна D-r Misho на Сря Авг 24, 2005 11:55 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2005 10:17 am 
Forum Admin
Аватар

gergenenov написа:
Целта ми беше само да се пошегувам,но не се получи.

Усетих аз и затова ти отговорих по същия начин...
Док, сичко си е наред, няма да се модерира тук...

Поздрави на всички и моля ви, спазвайте правилата за писане, толкова е росто..., защото честно да ви кажа, не ми е приятно да модерирам постоянно, трябва да включвам шмиргелаааа, да точа теслатаааа, еехехе.

Айде лека работа на всички и ходете по-често на риба!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Сря Авг 24, 2005 9:06 pm 
Здраве да е !

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа