Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Струма
МнениеПубликувано на: Нед Авг 07, 2011 10:37 pm 
Аватар

Спете спокойно деца...рибата, видиш ли, умряла от липса на кислород. От какво така , аджеба, взел че изчезнал кислорода...

Тия от РИОСВ пак правят свирки на местните индустриалци:
http://dnes.dir.bg/news/reka-struma-zhe ... 1981?nt=13

"...Желязо е замърсило река Струма край Перник в петък и е причинило измирането на рибата, съобщи РИОСВ.
Измерени са били и увеличени стойности на сулфати, хлориди и цинк. Не е установено наличието на токсини, предаде Дарик.

Според РИОСВ рибата е измряла заради липса на кислород на разстояние около километър от мястото на инцидента. Той е причинен от сборен колектор на предприятия в индустриалната зона на Перник. От него са изпуснати вредните вещества в района на кв. „Сини вир”..."
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2011 9:45 am 
Аватар

Жалка работа.В района в града не съм ходил за риба,но приятели спинингисти са ми казвали,че са хващали и виждали кленове около кило и над него.Беше хубаво,че вече не тровят реката,но ето че пак са почнали.

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2011 10:50 am 
Аватар

D-r Misho написа:
Спете спокойно деца...

"...Желязо е замърсило река Струма край Перник в петък и е причинило измирането на рибата, съобщи РИОСВ.

Е много ясно, че от жеуезо че са умреуи! "Пред Винкеуо сите сме равни" - и хора, и риби, и секакви живи твари... ](*,)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Авг 14, 2011 2:27 pm 
Аватар

Последните десетина дена изкарах по Струма...и аз с ужас гледах новините покрай замърсяването, но за радост така и не достигна до района на Кюстендил, водата си остана абсолютно бистра, рибките си плуваха живи и здрави...явно цялата тази гадост е останала в язовира!!!
Днес не ми се пише, но утре ще ви пусна репортаж от изминалата седмица и арестуваните убавци!!! :smt039

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2011 6:35 am 
Аватар

Привет на всички. :smt039
Последните десетина ги изкарах по Струма...покрай наше село рибата хептен поизчезна, за цял ден се ловяха по пет, шест миньончета...та бързо се ориентирах надолу по течението и ей мъ на у съседното село Копиловци.
Отдавна не бях ходил там...изненадах се силно от това което заварих...окупация до дупка от рибари, плажуващи, парашутисти и таквиз дето обръщаха камъните наред, мъкнейки пълни живарници с риба...чак ми се приплака от таквиз гледки...все пак да не забравям къде живея...
Та все успявах да си намеря местенце да помятам...учудващо че при таквиз инвазии се намираше и кво да се лови....а ако щете вярвайте останах очарован от рибите там, виждах гърбовете на големците...припичаха се на плитката страна на реката но ме усещаха отдалече...водата завираше от тях...беше невъзможно да мятам 50 метра, но пък все пак успях да арестувам някой и друг убавец..е не с колосални размери ама толкоз явно си мога!!!! O:)
Винаги почвах с любимата ми оса но нямаше особен интерес към нея...най уловисти се оказаха едни мравчици с жълти къси опашки на 14 -ка кука...пробите с корковите и по големите бръмбаретки бяха неуспешни...кляна се забавляваше с тях като само ги плескаше с опашка....ай стига празни приказки, ей ги и фотките!!!!
Почвам с Шишковци...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това е реката при Копиловци...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Пренесох се и нагоре към Раждавица...ей на това тихо място излязоха два убавеца към 30-те санта...

Изображение

Изображение

Изображение

И ме пипна дъжда....почаках белким се спре, но нямаше изгледи и просто се наложи да си тръгна...

Изображение

Изображение

Улови се и ей тази красавица, на парашут подарен ми от Чичо Док...напълно се изненадвам... но като знам кой е сътворил парашута май няма за какво да се чудя :smt038 ....

Изображение

И все още се съмнявам че е от местния ракиджийски казан...сигурно мряната е била къркана...и за да нямам повече подозрения взех че се отбих до казана....да знаете че вече съм сигурен защо се лепят мрените.... :smt030

Изображение

Толкоз от мен...ракийката беше яка работа...рибите макар и не с колосални размери ми радваха душата...радвах се че замърсяването на реката не достигна нашите ширини, та все още се намира какво да мърда!!!!
Поздрави на всички!!! :smt039

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2011 8:01 am 
Аватар

Соте, евала баце!!! Благодаря ти, че ми зарадва очите с рибки, че нещо много куцо при мене в съботата :-s :-s :-s !!
П.С.: Снимката на казана е култова \:D/ \:D/ !!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2011 4:52 pm 

Соте,поздравления!!!Обаче защо на последната снимка най- много се задържах O:) :smt023

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2011 5:16 pm 
Аватар

Да напиша и аз малко впечатления от Струма. Изкарах 16 дни малко над Бобошево на палатка, тая година много доволен останах от рибата, редовно хващах почти 30см рибки, голям кеф било това особено като ти е за пръв път :) даже на два пъти поради разсейване се опитаха да ми измъкнат въдицата от ръцете! Успях и да си подобря рекорда за уловени рибки в един ден, от 9 на 22 бройки :)

ето и малко снимки
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Малко от красотите на природата
Изображение
Изображение
Изображение

беше бъкано с подрастващи които редовно бяха хранени :)
Изображение
Изображение
Изображение

и за финал няколко въпроса:
1. Каква е тази риба, големи са по около 3-4см и спокойно си хапваха други 1-2см рибки!?!
Изображение
Изображение
Изображение

2. Мисля че макарата ми се счупи, не че е проблем да се лови но не знам дали е нормално, става дума че металното зъбно колело при навиване на щнура не се върти, станало е нещо като отлепване и се чудя дали да му капна малко моментно лепило.
Изображение
Изображение

3. Последно питане, искам да пиша на ИАРА, нещо като оплакване или и аз не знам как да го формулирам, но за 16 дни прекарани там един път не мина инспектор на ИАРА. Та се питам на кой е-маил да им пиша и да ми обърнат подобаващо внимание
blagoevgrad@iara.government.bg
kjustendil@iara.government.bg
office@iara.government.bg
или да пиша и на трите, или ако знаете някоя друга поща да ми я кажете, защото съм много бесен!

Поздрави и наслука.
Николай

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2011 10:41 pm 
Аватар

Соте, баце страхотен излет си направил със страхотни снимки.
Браво <bravo

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2011 10:44 pm 
Аватар

Ники, като гледам и ти си си изкарал хубаво на Струма.
<bravo
Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 16, 2011 12:15 pm 
Аватар

Браво Ники...Бобошево си държи на по едрите клянове и туй то...страшни снимки си направил!!!! :smt038
Относно макарата...ми и аз се тормозех в началото с с по евтините макарички...но пък си реших проблема...така че се замисляй за нещо по класно, заслужава си, така да знаеш.
Поздрави за споделените моменти и готините рибета...пожелавам ти още по големи успехи!!!! :smt023 :smt038

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 16, 2011 3:46 pm 
Аватар

Ники, поздравления и от мен за страхотната почивка, съчетана с още по-вълнуващи мухарски приключения!! Що се отнася до рибките, малко ме хвърли в тъча...лично на мен ми приличат на гамбузии / родоначалника на гупата /, същите са "живораждащи" и може би си наблюдавал "раждаща" майка, чиято "рода" си прави угощение с малките, но само с изгледа отгоре не мога да бъда съвсем сигурен :-k :-k :-k !! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 16, 2011 6:51 pm 
Аватар

Ники, поздрави за репортажа. \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Авг 18, 2011 8:06 am 
Аватар

Sote ! :smt023

Рибите , излета - хубаво \:D/ , а продукцията на казана нещо .. тествахте ли или :smt030

Писах и отаттък :smt039

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 22, 2011 11:35 am 
Аватар

Привет на всички!!!!
Цяла седмица сънувах кляновете от Копиловци...ееее как дойде петъка и директно се отправих по тези невероятни места...май вече сериозно се разболях от мухите в главата!!! :-"
Стигнах до Коньовския мост на Струма...великолепно място за мухарене и доста опасно...камъните там са прекалено хлъзгави но пък си заслужава!!!
В събота вятъра беше ужасен...кастинга особено труден...рибите малко понаплашени и капризни но пък ги имаше за моя огромна радост.
Между другото..срещнах Илянчо - crystal...тамън се отправях към реката та си поговорихме...жалко само че не можахме да помятаме заедно..но и това ще стане....но пък ми каза че го е обзела темната страна и нема оттърване!!!! O:)
Интересното по тези места е че реката редуваше тихите места и бързеите един след друг...това даваше идеална възможност за търсене на рибата...спокойно мога да кажа че си лових почти навсякъде..имах и зверско късане на нещо доста голямо...вината че не можах да го арестувам си беше изцяло моя...с жалкия си опит се оказах абсолютно неподготвен в случая...с основно 0.16 влакно...дори в първия миг не се усетих че нещо се е закачило...едно малко кръгче на повърхността на водата ми подсказа че нещо става...леко подръпване от моя страна...и екшъна почна...с целия си акъл, след като усетих за кво иде реч, вместо да му отпусна аванс аз реших по най тъпия и бърз начин да го вадя ](*,) ...да ама не...видях го за последно на около два три метра от мен...отиде си след като откина всичко!!!!
След туй минах директно на 0.20 ама вече беше късно.
Ай стига приказки...ей ви и фотките!!!

Изображение

Те с това почнах...малък стръвник..ако некой е ловил по мънинко моля да се похвали!!!! =D>

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Естествено лових не само покрай моста...отправих се и нагоре по течението към Копиловци!!!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Това е манастирчето до Копиловци...стоях на дигата на реката точно срещу него..

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Този убавец го арестувах към 8.30 вечерта...уж не беше толкоз темно...сега кат гледам фотката сякаш посред нощ съм го снимал!!!

Изображение

Това беше главното действащо лице...неугледно муше..сглобява се за по малко от пет минути ...но се оказа най уловисто тези два дни!!!
Гумата е от старите дебели подложки за компютърните мишки...опашката на снимката се е поразпаднала, но е от пера от канарчета...имам такива и с крилца и крачета, ама така изчистеният вариант се оказа много по успешен!!!!
Забравих да кажа че вчерашният ден беше невероятен...нямаше го вятъра...рибите кълвяха като за последно!!!
Големите кръгове около мухата ми спираха дъха ...невероятно чувство дето го пожелавам на всички ви!!!
Толкоз от мен и копиловските рибета!!!!
Поздрави на всички!!! <occasion

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа