Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:32 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 07, 2005 1:31 pm 
Аватар

Здрасти пичове мухари- бистришки отличници и други бабалюги :wink: . Върших малко работа по центъра и "случайно" краката кривнаха към Орозов. Бърз преглед на стелажчето с мухарките показа наличие освен на маняшките Сциера, недоразуменията на ДАМ :oops: и старите модели на Рон Томпсън, на една нова поне за мен пръчица - Монтера флай, 2.70 м., 5/6 клас. Без да комуникирам с продавачите / не го пожелавам на никой, специално за този магазин :wink: /, взех пръчлето, клатнах го наляво-надясно и останах поне на пръв взгляд доволен. Изключително лека / смея да твърдя, че мога да преценявам доста точно на око тежестта на мухарка/, сигурен съм, че е в рамките на 100-те грама, матов карбон, много пъргава, хубав макародържач, изпълнен от червеникаво дърво и черен алуминии и малка дръжка / видях подобна пръчка с малка / къса / дръжка на Бистришката презентация, не алемска, някой я беше донесъл, не мога да си спомня марката и доста ми допадна в смисъл, че при максимално "удължения" захват - с показалец отгоре, имате корк точно до върха на показалеца и до основата на дланта - нищо в повече, но и нищо излишно/. Водачите също са прилично изпълнение - еднокраки, но с краченце като мачови, само първите два на долната снадка са СИК, нещо, което обикновено се прави на по-тежките класове. Цената на тояжката е също в рамките на приличието - ... лв.. Тъй че, ако имате път, хвърлете едно око, не знам само как ще се държи в полеви условия, но смятам, че не е за изхвърляне. Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Ное 07, 2005 1:55 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Здрасти пичове мухари- бистришки отличници и други бабалюги :wink: . Върших малко работа по центъра и "случайно" краката кривнаха към Орозов. Бърз преглед на стелажчето с мухарките показа наличие освен на маняшките Сциера, недоразуменията на ДАМ :oops: и старите модели на Рон Томпсън, на една нова поне за мен пръчица - Монтера флай, 2.70 м., 5/6 клас. Без да комуникирам с продавачите / не го пожелавам на никой, специално за този магазин :wink: /, взех пръчлето, клатнах го наляво-надясно и останах поне на пръв взгляд доволен. Изключително лека / смея да твърдя, че мога да преценявам доста точно на око тежестта на мухарка/, сигурен съм, че е в рамките на 100-те грама, матов карбон, много пъргава, хубав макародържач, изпълнен от червеникаво дърво и черен алуминии и малка дръжка / видях подобна пръчка с малка / къса / дръжка на Бистришката презентация, не алемска, някой я беше донесъл, не мога да си спомня марката и доста ми допадна в смисъл, че при максимално "удължения" захват - с показалец отгоре, имате корк точно до върха на показалеца и до основата на дланта - нищо в повече, но и нищо излишно/. Водачите също са прилично изпълнение - еднокраки, но с краченце като мачови, само първите два на долната снадка са СИК, нещо, което обикновено се прави на по-тежките класове. Цената на тояжката е също в рамките на приличието - 86 лв.. Тъй че, ако имате път, хвърлете едно око, не знам само как ще се държи в полеви условия, но смятам, че не е за изхвърляне. Поздрави на всички!!!

Здрасти Райко,добре е да се пообикалят магазините :D
Да попитам - каква е тази марка Монтера флай.

Жив и здрав.
П.С.Пръчката с късата ддръжка на Бистрица да не приличаше на това
пръчле.
http://miho.markrit.com/fly_fishing/My_ ... y_rod1.jpg
http://miho.markrit.com/fly_fishing/My_ ... keeper.jpg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 07, 2005 2:04 pm 
Аватар

Здрасти Д-р Мишо!! Става въпрос за Рон Томпсън Монтера флай, аааа....не е тази пръчица, я тая я знам :wink: и веднага щях да кажа чия е, ако ставаше въпрос за нея. Пръчката беше доста "работила" в смисъл, че корка беше доста "патинирал" :wink: . Коментирахме дръжката с Любо и Д-р Косьо, ако те се сещат за чия пръчка ставаше въпрос и каква марка беше, моля да ни осветлят

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа