Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 07, 2005 9:53 am 
Аватар

Здравейте пичове!!! Почвам от по-отрано - след като посетих кастинг - демонстрацията на Алем, със супругата продължаваме разходката сред природата и разбира се спонтанно :oops: къде, къде, та на Панчарево. Гьола много паднал, но орловото ми зрение :wink: съзира няколко хубави кефлета да махат перки сред водораслите на т.нар. плаж / все още неплатения гьол /. Качвайки се на моста виждам в много бистрата и маловодна река как едно стадо от около 10 риби изчезва панически към езерото. Продължаваме с разходката и на платено ставам свидетел как един пич с блесна след около 3 минутна борба, по време на която имах чувството, че пръчката ще заплаче от зор, изпусна вероятно прилична пъстърва. Това е достатъчно да не мога да спя събота срещу неделя / както и обстоятелството колко добре мятат форумците шнуровете на Бистрица :wink: :wink: :wink: /. Ставам в неделята, изчаквам стратегически поне малко да се посгрее, и към 11.00 съм на плажа. Почва се едно подаване тук, там, по-навътре, по-навън, хайде в реката, хайде по-нататък, и така леко и неусетно минавам цялото Панчарево до стената, без да имам пипане :cry: :cry: . Толкова съм бесен, че независимо, че останах без крака, отивам на площадчето в Герман, хващам 5-цата и слизам росен, росен при царя, т.е. двореца Враня. Хайде още около 1.5 км. бързо ходене и се появявам на любимия си канал зад ТЕЦ-о. Веднага ми се разтупва сърцето - ура!!, вода има и покрай брега се разхождат кефлета около педя. Леко прегънат / доколкото ми позволява "авторитета" :wink: / подхождам, подавам върху главицата и.....първа риба на муха от две седмици братя!!!!!. От общо видени седем рибки и седемте взеха безапелационно, по-мераклийски от лятото, което направо ме учуди. Върнах хайванчетата обратно да растат. Останах изключително доволен след дългия карък :wink:, толкова не съм се радвал от хващането на оня красавец 1.300 кг. на същия канал. Още веднъж ТЕЦ-о ми се издигна в очите!!. Засега толкова от мен, че работата ни подгони. П.С. - мухата - джапанка тип муха - лай...ка, с червен корем, крилца, на кука 14 -ка.

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 07, 2005 11:07 am 
Аватар

БАт Райко ти как изглеждаш бре и аз бех там !
Аз бех с 4ерно яке оранжеви рькави и мотор :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Ах, ех ТЕЦ-а!
МнениеПубликувано на: Пон Ное 07, 2005 2:08 pm 
Аватар

Бравус,
Точно такива истории най ми харесват - Всичко почва с мераци, после следва много мъка, много зор и накрая happy end :lol:
Ех, Бате Райко, ако някой не ги е виждал тези дупки, а само чете твойте постове за ТЕЦ-а, ще си каже Райско място!
:wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа