Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:51 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2005 10:39 am 

а и друго,
участъка м/у септември и пазарджик е пълен с некви гьолчета/разливи/канали и щукички в тях, само да се внимава кои са разрешени щот минават едни арендаторчета и сабират парички.
а преди пазарджик има и развъдник за щука.
чувах преди време след пловдив около поповица някъде имало пак щукарник с много големи щуки , но платен.
там на плувка с рибе/пак местно - основно слънчак/ и яка засечка ги ловя, на муха се мъчих поне 10'на пъти и нищо, но на блесна излизат доста успешно
миналата година една 5кг. на рибе я изкарахме на брега и се откачи и хоп обратно във водата, баси левашката история
за там едно мишле от твойте акула е чуседно, по нивитер пъка от мишки и тям подобни

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2005 10:47 am 
Forum Admin
Аватар

С т е ф а н написа:
а и друго,
участъка м/у септември и пазарджик е пълен с некви гьолчета/разливи/канали и щукички в тях, само да се внимава кои са разрешени щот минават едни арендаторчета и сабират парички.
а преди пазарджик има и развъдник за щука.
чувах преди време след пловдив около поповица някъде имало пак щукарник с много големи щуки , но платен.
там на плувка с рибе/пак местно - основно слънчак/ и яка засечка ги ловя, на муха се мъчих поне 10'на пъти и нищо, но на блесна излизат доста успешно
миналата година една 5кг. на рибе я изкарахме на брега и се откачи и хоп обратно във водата, баси левашката история
за там едно мишле от твойте акула е чуседно, по нивитер пъка от мишки и тям подобни

Благодарско Стефане,
определено тая година ще го пробвам този риболов, а мишоците ми, любопитно ми е да вида дали изпитват слабост към къпане в щукарска слюнка, ехехе.
Поздрави сърдечни!
Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 25, 2005 9:16 pm 
Аватар

Вече втори неуспешен опит от моя страна да прилъжа някое щукле с мухарката. В събота с Шамана и компания посетихме старите корита на Янтрата, където направихме последното състезание на Видрите -щуки тогава имаше много, но сега Янтрата беше напълнила коритата и дигнала нивото им с поне метър, естествено и помътнила водата до консистенцията на боза. Иначе специално приготвените за този ден стримери (ако въобще се наричат стримери тия мишоци) стояха като живи във водата и смятам, че следващия път вече няма да има неуспешни опити:

Изображение

Изображение

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 25, 2005 9:39 pm 
Аватар

Роска, същински плъхчета! Като им глеам размера, трябва да са към 5 сантима дълги:)

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 1:11 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет на всички ловящи щукички!

Причината за да напиша този пост е Съботния ми първи, целенонасочен, риболов на щука на един арендован водоем, на който няма да му казвам името за да не му направя лоша реклама!

На гьола бехме по тъмно, в 3 сутринта некъде, до колкото си спомням. Казвам до колкото си спомням защото, честно да си призная, като се побарахме с едно вино едни песни и едни печени наденички, майкооооо, забравихме се...
На сутринта още преди изгрева развеселих моите приятели, като се изправих изтупан в мухарски доспехи, с моята вярна слугиня и казах: "Бегайте щукииииии, малеееееее, идааааааа...."ехехехееееее.
Хех, оказа се че щуките са ме послушали и започна един тежък ден на опит от моя страна да хвана щука с муха.
Най-интересното беше, че никога не съм хващал с каквато и да е друга въдица, и за мен предизвикателството беше огромно.
Забих се в едни трастики и започнах да тествам стримери, които направих предишната вечер, преди риболова...За причудливия външен вид на моите творения няма да говоря, защото само като си спомня и ме заболва корема от смех.
Бре, ролкаст ли не беше, бре форкаст ли не беше, дабълхол, сингълхол, по всекакви възможни начини хвърлях мухата, направена от неколко заешки козини и пера и коци и златни глави и, абе квото имах от към материали го сложих на една кука. Даже се учудих сам на собствените си способности да замятам муха на десет метра пред мен, обраден от секъде с тръстики, тиня и водорасли, при което от време на време, като духнеше вятър и някоя тръсика ме пернеше по шапката, итръпвах троснато с "Шо искаш уе?", постоянно си мислех, че някой ме пита за нещо, потупвайки ме по рамото, за да се обърна.
И така цял ден мятане, цял ден концентрация на сто процента, че след всяко мятане и водене на стримера, на който му придавах движения на рибка в различни психични и физични състояния, представяйки си как всяко спиране е от шукин зъб, се оказа, че рибата тоя ден не кълвяла, от целя гьол бяха хванали само три щуки.
Стримерите които направих сякъш се отказаха от мен, с избодени очи, ехехее, които навярно останаха залепени в някоя трастика, ми се сгърчиха в кутийката и не искат да ме гледат вече.

Разделих се с гьола, с обещанието, че някой ден ще се върна и ще хвана някоя щука на муха там.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 2:23 pm 
Аватар

Нищо Акула важното е да не се отчайваме-те първа трябва да се откриват топлите води в риболова на щука в БГ! Не си открил точната муха, но си открил такива на които не дава ... като онази поговорка за крушката!
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 3:57 pm 

Ех Радо,
на 16'ти то потъващи шнурове, стримери, разузнавателни данни за 4'ри щуки над 3кг., 4 часа като шашав метах /без лодка/ и - НИЩО.
Даа... та така.
Преди години на същото място излизаха половинки до кило на яка плувка на рибе и крайно олово на дъното.
Колегите около мен на рибе - и те нищо.

НАСЛУКА

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Окт 24, 2005 4:05 pm 
Forum Admin
Аватар

С т е ф а н написа:
Ех Радо,
на 16'ти то потъващи шнурове, стримери, разузнавателни данни за 4'ри щуки над 3кг., 4 часа като шашав метах /без лодка/ и - НИЩО.
Даа... та така.
Преди години на същото място излизаха половинки до кило на яка плувка на рибе и крайно олово на дъното.
Колегите около мен на рибе - и те нищо.

НАСЛУКА

Здрасти, Стефане, Станиславчо

Стефане, тогава значи разбираш, как се чувствам, толко мерак, ма не може да си представиш, как при всеко хвърляне до такава степен бях мотивиран, че си представях под водата как се движи стримера при всеко подръпване, как изниква от някъде звяра и го смачква, но уви...

Стани, пак ще отида тия дни, твърдо съм решен, че щука на мухаат дето вързах ще хвана, и не само това, ми ще я пусна след това...их малииии, само като си помисля и ми настръхват космите по ръцете.

Поздрави и на двама ви!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: jfdlkjldfА
МнениеПубликувано на: Сря Окт 26, 2005 8:30 am 
Аватар

А здравейте и от мене.Да кажа и аз нещо за щуклета на муха.Отивам с три деца и един приятел на едно езерце около Габрово ,щото ми бяха казали ,че има щука.Пристигаме другите хвърлят на рибе аз вадя мухарката 6/7 клас, шнур ДТ 6 F,връзвам един стример -измишльотина моя с пъдпъдъчи пера,еленова козина и пр.Докато се оправям моя човек, оп едно щукле трийсе санта и съответно във водата обратно.Обаче до него един дъртак вади същото и в живарника.Отсреща двама дебили същата работа/после видях че са хванали десетина 20-30 санта.Аз тръгвам с мухарката да обикалям и като напече гледам до брега на повърхността излезли седем, осем ,същите по размер и се започна.Хвърлям ,водя стримера под носа ,а на едно ,а на друго, не.Сменям го с друг същата работа Трети ,.....десети.Два пъти само на един кефалски стример с пъдпъдъче перо отгоре и жълт антрон за дъбинг и очи от жълти мъниста ми удари.Виждам ги с очилата как като мине край нея се завърта и го лапва ,но не можах да ги закача.За това колко щуклета има в езерото говоре факта ,че децата 8-10 годишни хванаха четири броя,но най се изкефих ,че се караха кое да пусне поредното рибе във водата.Обадих се съответно на ИАРА да им кажа ,че се ловят маломерки,казаха ми ,че били на Стамболийски и не можели да дойдат.Та това е .Сега се ослушвам за някой щукарски стример,въртя мухи и глава в закана и също като Радо съм амбициран до дупка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: jfdlkjldfА
МнениеПубликувано на: Сря Окт 26, 2005 8:31 am 
Аватар

А здравейте и от мене.Да кажа и аз нещо за щуклета на муха.Отивам с три деца и един приятел на едно езерце около Габрово ,щото ми бяха казали ,че има щука.Пристигаме другите хвърлят на рибе аз вадя мухарката 6/7 клас, шнур ДТ 6 F,връзвам един стример -измишльотина моя с пъдпъдъчи пера,еленова козина и пр.Докато се оправям моя човек, оп едно щукле трийсе санта и съответно във водата обратно.Обаче до него един дъртак вади същото и в живарника.Отсреща двама дебили същата работа/после видях че са хванали десетина 20-30 санта.Аз тръгвам с мухарката да обикалям и като напече гледам до брега на повърхността излезли седем, осем ,същите по размер и се започна.Хвърлям ,водя стримера под носа ,а на едно ,а на друго, не.Сменям го с друг същата работа Трети ,.....десети.Два пъти само на един кефалски стример с пъдпъдъче перо отгоре и жълт антрон за дъбинг и очи от жълти мъниста ми удари.Виждам ги с очилата как като мине край нея се завърта и го лапва ,но не можах да ги закача.За това колко щуклета има в езерото говоре факта ,че децата 8-10 годишни хванаха четири броя,но най се изкефих ,че се караха кое да пусне поредното рибе във водата.Обадих се съответно на ИАРА да им кажа ,че се ловят маломерки,казаха ми ,че били на Стамболийски и не можели да дойдат.Та това е .Сега се ослушвам за някой щукарски стример,въртя мухи и глава в закана и също като Радо съм амбициран до дупка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 26, 2005 3:43 pm 
Аватар

Здравейте юнаци, хвърлящи мишки във водата :wink: . Значи имам "некои съображения", които ще споделя с вас, без да се опитвам да ви ги наложа. Те са следните - според мен в милата ни татковина повечето от рибите ни са "традиционалисти" и "заклети консерватори". Не ви ли е направило впечатление, че например за разлика от Европата шарана ни сравнително рядко кълве на протеинови топчета, за разлика от Русия платиката ни не се лови зимъска, нито пък мряната ни взема на шунка като в Ингилизко, абе въобще тук нещата стоят "по-така". Обективно погледнато няма никаква логика никой от вас да не излъже тая гад :lol: на стример, ама ето на, вкупом се оплаквате от нежеланието и / по друг начин не мога да обясня неуспех във водоем с доказано количество щука / да налапа. А ето, че на банална и известна от татово време примамка като въртящата се блесна добичето взема, а и не само то, добре. Но, както казват хората, експериментите движат прогреса. Тъй че дерзайте колеги, току виж муарката се огънала от некой дзвер, дай боже :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: jfdlkjldfА
МнениеПубликувано на: Сря Окт 26, 2005 4:52 pm 
Аватар

robko1 написа:
Виждам ги с очилата как като мине край нея се завърта и го лапва ,но не можах да ги закача.

Адаш, в неделя имах 8 страхотни атаки от распер на стримера и нямах нито един закачен. А расперите не бяха малки, т.е. не е това причината. Още умувам по случая!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: jfdlkjldfА
МнениеПубликувано на: Сря Окт 26, 2005 7:10 pm 
Аватар

Росен написа:
robko1 написа:
Виждам ги с очилата как като мине край нея се завърта и го лапва ,но не можах да ги закача.

Адаш, в неделя имах 8 страхотни атаки от распер на стримера и нямах нито един закачен. А расперите не бяха малки, т.е. не е това причината. Още умувам по случая!

Поздрави!

Адаш,работата е там, че аз поне на седем -осем им прекарах десет стримера на сантиметри от устата/щуклетата бяха на четери -пет метра от мене ,на повърхнастта и се виждаха идеално/.Та от целия тоя час и нещо кастинг само два пъти ми подгони стримера и го захапа.Явно не са ми правилни мухите.За мишки са много дребни.А иначе като им се подаде каракудка я вземат от воле.И въобще не се плашат.Между другото съм си заплюл и твойте стримери и мисля да вържа и да пробвам.Авторското право не знам как ще го оправяме :lol: поздрав и на тебе.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 26, 2005 7:43 pm 
Аватар

Слагай повечко заешка козина и марабу на опашката - играят като истински във водата. Ще ги хванеш, няма къде да отидат !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 06, 2005 4:10 pm 
Аватар

Закачих я ... беше някъде около мерната граница - 40 см. Тръгнах да вадя фотоапарата и се откачи ... Другият път ще я хвана ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа