Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:33 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Правило 10. Забранява се показването на снимки на умрели риби във форума.Изключение правят само снимките на трофейни риби
Да си остане правило 10 както си е 62%  62%  [ 18 ]
Да се отмени правило 10, т.е. да няма никакви ограничения 28%  28%  [ 8 ]
Към забраната в правило 10 да се включат и снимките на трофейни риби, с което да се забрани пускане на каквито и да снимки на умрели риби във форума. 10%  10%  [ 3 ]
Общо гласове : 29
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 1:49 pm 
Forum Admin
Аватар

Привт на всички, пишещи във форума!

Правило 10 от правилника за писане във форума го измислих сам, и според реакцията на хора от форума, допускам, че може да съм направил грешка, а може и да не съм, вие решете...

Обръщам се към всички пишещи във форума, с молбата, да дадат своя глас в анкетата по този въпрос, за да може той да се реши демократично, да бъде гласа на мнозинството.

Моля, гласвувйате!

Благодаря!

Радо

П.С. Аз няма да гласувам, за да не накланям вота на където и да е...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 2:05 pm 

Според мен това, че има умрели риби не пречи по никакъв начин на форума. Аз съм абсолютно против всякакви крайности.
Това са аргументите ми да гласувам против правилото като цяло.

Поздрави на всички !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 2:56 pm 

не е красиво да показваме умрели риби говорим за пополяризиране на спорта и накрая....умрели риби ,а за трофейните екземпляри мисля че на 100 пуснати една е съвсем честно и почтенно да си я покаже човека защо не :D
П.С. имаше една статия в бг.риболовец(тя не е само една)със снимков материал и той представляваше излегнал се РИБАРИН и пред него минимум 20 кг. платика за кво му са да го пита човек но това е стана ми болно уж е списание борещо се за опазване на рибното ни богатство а то ... та така да неставаме и ние такива РИБАРИНИ :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 3:36 pm 

ограничението си е много уместно, и без тва достатъчно често сме свидетели на претъпкани живарници в които повечето риби са станали на лайна още преди да бъдат натъпкани в некой багажник... смятам че снимки на подобни "успешни" излети би отдалечило този сайт от целите които има.
разбира се трофейните екземпляри са изключение, така че абсолютно подкрепям това правило, така както е...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 4:02 pm 
Аватар

Туй със снимките е въпрос на естетика, а тя, на преценка на човека който я пуска. Много по-добре изглежда снимана жива риба и пускането й... А не като в некой екстремистки сайт- да се снимаш с трупове и отрязани глави !... Имаше една снимка на американка снимана в мивката до една пластмасова бутилка от безакохолно- отвратително!!...
Колкото до снимките на Павката, човека е доста над тези неща и никога не е държал да се пускат снимки тук...., даже напротив в началото Доки искаше разрешение от него да ни ги покаже и до сега не ги качва той.... Смятам че трофейните риби е интересно да бъдат виждани - та почти всички ние само така можем да ги видим :wink: .....
Та с две думи, според мен, снимките от риболовните излети да са с живи риби е препоръчително,...... трофеите , е те са си трофеи...!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 5:53 pm 
Аватар

Абе хора престанете с тези крайности, всичко маха, всичко остава, всичко пуска, всичко задържа!
Не може ли правило 10 просто да бъде формулирано по друг начин, например:
10. Показването на снимки на умрели риби във форума е нежелателно!
Пък нека всеки сам за себе си да решава какво ще прави, налагането на модел на поведение най-малко става със забрани.
Радо в една друга тема тука каза, че хората от форума на www.flytyingforum.com са го накарали да се срамуваш от снимките си, те дали са въвели правило 10?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 6:03 pm 
Аватар

Аз съм за правило номер 10 да си остане в доегашня му вид.По цял свят има разрешена норма за прибиране на риба само нiя гледаме да се правим на такива каквито не сме.

Ехее направо мед ми капе на сърцето като гледам какви рибки дърпат Павката ,Левака и някои други от форума браво майстори.

Имам и едно предложение за хората със слаби нерви които не могат да гледат умрели рибки за да спят спокойно- Нека тези които ловят трофейни риби да ги снимат на реката живи, пак после да си ги взимат за вкъщи че гледам някои могат да получат и инфаркт като видят убита риба.Така показания трофей ще бъде и показан още докато е бил жив.

Поздрави и наслука на всички.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 20, 2005 11:55 pm 
Аватар

Бааааааааа си тЪпнята ! Те споделям си мнението :wink: Умрела или жива снимана и после пусната у кошо ?!? еле кош=кошче=живарник и прочеее ! Ми то си има закон значи - фащаш еди колко си риба с еди колко си кг. ( кой си има билет да види колко :wink: ) и си я зимаш со чиста съвест а другата дори и да е умрела - У ВОДАТА !!! Тъй както споменах то според мене дали пускаш жива или умрела риба на снимки си е се тая ! важно е какво правиш след туй !!!

Тъй това за във форума ?!? Ми определя си го домакина :wink: Важно е в реалнио свет да знаеме на кой свет се намираме :wink: а не да гледаме на кръв колега който си прибира неколко мерни риби в съответната кг норма и да се праиме че не видиме кога зяносват тонове риба а иначе се биеме у гърдите и да окаме :
- Оууу , тва е УЕМРЕЛА риба :twisted: :evil: :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: умрели риби.
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 7:40 am 
Аватар

Гласувах да си остане правило 10.Нека обаче под трофейни екземпляри се разбират риби/за клена например/които се доближават до показания от колегата Павлин.Сега клен 700-800 гр също не се лови често,ама какъв трофей е в сравнение със споменатия по горе.Колкото до това кой колко да взема е въпрос на съвест.Дай сега като са разрешени три килограма,а аз ходя по четири пъти в седмицата ,да мъкна всеки път по три кила в къщи ли :?: , аджеба пък да ги и снимам, и да ги пращам във форума. Или отидеш на палатка за една седмица.Е кво трябва да си вземеш 21 кило ли <eating

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 8:14 am 
Forum Admin
Аватар

Привет на всички, пишещи във форума!
Благодаря на тези от вас, които споделеиха мнение и на всички дето участвахте във анкетата.
Обявявайки анкетата, не обясних моето становище, но ето, че много от вас са го направили вместо мен - мавро, калин, владо, стоян, росен...
Евгени изказа интересно мнение, което ме заинтригува, за това, че е по-добре ако правилото се промени.
Сега ще се опитам в няколко реда да ви разкажа за първото ми появяване във www.flytyingforum.com, където от доста време вече пускам материали, които се приемат добре от потребителите му.
В самото начало стартирах с ето тази история
http://www.akulata.com/izlet_1.html , от която като я погледна ме е срам честно да ви кажа и тя ще бъде първата променена, в процеса на освежаване на сайта.
Защо се засрамих, ами защото това, тази купчина риби на снимките показва демонстративното поведение, което имах преди, признавам си, дори и пътека с умрели риби съм правил, "която е била толкова дълга, че с нея можело да се обиколи "Маракана" два пъти", цитирах си моите думи от преди две години.
Хората пишещи във www.flytyingforum.com, ми зададоха доста въпроси от рода, какво я правя тази купчина риба, ям ли я, що ли?
Дори Иво Балинов, който сега е някъде на риба най-вероятно, ми направи забележка(така се и запознахем, хех), че пускането на снимки на умрели риби не се толерира назапад.
От онзи момент аз си казах, стоп, казах си сам на себе си:
Радо, гюбре младо, не се прай на абориген, ми фани научи се да снимаш риби, така, че след като се опитваш да правиш сайт и да даваш пример чрез него, да научиш на хубаво дечинята, а не на свинщина.
От онзи момент нататък, не само започнах да снимам рибите по най-хуманния начин, над вода, във вода, след като я пусна, абе въобще, да си проличи, че има някакво етично отношение към нея, но и си позволих да направя забележки на приятели тук във форума, които за радост, не ме поздравиха на майка, а го приеха на драго сърце.
Повярвайте ми, от списанията които съм разглеждал от западния печат, почти няма, казвам почти, защото тук включвам именно онези трофейни снимки, на риби, които да са снимани на сушата, да висят по ръцете на хората като мъченици или пък в мивки, хехе, това Владе наистина ме уби.
След като аз си промених манталитета на месарче, прегръщайки идеята "Хвани и пусни", мисля, че ще могат и тези от нас, които все още не могат да го проумеят.
Това писмо не е насочено към това да пускате рибата, което не че ако стане няма да се радвам, но поне не я показвайте във форума, като по този начин създавате определен облик на форума.
Това исках да ви го кажа и по-рано, но не го направих, за да не повлияя на вота.
Надявам се, че с общи усилия ще продължим да задържаме курса който сме избрали, пишейки в този форум, а имненно: издигане на мухарския риболов в БГ на едно по-високо ниво, защо да не е световно ниво.

Благодаря ви за вниманието!

Поздрви!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 9:46 am 

Здравейте,

Моето мнение:
Аз съм за това да се пускат снимки на силно умрели трофейни риби , ЗА съм да се пускат снимки на пускане на трофейни риби във водата - и в двата случая лошо няма. Мисля че нещата опират до личен избор на конкретния човек , до това да не сме месари и простаци(имам впредвид да не тъпчем всякаква риба по джобове и чанти и след това да се чудим какво да я правим) . Ако хвана трофей ще го снимамам(жив или не толкова) и ще го пусна тук ,както и ще дам инфо точно как и на какво съм го хванал. Риби съм ял , бастисвал и пускал/м . Имам принципи които опират до това да правя нещо добро за хайваните , защото те са основната радост в риболова , важна е хармонията. Радо го сгълчах преди време и ме е разбрал, сега е насочил форума и въобще саита в правилната посока . Нека не се хващаме за такива досадни глупусти и неща които дъвчем всеки път , а да оценим усилията и стремежа на любезният ни домакин и добър приятел и да направим заедно един стойностен и значим саит на риболовци ,сайт за рибите и красотата от риболова.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 12:02 pm 
Аватар

Здравейте пичове!! Гласувах за оставането на правило 10, както е формулирано. Напълно съм съгласен с преобладаващата част от мненията, че в крайна сметка всичко опира до личен избор и разбиране на конкретния човек за това да пуска или да задържа. Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 2:22 pm 
Аватар

много хора... написаха написа:
... личен избор...

Здравейте!
... нещо не разбрах как стана ама не мога да гласувам... може нещо случайно да е станало :oops: Та: да кажа словом и аз като всички какво мисля ... ами "личен избор" си е каво ще показваш и сега се сещам за едни постове мои...ами гадна работа... (с какъв кеф ги прибрах тия трофеи (за мен си бяха) :oops: а сега като ги разгледах и жал ми стана... а не съм жалостив де :D
Неудобно е да снимаш такова добиче като на Павел без да го нараниш... нед водата примерно (то това не е звезда да позира...:))))
А за пъстърва да не говорим- опитвам да снимам пъстърви (сам) ... то да я държиш ли да я снимаш ли ... да се мъчиш да не цопнеш приклекнал в шубраците или... :D :D :D :D :D :D
УЕСНО НЕМАА! Дано се научим полека лека как и къде е верния път!
Поздрави! Иво

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 3:42 pm 
Аватар

Пичове, не съм против да се не се показват умрели риби във форума. Нито съм против колегите които си прибират рибата. Но не виждам разлика между умрял трофеен кефал, и един пак умрял 30 санта. Още повече че в държавите, които си имат изградена риболовна култура, си има минимална и максимална граница на улова. На трофейните екземпляри мястото им е във водата да правят поколение! С това естествено не искам да обидя Павката от Пловдив - майстор е човека, пък и у нас в закона няма максимална граница на улова. А и съм сигурен че е пуснал обратно много риба. Също така у нас кефала с лопата да го ринеш. Идеята ми беше че умрялата риба си е умряла риба! Предполагам че тази анкета на Радо е продиктувана от моя пост в "Шапки долу". Две неща ме вълнуваха:

1. Защо има снимка на умряла риба във форума (Моя грешка че не съм догледал в правилата анонса за трофейните риби, за което публично се извинявам на Радо)

2. Защо се създават правила по хитлеристки начин от сорта на писането на тема: "Забранявам показването на умрели риби във форума", без потребителите да са гласували. (И това се поправи)

И накрая излиза че съм виноват колеги! :oops:

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Сеп 21, 2005 4:19 pm 
Аватар

Здравейте всички, ловящи с мушички!!. Любо, какви са тия приказки бе пич :wink: Никой няма основание да се чувства виновен за това, че изразява мнението си, колкото екстравагантно или крайно да е то!! Регистрирах се в този форум, защото е единственото място, надявам се да си остане такова, където няма...чекай да видите кой съм язе! и др. подобни излияния. Смятам, че ежедневието ни в тази "чудна" държава, е достатъчно гадно, за да си го вгорчаваме допълнително :D. Между другото това се опитвам и да обясня на сина си :cry: - тежък пубер на 16, който от много ходене по фитнес е заприличал на гардероб и се изживява като мутра, викам му ..абе татко, дори и тиквите дето са ти се в главата гледат да си живеят живота весело, докато ги отстрелят. Затова, весело момчета, без никакво чувство за вина, особено за такива дреболии и ви пожелавам най-големите кленове и пъстърви на мухарките през почивните дни :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа