Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Сеп 13, 2005 10:10 am 
Аватар

Ванка мерси за отговора !
Скоро ще започнеш да не смогваш на порьчки :)
Жив и здрав ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: сори!
МнениеПубликувано на: Сря Ное 23, 2005 4:29 pm 
Аватар

Докторе,сори!
Не съм си и помислял да те засягам. :oops: Дано си прав за 20-те метра.Мразя да се заяждам,просто като знам колко трудно се вади шнурчето,така че мушето да си кацне дато трябва...Още повече,че тая дължина/8'/ си е най-вече за близък бой.Иначе работата на Иван си е направо супер-класна.
Дай да те питам нещо съвсем конкретно-Не ти ли се струва,че от многото части мухарката е малко по-тежичка и по-мудна?Аз съм имал и съм работил с доста класни прътлета на 4 части,но всички до една са били с променена пъргавина.Например:Харди"Ултралайт"9' съответно на 4 и на две части.Определено тази на две части е в пъти по-добра?!
Знам ще кажеш,че е много удобно да си с прътле,което се сбира в раничката.Съгласен съм,особено когато става дума за пръчки над 9'6".
И още нещо.Ако ще е на много секции малката мухарка/разбирай пръчки до 8'/,аз предпочитам сглобките тип"канелка",с вътрешно парче или Дайва имат една още по-страшна сглобка,която е комбинация от двете. :wink:
А за цената дето си я писал...Иван има право,липсват доста пера.Иначе аз бих дал 250лв,ей така само като я гледам в нета.Много ми напомня на една мухарка на Майкъл Еванс,май беше "Поучър"фул-флекс,8',5-6#.продаваха е за 280лв,включително с тубус-кордура.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 23, 2005 5:41 pm 
Аватар

Здравейте пичове мухари!!! Веско подхваща много интересна дискусия, на която си заслужава да се посвети направо нова тема :wink: . Солидаризирам се с неговото мнение - изключвайки транспортните предимства, смятам, че пръчката "губи" донякъде от качествата си, но не точно в смисъла споделен от Веско - "тежест и мудност", по-скоро човек остава с впечатление, че е някак си по-корава, колкото и странно да е подобно описание :wink: . Аз лично считам 4-те части за разумния максимум, просто като гледам по разни фирмени сайтове 6, 7, та до 9 :!: части, просто не мога чисто формално да го възприема. Двуколенната пръчка поне за мен е абсолютна класика и ми действа естетически неотразимо, надявам се да ме разберете правилно :wink: - имам 4 коленен Байрон и всеки път като го сглабям ме "хващат нервите" / без да има причина в смисъл, че бланките пасват идеално, без "почукване" или друг проблем/!! Ако в мнението на Веско става въпрос за т.нар. спигот втулки, то те са по-добри от гледна точка на здравината и естетичността - в смисъл, че преходите между бланките стават незабележими от към диаметър, но според мен те имат по-голямо приложение в спининг прътите и другите "по-силови" тояжки, защото вътрешното парче качва грамажа, особено пък ако говорим за 3 - 4 класове. Пак ви казвам - темата е много-много интересна, особено като се вземе предвид, че принципно фирмите - бланкопроизводители :wink: , продават многоснадковите по-скъпо!! Ще е интересно повече колеги да се включат с мнения. Поздрави на всички пичове муари!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 26, 2005 6:10 pm 

Интересно как става доставката на по-дългите бланки за двуколенните мухарки.От руския форум разбрах,че над 1,05 м.доставката по самолет е невъзможна и трябва да се ползва алтернативна доставка която е минимум 40 дена.Ако не е тайна ще ме открехне ли някой за възможността за заявка по интернет до някой от производителите.Насочил съм се към Кабелас.Освен бланки спешно се нуждая от 2 комплектаводачи за ремонт на две мухарки/2,10 и 2,50/.
AngeLov

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 26, 2005 6:43 pm 

AngeLov написа:
Интересно как става доставката на по-дългите бланки за двуколенните мухарки.От руския форум разбрах,че над 1,05 м.доставката по самолет е невъзможна и трябва да се ползва алтернативна доставка която е минимум 40 дена.Ако не е тайна ще ме открехне ли някой за възможността за заявка по интернет до някой от производителите.Насочил съм се към Кабелас.Освен бланки спешно се нуждая от 2 комплектаводачи за ремонт на две мухарки/2,10 и 2,50/.
AngeLov

Здрасти Ангелов!
По принцип не всички сайтове доставят до БГ. С Кабелас нямаш грижи доставят всякякви бланки. Имат и условията за международен шипинг. Най-общо поръчката се оскъпява с 40/ за бланки и въдици/ процента над цената. Ако е под 80 долара се слагат 35 долара шипинг. Идват за три дена до вас по този начин!
Ако са над 75-80 долара следва процедурата с ДДС и т.н.
За ремонта има много майсторчета вече и в Кабелас имат водачи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 28, 2005 1:30 pm 

Ivan VP,
Благодаря за информацията.Влязла ми е в главата идеята да си пробвам силите в сглобяването на една мухарка.но тъй като пробването с някой по евтин вариант е сложен с оглед на заявка и доставка съм решил първо да разглобя мойте си мухарки и да се опитам да ги приведа/или поне една от три/към общите стандарти.Тези мухарки са от преди десетина години,внесени от един плевенчанин след разпродажба от Италия.Тъй като софиянци бяха изкупили що годе окомплектованите за мене останаха три комплекта на LMT-в които нищо с нищо не си пасваше,но все пак десетина години ми служеха вярно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 30, 2005 11:51 am 
Аватар

Здрасти Иване,
Сам знаеш,че не съм те "пратил" при Харди.Исках да кажа,че дори и техните мухарки на 4 части са по-тромавички от тези на 2.И то серията"Ултралайт",към която иначе имам само положителни емоции!
Щото новите серии са нещо...не по сърцето ми.Е има и някои,които са по-добри от предишните,пак според мен. :wink: Говоря често за Харди, защото съм фен на тази фирма.Засега.
Отклоних се от темата,но се надявам,че не досаждам.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа