Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:15 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Ное 12, 2005 5:10 pm 
Аватар

Майстора си е майстор, в това няма и съмнение! Става дума за новата ми пръчка , направена със голямо желание и майсторлък от Иван Пигов. Пръчката е с бланки Rainshadow R7. Това е 43 милионен карбон, 5 клас , 2.60 м, на 4 части, тежи 95 гр. без калъфа ( с него е 150 гр). Удобна за транспортиране до желаното място на риболов. Всглобено състояние , пръчката демонстрира страхотна пъргавина, даваща възможността да се изхвърля шнура на голяма дистанция. Ето и няколко снимки на самата пръчка: http://miho.markrit.com/fly_fishing/Koko_FlyRod/
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на Пигов за тази великолепно изработена от него пръчка =D> <winers

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 12, 2005 7:43 pm 
Аватар

Коко, да ти е честита. И материала и изработката са номер едно! А и като твоята въдица няма втора:)

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Здравей
МнениеПубликувано на: Съб Ное 12, 2005 10:09 pm 

Здрасти Коко,
Честито за новата придобивка.Само големи тупалки да хващаш с нея.
Мухарката е номер 1, и аз ти завиждам :)
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 12, 2005 11:24 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Пет Юни 22, 2007 7:04 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2005 12:14 pm 
Аватар

Здрасти, Док! Тествах я с досегашния си шнур на Cortland - Fairplay, DT 5 F ,който не е от най-добрите, и рузултатът беше много по-добър от досегашния кастинг , който правех с досегашната си пръчка! Още много хляб има да изям, и още много вода има да изтече в Панегата, докато съумея да изхвърля още повече шнур с тази великолепна пръчка така, както това направи наскоро един колега от Алема точно с нея. Сега ми предстои да я оборудвам с подобаваща макара и шнур.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 13, 2005 7:31 pm 
Аватар

Ето как изглежда един от водачите :
http://img200.imageshack.us/my.php?image=picture0153ws.jpg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 14, 2005 9:40 am 
Аватар

Здравейте пичове!!! Коко, пожелавам ти само трофейни красавци на таз красота!! Много красиво направена въдица!! Иване, недей да скромничиш :wink: - не разбирам от билдинг, но смея да твърдя, че 95 гр., за 2.60м., 5 клас е в традицията и параметрите на най-добрите марки!! Много ми хареса края на дръжката, от към страната на кукодържача - такава "шапчица" съм виждал при пръчки на "Браунинг" - не мухарки, и ми направи много приятно впечатление - някакси дава много естетичен, завършен вид на дръжката. По въпроса с комбинацията при навиването на конците - за какъв кич говориш бре :wink: , считам, че дават на такъма съвсем "аристократичен" изглед!! По отношение на прозирането - не мога да си спомня в кой сайт на родбилдър гледах, но поне на снимката изглеждаше, че няма конци :?: :?: , само прозрачна заливка върху крачетата. Изглеждаше направо извънземно!! Както и да е. Още веднъж Пигов показа, че и ний сме дали нещо на света :wink: :wink:. Коко - бързай братко да я сгънеш с някой дзвер, че не остана време :wink: . Успешна седмица на всички, ловящи с мушички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: мнение
МнениеПубликувано на: Пон Ное 14, 2005 5:20 pm 
Аватар

Поздрави на собственика и на майстора на "оръжието"!!!
Наистина си я бива.На Коко пожелавам големи пъстърви да мори с нея и да я пази от 'уроки.
А на Иван бих му препоръчал две неща:
1.Когато прави подобно "ретро"връзване на водачите/аз го предпочитам пред съвременните безлични заливки/да го комбинира с класически профили на корковата част и макародържача.Този,който е използван ми звучи по-съвременно т. е. по-безлично.Знам,че и доста от големите Мастъри са напоследък за опростения детайл,но.. или,или!?
2.Това за "котешките"лепки по калъфа си е нож с две остриета-аз съм присъствал на счупване на част от върха при отлепване на тези"иначе толкоз удобни"лепенки...Ужас!Ако все още държиш на тях те съветвам да им намалиш фабричната ширина,за да държат по-слабо.
Дано не съм те засегнал,задето си позволявам да ти давам акъли.
Още веднъж поздрави и успехи в риболова и майсторенето !
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 14, 2005 9:27 pm 
Аватар

Здравейте! Относно капачето с лепката - досега многократно отварях и затварях капачето и не виждам какъв може да е проблема с него. Отделните части потъват достатъчно в калъфа, и при боравене с капака , те нямат пряк допир с него или с ръката. Смятам ,че този вариант е удачен, тъй като капака изцяло покрива отделните части при затворено положение и вероятността да се изгуби някоя част е почти нулева! При отваряне , отлепването на капака от калъфа не трудно (не се изисква прекалено усилие), което също намалява вероятността от счупванене на най-тънката част. С две думи - калъфа ми харесва, така, че не ми е нужен друг калъф, което пъ съвсем не означава, че с Пигов няма да пием по една.... :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 14, 2005 10:07 pm 

Ivan VP написа:
Относно капачето с лепка, логиката ми е, че липсваща част е по-малкото зло от счупената. Но и това не е проблем. На Коко ако прецени/ дали трудно или лесно се отлепя/ ще му пратя и калъф без лепка, тамън да пием по една ракия.
Поздрави и благодарско за съветите!

Това ,защо ли ми е доста познато!?! :D
Още не съм забравил как връзките изиграха на Пигата лоша шега и се наложи да се черпим за намерената ,за щастие ,част.
Поздрави!
Формата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: още по темата...
МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2005 11:30 am 
Аватар

Здрасти Иване,
Нещо май не съм се изразил както трябва.За заливката,която си направил-супер е !Аз имах в предвид,че така украсените със златна нишка водачи си пасват повече с класическите профили на дръжката и макародържача/като на по-старите серии на Харди например/.А иначе не се подценявай.Понякога и големите майстори си правят каквото си знаят,т.е. рутината не винаги помага...Жив пример е последната статия на Акулата за младия Бат Гари Лафонтен.
Чао и давай все така!Сега е сезон за майсторене,реновиране и покупки/често безумни,но кеф цена няма/.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 22, 2005 1:15 am 
Аватар

Ivan VP написа:
По Рейншадоу и Дан Крафт са луди иностраните родбилдери и тук Иво Балинов може да го потвърди.

Потвърждавам, така е.
Между впрочем, засега по-право коляно от Rainshadow не сьм виждал дори и при доста по скьпите марки.
Иво

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа